pondělí 12. srpna 2013

Soutěž!

Takže když dnes slavím ty 15ctky, tak jsem si řekla, že uspořádám takovou malou soutěž.  Půjde o knižní cenu, kterou zatím nemám a podepsané záložky, které mám!

Pravidla? 
Napište jeden komentář s odpovědí na otázku: Věříte na posmrtný život? 
A nezapomeňte napsat váš e-mail! 
Můžete být s Čr i Sr. 
Výherce vylosuji do konce prázdnin a soutěž oficiálně končí 27.8.2013 


42 komentářů:

  1. Určite áno. Niekde naša duša predsa ísť musí. Neverím ale na niečo také ako peklo/nebo, skôr nejaká taká... zástavka medzi životmi. Kde je samozrejme neskutočne krásne. Ako v raji :D
    strakovmaa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Také věřím. Bylo by hrozné (a divné), kdyby potom nebylo nic.
    alipeli2010@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Líbí se mi představa, že mrtví žijí dál na tomto světě nebo někde jinde avšak s podobnými pravidly, ale nijak zvlášť tomu nevěřím. Spíš v reinkarnaci. :)
    BartlovaHana98@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Hrozně moc chci věřit, ale kdo ví, jak to skutečně je??
    zlata.dedkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Asi ano, protože by bylo docela depresivní žít celý život s pocitem, že na jeho konci nás už nic dalšího nečeká.. :)
    Anuska.33@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Nevím, věřit bych chtěla, protože by to bylo určitě dobré, ale doposod nad tím hodně váhám a spíše se přikláním k tomu, že nás už nakonci nic nepotká :D
    simi9@klikni.cz

    OdpovědětVymazat
  7. To je těžká otázka... Já věřím na reinkarnaci, protože mi to pomáhá vyrovnat se s úzkostnými stavy při přemýšlení nad smrtí. Reinkarnace ale je forma posmrtného života, ne?
    siroka.alzbeta@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Verím, že existuje niečo väčšie ako my, ale neverím na žiadne drísty, ktoré všetky tie náboženstvá tlačia do našich hláv. Proste viem, že keď zomriem, moja duša nezomrie. Či sa potom dostane niekam inam, do inej sféry alebo sa reinkarnuje, to už neviem, ale to ani nie je dôležité. Hlavné je, že bude ďalej existovať.

    hopefuldream29@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Abych pravdu řekla, tak já na posmrtný život nevěřím. Neříkám, že by to nebylo dobré, ale myslím, že nás nic po smrti nečeká.
    obsidian-butterfly@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Věřím... Nebo spíš takhle, chci věřit, že až umřeme, že to prostě není šlus, ale že naše duše najde svoje vlastní nebe, kde se shledá se svými milovanými a kde budeme konečně šťastní bez nějakých podmínek, nebudeme se tam trápit.
    lucka.gor@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Věřím. A až budu stará, tak se na něj budu docela těšit.. :D
    hanca.pos@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. No jak bych to řekla :D, spíše nevěřím :)), myslím s že to prostě není možné, ale věřit bych tomu chtěla, kdo by nechtěl žít posmrtný život? Já teda jo ;).

    kleria.amanda@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Skôr nie, ako áno. Verím, že je niečo vyššie, niečo mocnejšie ako my, no reči, ktoré sú okolo toho moc nepočúvam, lebo tomu tak celkom neverím :D

    nathaly@pobox.sk

    P.S. Všetko najlepšie :)

    OdpovědětVymazat
  14. Áno, verím. Vďaka Nemu. Pretože On pre tých, ktorí si to zaslúžia, pripravil v nebi ráj. :) Ráj, v ktorom nie je žiadne zlo. Iba dobro a večný pokoj.
    lenka.durcekova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Ano, věřím. Podle mě je za životem určitě něco dalšího - a posmrtný život zní jako nejlepší možnost. Dost jsem se zajímala o starověký Egypt a egypťané věřili v posmrtný život a i díky tomu se zachovaly mumie. Já osobně nevěřím přímo staroegyptskou verzi posmrtného života, ale na posmrtný život jako takový. Věřím, že až zemřeme, že je ještě něco dalšího, ale těžko říct, co nás vlastně po smrti čeká. Nikdo z nás se to nedozví, dokud nezemře - a díky tomu máme do konce života o čem přemýšlet.

