neděle 15. září 2013

RC recenze- Jmenuji se X


Jmenuji se XNázev: Jmenuji se X
Díl: -----
Série: ----
Autorka: A.J.Molloy
Překladatelka: Petra Klůfová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 247
Anotace:  Dvaadvacetiletá americká studentka Alex (pro přátele X) přijíždí do Neapole, kde chce získat pro svou práci podklady o italské mafii. První večer se v luxusní kavárně setká s elegantním mužem, který jí naprosto učaruje.
Marc Roscarrick – potomek šlechtického rodu – je přátelský, společenský, inteligentní a neuvěřitelně přitažlivý. Kolem něj se však vznáší aura záhadnosti. Atraktivní muž v X probudí dosud nepoznanou spalující touhu. Jeho tajemství je ale pro dívku šokující.
Vztah X s Marcem je možný pouze za jeho podmínek. Dokáže se X vzdát svých přání a podřídit se? Své touze, ohromující přitažlivosti a erotickým tajemstvím, která ji děsí a vzrušují zároveň?
Můj názor...
The Story of  XKdyž mi kniha přišla, čekala jsem příběh plný emocí, napětí a akce. Co jsem dostala? Kniha byla ze začátku trošku nudná, ale jak se objevil Marc, začínalo to být zajímavé. Musím říct, že u některých scén jsem nad knihou kroutila hlavou a nevěřícně do ní zírala, jestli to čtu správně.


Alex je obyčejná dívka, která není nijak výjimečná a pro mě je taková nemastná neslaná. Ale když ji Marc prozradil své tajemství a řekl jí jediný způsob, jak by mohli zůstat spolu, myslela jsem si, že to odmítne. Zdání klame, protože ona do toho šla.


"Ukaž mi prsa Beckmannová."
"Ne."
"Per favore. Signorina. Slituj se nad nebohým miliardářem."


Zajímavý námět na knihu, který je místy až moc úchylný. Líbí se mi, že jsem se něco dozvěděla i o Neapoli, což dává plus pro knihu. Obálka se mi líbí už tím designem, který je velmi povedený. Písmo a i to velké X se na obálce vyjímají a zpestřují ji.


Než Alex přijela do Neapoli, její milostný život stál za houby. Neměla moc zkušeností, vlastně žádné s tím, že by po ni toužil krásný, bohatý, populární a velmi přitažlivý Marc Roscarrick. Přijela pouze proto, aby zjistila něco víc o italské mafii, ale trošku se to zvrtne a stane se jí něco, o čem ani nesnila.


A.J.Molloy...
A. J. Molloy je pseudonym známé a úspěšné autorky, která žije v Londýně.


Slovo závěrem...
Úchylné, zábavné a romantické. Tahle kniha nebyla zas tak špatná, jak jsem si myslela, že bude. Překvapivě se to četlo dobře, i když některé scény bych si nejraději nepřečetla... byla to oddychovka, od které se nedá čekat mnoho. Erotická literatura není zrovna můj šálek kávy, ale chtěla jsem si to přečíst, protože to vypadalo zajímavě a celkem i originálně. A ano, některá očekávání se mi splnila, něco mě překvapilo a něco zklamalo. Kniha ode mne dostává 3 hvězdičky.


Za poskytnutí RC děkuji internetovému knihkupectví knihcentrum.cz
Knihu si můžete zakoupit zde. 

5 komentářů:

  1. Ďalšia kniha, ktorá je na mojom wishliste a neviem, kedy si ju prečítam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš červenou knihovnu ráda, určitě si knihu přečti! :D

      Vymazat
  2. Knihu jsem četla, originální souhlasím,dobře se čte souhlasím...

    OdpovědětVymazat
  3. Bolo to celkom fajn, ale ten koniec! Bože, ten bol tak strašne presladený a tak strašne ma naštval, že som mala sto chutí vyhodiť tú knihu von oknom :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi na tom právě líbilo! Já na ty klišoidní konce jsem :D

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.