pondělí 11. února 2013

Mercy Thompson - Stříbrná relikvie


Název: Stříbrná relikvie
Série: Mercy Thompson
Díl: 5
Autorka: Patricia Briggs
Nakladatelství: Fantom print
Anotace:
Když se Mercy Thompsonová pokusí vrátit mocnou faeskou knihu, kterou si v zoufalství vypůjčila, najde knihkupectví prázdné a zavřené. Zdá se, že kniha obsahuje tajné informace – a fae udělají naprosto vše, aby nepadla do nesprávných rukou. A jako by to nestačilo, Mercyin přítel Samuel bojuje se svojí vlčí stránkou a Mercy ho musí krýt, aby ho vlastní otec neodsoudil k smrti. Když se to tak vezme, zažila Mercy už lepší dny. A pokud si nedá dobrý pozor, dlouho nepřežije…





Můj názor:

Pozor! Spoilery na předchozí díly! 


Možná si Mercy myslela, že bude mít chvíli od všeho klid, ale zmýlila se.  Nejenže má mocnou faeskou knihu, ale Samuel není ve své kůži. A to doslova. Chtěl se zabít a mezitím ho ovládl vlk. Mercy se rozhodla to neříct Marokovi, i když ví, že z toho bude nejspíš průšvih. V Adamově a nyní vlastně i Mercyině smečce není všechno v pořádku. Pár členů nechce přijmou Mercy jakožto Adamovu družku a kojotího kožomněnce.  Už se nadá věřit všem.. 

Abych pravdu řekla, tohle byl asi nejlepší díl z téhle série. Nechyběla akce, napětí a ani romantika. Zápletka se točila okolo faeské knihy, kterou si Mercy vypůjčila a také okolo Samuela a Adama. V předchozím díle jsem si hodně oblíbila Stefana, ale ten tu bohužel nebylaa to mě štvalo. 

"Pšš," řekl Adam rozespale. Přitáhl si mě blíž a překulil se přese mě, jako by mě tak mohl umlčet. "Spi." 


Patricia Briggs vyrostla na čtení pohádek a knihách o koních. Později se u ní vyvinul zájem o folklór a historii. Když se rozhodla, že na píše knihu, žánr fantasy se zdál přirozenou volbou. V současné době žije Patricia v Montaně se svým manželem, dětmi a 6 koňmi. 

Mary Jo chová k Mercy zášť. Je na ní protivná a pořád má nějaké kecy.  Jenomže její zášť zajde moc daleko a Adamovo pozice alfy je ohrožena. Někdo na něj nastražil past a vyzval ho na souboj. Mercy potom došlo o co vlastně jde, ale bylo už příliš pozdě.  Tohle není však jediný problém, protože po nich jde ještě někdo. Hledají knihu, která teď patří Mercy

"Díky," řekla jsem. "Moc by mi chyběla."
"Jo." Natáhl se na záda a ruce si opatrně složil na břicho. "Taky by nám chyběla. Je to jediná kočka, kterou jsem kdy viděl tolerovat vlkodlaky." Jeho slova zněla vážně zranitelně. Asi nebyl zvyklíbýt hrdinou.
"Nelichoť si," řekl Adam suše. "Médea má ráda i upíry"


Mary Jo jsem si v minulých dílech oblíbila, ale teď mi vážně lezla na nervy. Nejenže ji Mercy zachránila život, protože ji fae dlužili laskavost, ale byla na ní hodná. A takhle ji to  mrcha oplácí.  Sice ji to pak mrzelo, ale to už bylo pozdě. Adam a Mercy si daly na chvíli oddych, jenže to se Adamovi moc nelíbilo.  *Mě teda taky ne* 

Kniha se mi naprosto líbila a nemám jí co vytknout. Byla jsem z ní úplně nadšená a konečně tam bylo pořádné napětí a akce. Jsem zvědavá jaká bude šestá kniha z téhle série, která mi leží na poličce. Tak snad si ji přečtu brzy a budu doufat, že je stejně dobrá jako tenhle díl. Nicméně, téhle knize dávám plný počet hvězdiček! 





4 komentáře:

  1. Tuhle jsem měla doma, ale tak nějak jsem se nedokázala dokopat k tomu, abych jí přečetla, ale tvoje recenze mě navnadila :).

    OdpovědětVymazat
  2. The experience in that department doesn’t matter much. SATURDAY NIGHT
    FEVER (Paramount - Director: John Badham)
    The Christmas sleeper movie of 77 starred teen
    heartthrob John Travolta, best known for his roles on television's Welcome Back, Kotter and a supporting role in the hit film Carrie. In the case of teenagers parents should supervise their computer activity.

    My blog post; telefon sex

    OdpovědětVymazat
  3. An outstanding share! I've just forwarded this onto a colleague who was doing a little homework on this. And he in fact bought me breakfast because I stumbled upon it for him... lol. So let me reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to talk about this issue here on your blog.

    Here is my web-site - pregnancyhelper.in

    OdpovědětVymazat
  4. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how
    can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal.
    I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

    Also visit my webpage ... viagra tablets

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.