    Všechno nejlepší a narozeniny pořádně oslav :)

    clarushkablack@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Áno, verím. :)
    katarina.durcekova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Tohle je otázka, nad kterou jsem se několikrát zamyslela. Opravdu nevím, jestli na něj věřím ale spíš ne. I když nezamítám možnost, že by mohlo být "něco po životě". Vždyť kolik lidí na světě na posmrtný život věřilo a věří, to není jen tak. :)

    Terisekk.07@seznam.cz

    Přeju Ti všechno nejlepší k narozeninám. Hodně štěstí, zdraví, lásky, úspěchů ve škole, v životě i blogosféře a jak jinak - spoustu skvělých knih! :))

    OdpovědětVymazat
  18. Já spíš asi nevěřím.. Co je po smrti? Smrt je asi něco jako moooc dlouhý bezesný spánek - takže si to asi ani neuvědomuješ..

    PS: Zjišťovat to nechci :oD
    kachnisko.pavlik@gmail.com


    Všechno nejlepší k narozkám!!!

    OdpovědětVymazat
  19. Ja neviem. Ešte som sa nad tým nezamýšľala, ale bolo by to dobré. Nechcem, aby sa to skončilo smrťou :)
    ipearwebsite@yahoo.com

    OdpovědětVymazat
  20. Spíše ne. Sice by bylo super, kdyby se po naší smrti něco odehrálo, ale jak velká pravděpodobnost to je, navíc že si budeme pamatovat náš život? Samozřejmě nechci jen zemřít a pak nic, ale řekla bych, že tak to má být. Bůh nám dal život, my ho můžeme prožít jak chceme, ale to je všechno. Stejnak už nám tím dává dost. Navíc před životem také nic není, tak proč by mělo být po něm?!
    kubikova.sarinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Já věřím. Protože mi připadá hrozné že bych umřela a vlastně o tom třeba ani nevěděla, nebo že prostě by najednou nebylo nic než prázdno a černo. Kdybych už měla opustit tento svět ráda bych to věděla, ráda bych se rozloučila a prostě bych chtěla ještě tu poslední chvíli uvědomnění.
    Taky ráda věřím na reinkarnaci třeba do zvířátek nebo prostě že se moje duše nějakým způsobem někde promítne.

    monicka.b@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Nevím, jestli zrovna v posmrtný život, ale když se to vezme podle zákona zachování energie, tak život je vlastně jistý druh energie a jelikož energie nezaniká a může se jen přeměnit, tak něco asi určitě bude. Jde jen o to, jestli si to budeme uvědomovat...

    Alcaponejede@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Posmrtný život... Něco přece musí potom být, nemůže to skončit posledním výdechem a pak být tma. Takže já věřím a doufám, že pak něco je, třeba i jen poletování duše jako anděl a pomáhání jiným nebo přeměna do něčeho (nebo někoho) jiného.

