sobota 3. listopadu 2012

Poslouchej


Název: Poslouchej
Autor: Sarah Dessenova
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 333
Rok vydání: 2012
Anotace: Ještě vloni byla Annabel holka, co má úplně všechno – nebo aspoň tuhle roli hrála v televizní reklamě na Obchodní dům Kopf. Letos nemá nic. Nejlepší kamarádka Sophie ji opustila, rodinné štěstí ničí anorexie starší sestry a ve školní jídelně si není ke komu přisednout. Dokud nepotká Owena Armstronga. Vysoký, výrazný a hudbou posedlý Owen je polepšený mizera odhodlaný říkat lidem pravdu. Možná by Owen mohl Annabel pomoct vyrovnat se s tím, co se jí přihodilo tu noc, kdy se Sophií přestaly být kamarádky.

Moje hodnocení obálky: 5/5
Moje hodnocení: 4/5


Můj názor...
Přiznám se, že jsem toho od knihy moc nečekala. Jeden obyčejný román o lásce a hudbě. V tom jsem se však mýlila. Kniha mě mile překvapila a nebyl to ledajaký obyčejný román.  Líbil se mi o dost víc než jakýkoliv od Lenky Lanczové a to už je vážně, co říct.

"Nemysli ani nesuď, jen poslouchej."

Hlavní hrdinka Annabel je někdy na zabití, ale já ji chápu. Její sestry jsou obě trochu na hlavu. Jedna mi přijde až moc  ukecaná a ta druhá má anorexii, její rodiče ji nevěnují moc velkou pozornost a její máma jí nutí do modelingu. Celá kniha je vlastně hodně potřeštěná, ale mě se líbila.Owen♥ O něm bych zvládla snad napsat i knížku. Kvůli němu jsem četla dál a dál. Nikdy jsem si nemyslela, že bych se mohla zamilovat do tipu kluka jako jako jen. On je opravdu děsivý. Hodně upřímný a podivýnský. Takhle jsem si ho představovala. Je však pravda, že on dokáže být hodný, milý a mooooc CUTE. 

"Ticho je tak hrozně hlasité."

S postavami mám něco podobného. Annabel nemůže vystát techno, s tím jsem s ní za jedno, protože ho také nemám ráda. A jsem i hodně upřímná. Ale o proti Owenovi moc ne. Říkám lidem to, co si o nich myslím, ale abych k němu napochodovala a řekla, co si myslím.... to fakt ne. Ještě je tu jedna postava, kterou jsem si opravdu oblíbila a když se v knize objevila bal to další důvod k úsměvu. Tou osobou je Mallory. Je to Owenova mladší sestra zblázněná do módy a všeho okolo.  Opravdu jsem si tuhle mladou střeštěnou dívku oblíbila. Jen škoda, že byla v knize jen párkrát.

Proto jsem si taky pořád šetřila to poslední, s názvem  POSLOUCHEJ. Podobně jako kdysi Owen, i tohle cédéčko bylo pro mě totální záhadou. A někdy jsem si říkala, jestli by nebylo lepší, aby tajemstvím zůstalo. 

Z téhle knihy mám jednoznačně dobrý pocit. Jediné mínus pro knihu je, že jsem se ztrácela v minulosti. V knize se Annabel vrací hodně do minulosti a mě chvíli trvalo než jsem zjistila o co go. Knize dávám krásné 4 hvězdičky.  Obálka je slast pro moje oči. Opravdu se mi velmi líbí a když převracím knihu v rukou všímám si jak je ta obálka perfektní. Obálce proto dávám plný počet hvězdiček. 


2 komentáře:

  1. Poslouchej dostanu k Vánocům a už se vážně těším. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu bych si chtěla strašně moc přečíst už jen díky tvojí recenzi :))

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.