neděle 11. května 2014

Anglie 2014 | report

Áno, i já jsem se přidala k těm, kteří píší reporty o tom, jak navštěvují jiné země. Já jsem se tento rok podívala do Anglie, sice ne poprvé, ale strašně se mi to líbilo. Podle mě bylo šest dní málo. Jela bych znovu a klidně na dva týdny! Ba i na měsíc :D

Jak to všechno začalo?
V pondělí v jednu hodinu odpoledne jsme se všichni shromáždili před školou a čekali na autobus, který měl, nečekaně, zpoždění. Když jsme se pohodlně usadili v autobuse, vyjeli jsme směr Německo. Naneštěstí pro mě byly ty sedadla hrozně nepohodlné a bylo tam málo místa. Cesta Německem byla nekonečná a už jsem se těšila, až budeme v Anglii. Na trajektu jsem si koupila kapučíno, které jsem opravdu potřebovala, protože noc strávená v autobuse byla strašná a mým mínusem bylo, že jsem ani jednou neusnula. Po tom, co jsme konečně dopluli do Anglie, jsme se vydali do Londýna.

Vypadalo to na první, velmi nabytý den, který jsme měli strávit v Londýně. Víčka se mi zavírala a nevyspalost se dostavovala. Byl to fajn den prožitý v Londýně a nejvíc se mi na tom líbilo to, že jsem konečně byla na London Eye! Nenávidím výšky, ale tohle bylo úžasné.

Co rodina? 
Popravdě řečeno to bylo děsný. Schytala jsem nejhorší rodinu zájezdu, překvapivě. Přijel si pro nás malý pán, kterému jsem vůbec nerozuměla, protože strašně komolil. U něj doma nás čekala jeho žena a dítě (13 let). Po náročném dni jsme dostali k večeři pečené kuře s hranolkami a šli si vybalit věci. Byli jsme čtyři a pokojík 4x3 metry byl opravdu malý. Koupelna byla špinavá, a tak se nám tam vůbec nechtělo, ale sprchu jsem potřebovala. Ráno jsme se nasnídali a pán nás odvezl k autobusu.

Ty tři noci, které jsem v rodině strávila mě utvrdily v tom, že až příště pojedu do Anglie, raději se ubytuji v hotelu. Na mluvení si neztěžuji, protože jsem si zakonverzovala, ale ta špína, to jídlo - hlavně obědy. Brrr, už to nikdy nechci zažít :D

EDIT: Už přesně nevím, kde jsme jaký den byli, takže popíšu jenom místa ne dny :D

Windsor castle byl jedním z mnoho míst, na které jsem se těšila. Měli jsme tam rozchod hodinu a půl a já se skoro ztratila v jenom sídle. Až na tu frontu na lístky to bylo super a klidně bych jela znovu.

Hřebčín. Jelikož nemám v lásce koně, tam se mi moc nelíbilo.

Christ Church, Oxford. Oxford je úžasné město, do kterého bych se ráda někdy znovu podívala!

Jak už jsem psala - London Eye. Úžasné místo s dokonalým výhledem na celý Londýn. Byl to opravdu úžasný zážitek. Ze začátku jsem se trochu bála, protože nemám ráda výšky, ale kupodivu mi to vůbec nevadilo. Užívala jsem si výhled na město!

Legoland. Wohoo, abych si to tam pořádně užila, potřebovala bych alespoň týden. Sice jsem byla pouze na jedná atrakci, ze které jsem vylezla totálně mokrá a promrzlá, ale bylo to super. Ještě jsem se tam málem ztratila. Měli jsem chodit po dvojicích a já už měla všech lidí po krk, tak jsem chodila sama a hledala podle mapy záchody. Kdybych nebyla na totálně jiný straně a nešla totálně jiným směrem než jsem si myslela, bylo by to super :D

Byli jsem se podívat ještě na některých místech, které se mi už nechce vypisovat, protože nejsou tak známá a významná jako tyto. No dobře Legoland není významný, ale já o něm prostě musela napsat!

I když to nemá nic společného s památkami nebo tak.... měli jsme "školu" s rodilým mluvčím. Bohužel to bylo na nic rozdělené do dvou skupin a my, tři lidé z 9.B, co byli v Anglii jsme místo s deváťákama byli s osmákama a sedmákama. Paní, co nás učila byla příjemná a velmi milá. Dělali jsme nějaké pracovní listy a potom četli Robina Hooda. A protože mě to vůbec nebavilo a nikdo nedával pozor, tak jsem ho také přestala dávat a začali jsme si tam povídat...

To je asi tak všechno, co mě momentálně napadá. V Anglii to až na tu rodinu bylo super, ale jsem ráda, že jsem zpět doma. Jo, jsem typ člověka - všude dobře, doma nejlíp. Na jiné prostředí si zvykám dlouho a jelikož jsem se nikdy nestěhovali, nejsem na to zvyklá. Zpáteční cesta byla děs běs, protože mi bylo blbě a na trajektu jsem se málem poblinkala... vlny mi nedělají dobře. Přijeli jsem v sobotu, kterou jsem potom celou prospala.

A co vy? Byli jste v Anglii, jak se tam líbilo vám?

9 komentářů:

  1. Pekný článok :) a super fotky! ♥ nebola som, ale rada by som niekedy išla, lebo sa mi páči stále viac a viac :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek! :) Já v Anglii byla před dvěma lety a strašně se mi tam líbilo. U babičky u které jsme bydleli byla strašně fájn :), takže já jsem neměla žadný problém, jenom se malinko dorozumět :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím dorozemněním to v Anglii těžší podle mě je :D Někteří lidé na mě mluvili strašně rychle a můj mozek to pak nestíhal překládat..

      Vymazat
  3. já jsem taky nespala cestou tam :D a pak takovej spánkovej deficit dvou dnů :D yay :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk by čekal, že pak zapadneš do postele brzy, ale my ne, my šly spát nějak o půl dvanáctý nebo ve dvanáct :D

      Vymazat
    2. Ahá no... já bylo totálně unavená :D

      Vymazat
  4. Do Anglie bych taky chtěla! :D Trochu závidím :D :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.