    mscak@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Já ani nevím, mám v sobě zmatek. :) Doufám, že po smrti se někam dostaneme. Buď budeme mít možnost žít další život, nebo se dostaneme... někam. Na lepší místo. Kde bude líp než tady na zemi. Život je podle mě jako přijímací kancelář, kde si Někdo (Bůh?) zjišťuje, kam později- po smrti půjdeme. Dobří lidé půjdou, řekněme, do nebe, a ti špatní zase jinam. Já se smrti nebojím, takže by mi snad ani nevadilo, kdybych umřela a nic. Definitivní konec. Přesto ale v posmrtný život věřím, nebo spíše doufám. :) Myslím, že se dostaneme do "nebe" a časem se rozhodneme, jestli chceme zůstat v klidu na usedlém místě, nebo radši zažít adrenalin a jít do nového těla. A po smrti se zase vrátit na onen svět a pamatovat se všechny životy, všechno, co se dělo předtím. Špatní lidé podle mě půjdou do "pekla" a nebudou mít možnost na další životy, prostě tam budou hnít. A ti dobří se budou moci reinkarnovat, ale když se z nich časem stanou ti zlí, taky půjdou pryč. A kdyby se našel někdo, kdo by nechtěl "žít" i po smrti, myslím, že ta možnost by tam byla. Jako tři vrstvy- život, smrt a nic. Podle mě je to spravedlivé. :) Ale to pouze pracuje moje fantazie. :) Asi je to nesmysl. Ale bylo by to ideální. :)
    Když jsem byla menší, věřila jsem, že po smrti půjdeme do nebe, budeme žít na obláčcích a budeme mít možnost mít cokoliv. Cokoliv si budeme přát, hned se to k nám dostane. :) Řeknu si, že chci bombóny, a hned je dostanu. :D Takhle moje hlavinka pracovala pár let zpátky ^^ :D

    mail: Lady.Ge@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Já bych ráda věřila, že po smrti tam ještě něco je...ale ten pesimista ve mě křičí, abych nebyla naivní...Takže nevím na jakou stranu se přiklonit...(http://9gag.com/gag/5593066 :D)

    Všechno nejlepší k narozeninám :)

    janeckova.e@email.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Nevím jestli nebudu znít jako blázen, ale v něco takového věřím. Nevím, jestli je opravdový ráj na nebesích nebo se člověk převtělí do jiného těla. Já totiž věřím v něco tak trochu jiného. Myslím si, že na zemi zůstávají naše duše. Prostě duše našich nejbližších, kteří nás ochraňují :). Někdy mám pocit, že se mnou je někdo v místnosti, četla jsem o tom už pár článků a viděla pár dokumentů. Věřím to, že ten kdo u mě stojí ve mně věří a podporuje mě. Asi vím o koho se jedná nebo vlastně nevím, protože jsem ho (nebo jí) neviděla, ale myslím, že něco takového je, proč jinak bychom měli někdy pocit, že jsou tu někteří lidé s námi, i když už dávno nežijí...

    všechno nejlepší :)

    sromova.lenicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Bylo by fajn, kdyby existoval posmrtný život. Minulý rok jsem měla úraz a v jednu chvíli jsem byla téměř na práhu smrti. V mysli mi bloudily všelijaké bláznivé myšlenky, jako bych snila, bylo to ale takové více zmatené, běhala jsem po nějaké louce, slyšela hlasy :D Teď už mi to připadá docela úsměvné, ale jestli je to takové před smrtí, tak co je po ní? Podle mě asi nikde v nebi nebudou běhat bubliny našich duší a v klidu si povídat a drbat ostatní nebeské přátele, to ne :D Ale myslím, že potom může třeba existovat takový ten život snílků, kdy se může stát cokoliv, děláme věci, které nás dělají šťastnými, ale je to přitom jenom v naši hlavě. Jenže zase mi moc nesedí to, že po smrti už mozek vlastně nefunguje..Toť úvaha na hodiny a hodiny, opravdu nevím jak to je, ale pokud bych měla žít posmrtný život, tak raději zase jako mladá holka a ne jako stařenka co sotva udělá pár kroků, to by mě asi ten posmrtný život moc nebavil. A už o tom raději nebudu mluvit, protože mě to trochu děsí :D
    beily.dahlgreen@gmail.com
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  28. Věřím, nebo spíš doufám. Nevím, to je těžký... Na to musí jednou každý přijít sám:):D
    roxana777@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Nevěřím, bylo by to rozhodně fajn, kdyby něco po tomto životě bylo...Ale tak to dle mého nefunguje
    meanril@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Vůbec netuším, mám nemám ? Nejspíš nevěřím, ale doufám v něj :))
    pokorna-michaela@email.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Přikláním se spíš k představě reinkarnace, toho, že naše duše sbírá zkušenosti, než čistě posmrtného života. I když, byla by to pěkná možnost, setkat se znovu s blízkými, kteří už s námi nejsou.
    Každopádně je to velmi zajímavá otázka. :) A přeji vše nej k narozeninám!

