neděle 21. července 2013

RC recenze: Krvavá romance - Spoutáni osudem


Největší obrázek výrobku Krvavá romance – Spoutáni osudemNázev: Spoutáni osudem
Série: Krvavá romance
Díl: 3#
Autorka: Alice Moon
Překladatelka: Michaela Škultéty
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 248
Anotace: Sára Dustina vysvobodila a zdá se, že prokletí věčnosti je definitivně zlomeno. Žádné nebezpečí jim už nehrozí. Tak proč oba pociťují, že není všechno v pořádku? Jako by jejich životní energie vystačila vždy jenom pro jednoho z nich a druhý musel trpět. Navíc se kolem nich nepozorovaně svírá kruh nenávisti a pomsty. Jak poznají, komu mohou věřit? Budou spolu někdy opravdu šťastní?



Můj názor...
Jsem na sebe hrdá, že jsem to s touhle sérií dotáhla tak daleko. Pokaždé když jsem otevírala další díl, věřila jsem, že to bude lepší a že se autorka poučila ze svých chyb. To se ale bohužel nestalo, ale i tak jsem se pustila do třetího dílu, který mě ničím nepřekvapil.


Sára dala Dustinovi dobrovolně svojí krev a tak ho vysvobodila. Oba si mysleli, že už je to napořád, ale něco na tom není v pořádku. Proč když jeden spí, je ten druhý silný, ale když jsou oba vzhůru, jeden je silný a jeden slabý? Oba se na to snaží přijít, ale brání jim v tom jejich nepřátelé.


Brzy teď budeš po krvi pást, toužit,
budeš ji pít chtít pro své žití,
k potravě vlci a srny budou ti sloužit,
po lidské krvi chtíč muka způsobí ti.


Emilie chce Sáru i Dustina zničit a udělá proto všechno. May je kamarádka Sáry, která chce Dustina zničit, protože ji provedl něco strašného v minulosti a ona ho považuje pořád za monstrum. A do třetice všeho dobrého špatného je tu Jonathan, který je také jejich nepřítel.


Když shrnu děj knihy, jde o lásku, která hory přenáší a o nepřátele toho zamilovaného párečku, kteří ho chtějí zničit. S knihami o upírech se v poslední době roztrhl pytel, a proto není divu, že Krvavá romance moc originality nepozbyla.


Obálky u téhle série se mi nelíbí. Ty obličeje a za nimi ještě to pozadí... Přijde mi to zbytečně přeplácané. Jediné, co se mi na obálce líbí, jsou růže, které krásně lemují okraje. U Fragmentu nemám žádné výhrady k překladu, protože jsem tam doposud nenašla nějakou výraznou chybu nebo kostrbatou větu.


Alice Moon...
Americká autorka, která se přestěhovala do Německa. V němčině také napsala svou upírskou sérii Blood romance (Krvavá romance).


Slovo závěrem...
Už jsem doufala, že třetí díl bude poslední, ale zjistila jsem, že v originále vyšel už i 4 díl. Myslím si, že když jsem přežila už 3 díly, tak čtvrtý také zvládnu. Ten konec na mě udělal dojem a jsem dokonce zvědavá, co na nás autorka připravila dále. Krvavá romance je průměrná knižní série, takže asi nikoho nepřekvapím 2,5 hvězdičkami.

Za poskytnutí RC děkuji knihcentrum.cz
Knihu si můžete zakoupit zde.

2 komentáře:

  1. Já jsem ráda, že jsem přečetla první díl..teda, že jsem ho vůbec dočetla. :D Na dvojku se chystám jenom proto, že mi ji vybrala Vendea do Měsíčního párování.. :D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.