sobota 28. září 2013

Jak dokázat lásku


Jak dokázat lásku (Boy, #3)Název: Jak dokázat lásku
Série: Boy
Díl: 3#
Autorka: Meg Cabot
Překladatelka: Eva Poskočilová
Nakladatelství: BBart
Rok vydání: 2013
Počet stran: 324
Anotace:  Výtvarnice Jane Harrisová skáče radostí až do stropu, když se dozví, že má jet poprvé v životě do Evropy, a navíc na velmi vzrušující cestu: bude svědčit na kamarádčině svatbě, která se má konat ve slunné Itálii. Jenže ouha, ukáže se, že má ten týden strávit ve společnosti druhého svědka, Cala Langdona, jinak slavného novináře. Nikoho snad ani nepřekvapí, když se ukáže, že se k sobě oba svědci mají asi jako pes a kočka, což přípravy na svatbu jen a jen komplikuje. Podaří se zvládnout všechna úskalí a vychutnat si svatební hostinu?



UntitledProč jsem si chtěla knihu přečíst?
Je to Meg Cabot! A ta obálka mě naprosto uchvátila, protože knihu jsem si kupovala v létě, když jsem hledala nějakou slaďárnu. A tahle knížka se zdála, že splňuje můj požadavek. A navíc jsem chtěla mít v knihovničce další knihu od téhle úžasné autorky.

Děj...
Jane Harrysová kreslí komiksy. Když se její nejlepší kamarádka má vdávat, koupí si deník, do kterého bude zapisovat všechno, co se za tu dobu stalo. Ještě nikdy nebyla v Evropě a na sto procent podporuje kamarádku, aby utekla a vdala se tajně. Ona sama má jít za svědka.
S tím deníkem se to ale trochu zvrtne a stane se z něj spíš její osobní deník, do kterého si zapisuje svoje pocity a názory na Cala Langdona.

Cal Langdon je ženichův svědek a s Jane se potkají na letišti, kde si oba o sobě udělají obrázek. Jsou rozdílní lidé. Cal je zvyklý cestovat po světě, zatímco Jany jede do Evropy poprvé. Cal chce svatbu překazit a říct kamarádovi, aby to nedělal a Jane tu svatbu podporuje a udělá cokoli, aby překazila Calovy plány.

Love story..
Příběh nabitý humorem a romantikou. Od nenávisti k lásce. Sice to zní dost ohraně, ale jako oddychovka se kniha čte báječně. Cal je přesně ten typ hrdiny, co mám v knihách ráda. Nejdřív trochu bad boy, ale nakonec se u něj projeví city, které k někomu chová.

Wondercat...
Tak se jmenuje komiks, který Jane kreslí, a když zjistí, že Cal neví co to je, urazí se. Za to Peter, jeden mladý Ital, je do toho komiksu celý paf a rozesílá členům fanklubu Wundercat všechny novinky, co se dozví. Jane je do toho úplný blázen a má na kotníku dokonce vytetovanou kočku.

Meg Cabot...
Meg Cabot se narodila 1.řína 1976 během Čínského roku ohnivého koně. Nyní je to jedna z nejznámějších autorek a má na kontě téměř padesát knih pro dospělé a mládež, již mnoho z nich se staly 1# New York Times bestsellerem. Nejznámější její série jsou Princezniny deníky, které jsou publikovány ve více než 38 zemích.

Velké sluneční brýle...
Obálka mě už na první pohled zaujala a byl to dobrý první dojem. Přiznám se, že obálka nese také zásluhu za to, že jsem si knihu pořídila. Není na ní zbytečně moc ornamentů a je spíš jednoduchá, ale v jednoduchosti se skrývá krása.

E-maily...
V knize je i spoustu e-mailů, které si mezi sebou postavy píšou a je to zpestření knihy, které je moc povedené. Mám ráda knihy, které jsou takhle psané, protože se u toho hodně nasměju.

Komu: Cal Langdon  {cal.langdon@thenyjournal.com}
Od: Jane Harrisová  {jane@wondercat.com}
Předmět: Je na čase si promluvit

Jistěže se hádají. Jsou to LIDI. Ale aby se podváděli? To ani omylem.
J.
PS: Jste osel.

Pár slov na závěr...
Roztomilá knížka, která pobaví a zajisté nezklame. Je čtivá, humorná a romantická- co víc si přát. Už mám od Meg doma dvě knížky! Sice se mi to pomalu rozrůstá, ale věřím, že jich budu mít víc! Sice se mi kniha líbila, ale dávám 4 hvězdičky, které neurazí (:


image



2 komentáře:

  1. mám doma všechny knihy ktere Meg napsala :) miluju jeji styl psani , tadle serie psana v meilech je hodne zabavna hlavne jak jsou tam doplneny uctenky a podobny blbustky :D maluvky wondercar sou bajecny :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem oba předešlé díly z této volné série a je to moc fajn oddechovka, čte se to rychle, je to zábavné a hlavně Meg Cabot miluju, takže si rozhodně nenechám ujít ani tuhle knihu! =))

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.