    E-mail: rhonnie.kr@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  32. Já přímo nevěřím v nic, ale občas nad tím přemýšlím, jestli existuj něco jako duše a jde dál do něčeho jako "nebe a peklo", nebo jestli se znova zrodí a nebo prostě už není nic.. ale vždy si řeknu, že nemá cenu nad tím dumat a jednou to poznám..
    Keny15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Posmrtný život? Já spíš věřím na reinkarnaci. Zajímá mě to a ráda bych třeba věděla, kým budu příští život. :-)
    veronika.kubecova@seznam.cz

    A všechno nejlepší! :))

    OdpovědětVymazat
  34. Dřív jsem tomu možná i věřila, ale teď nevím jestli chci. Proč si prostě nemůžeme užívat života, bez toho aniž by jsme přimýšleli nad smrtí.
    elisabeth.izabella@seznam.cz

    Všechno nejlepší k tvým patnáctkám :)) !

    OdpovědětVymazat
  35. Nevím, co si mám o posmrtném životě myslet. Vroucně doufám, že tam na nás něco hezkého čeká, nebo že se hned po smrti převtělíme do jiného těla. Ale bojím se, co se stane a nechci přemýšlet o tom, jaké to bude, až umřu.
    leonahkremi@seznam.cz
    A přeju ti všechno nejlepší. :)

    OdpovědětVymazat
  36. Všechno nejlepší! :)
    Nedá se říct, že bych na posmrtný život úplně věřila... Ale aby po "tom" nebylo už nic?
    Moc o tom ale raději nepřemýšlím :)

    katarinka.1999@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Věřím v posmrtný život a doufám že vážně existuje:)
    kikizubik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Posmrtný život? Nevěřím. Proč by mělo něco takového vůbec existovat? Možná protože si to přejeme. Protože nechceme věřit, že po smrti je NIC. Já osobně věřím na reinkarnaci. Že naše duše se jenom převtělí. Kdyby to tak bylo, tak si představte, jak musí být vaše duše stará. Třeba i několik tisíc let.

    makca.sevelova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Gratuluji k narozeninám.
    Nevěřím na posmrtný život, jak ho chápou různá náboženství. Ale hrozně ráda bych věřila, že ta energie, kterou jsme tvořeni (duše chcete-li), jen tak nezmizí, že přesahujeme možnosti svého těla. Ale to se asi nedozvím:)
    suzannee@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  40. No jak se to vezme. Z jedné strany na něj věřím a z druhé zase ne. Když už tedy 'věřím', tak proto, aby ti kteří umřeli a byli mi nějak známí, tak aby našli pokoj třeba i v novém životě. :) Trošku nesmyslná věta, ale to je mji šumák. :D
    andy.pavlicek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. Jestli věřím na posmrtný život? Vlastně sama ani nevím. Myslím, že každý chce věřit, že smrt není konečná stanice. Proto lidé vymýšlí posmrtné životy, reinkarnace, duchy... A proč ne? Může se stát cokoliv :)
    A přeju všechno nejlepší(opožděně)
    monika.book@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Ano, věřím na posmrtný život. Duše přijde do nebe, do jiné dimenze a tam si vybere další život, který může být třeba i na jiné planetě, na druhé straně Vesmíru. Když třeba ale duše člověka nechce opustit tělo, je třeba moc chamtivá a nechce opustit svoje věci, nebo svoje lidi, na kterých je závislá - to není pravá láska ale závislost -, tak to potom se může stát takovým duchem... Ale vrátí se za čas do nebe.

    Možná to je příliš optimistický pohled, ale nač se dívat na smrt jako na něco špatného?

    all-is-magic@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.