neděle 4. listopadu 2012

Kate Daniels : Magie krve


Název: Magie krve
Série: Kate Daniels
Díl: 4
Autorové: Ilona Andrews
Nakladatelství: Fantom Print
Rok vydání: 2012
Anotace:  
Kate Danielsová se „stará“ o paranormální problémy, jež nikdo jiný nechce řešit, zvlášť pokud se týkají společnosti kožoměnců v Atlantě. Když ji povolají k prošetření rvačky v Ocelovém oři, baru na hranicích mezi územím kožoměnců a nekromantů, rychle zjišťuje, že se ve městě objevil nový hráč. Starý tisícovky let, a co víc, bojoval v nesčetných válkách po boku jejího otce. Kdo ví, jestli tenhle protivník nebude moc velké sousto i pro Kate a Currana, Pána šelem. Protože tentokrát bude muset Kate čelit vlastní rodině…



Moje hodnocení obálky: 3,5/5
Moje hodnocení: 5/5
Můj názor:
POZOR: Recenzi a úryvky si čtete pouze na vlastní nebezpečí! 

Curran♥Jak já jsem se na tuhle knihu těšila a konečně jsem se dočkala.  Je to jedna z mých nejoblíbenějších sérií a opětně mě tenhle díl nezklamal. U téhle knihy jsem se ani chvilku nenudila, romantické okamžiky jsem si musela přečíst dvakrát a div jsem se u nich nerozplynula.Váháte jestli si sérii přečíst? Tak to šup do knihkupectví, protože nevíte o co přicházíte. Abych byla upřímná pro mě byl první díl nejlepší. Každá je zajímavá a má osobité kouzlo, ale u mě vyhrává první díl. Kdybych měla opravdu hodně špatnou náladu šáhla bych po této. Vím, že by mi tu náladu vylepšila.

"Proč on?" zavrčel. "Ze všech mužů, které by si mohla mít... proč sis ho najala zrovna na tohle?"
"Protože má to nejlepší vybavení ve městě a ví, jak ho použít!"
A ve stejném okamžiku, kdy jsem to vypustila z úst, mi došlo, jak to pochopí. Počátek dalšího dunivého zařvání Curranovi odumřel v hrdle. Jen na mě zůstal němě zírat.
Páni, tohle bylo k popukání. Rozhodila jsem rukama. "Laboratoř! Tím myslím jeho laboratoř, ne jeho penis, ty idiote! Je jediná osoba ve městě s laboratoří čtvrté úrovně. Dokáže vzít prázdný list papíru a přečíst neviditelné zaklínadlo, které je na něm napsáno."

Kate Daniel má nový případ. Je o něco těžší než byly ty předchozí, ale Kate je silná. Objevuje se nám tu nová postava Erra. Je to tetička Kate, ale zrovna čisté dobro z ní nezáří. Já musím říct, že mě opravdu štvala, byla sobecká a nafoukaná. Ne-e tu bych si fakt nikdy neoblíbila.Tento díl je také o něco víc zaměřená na vztah mezi Kate a Curranem. Řeší se spoustu nedořešených věcí mezi nimi, pro mě byli tyhle pasáže ty nejlepší.

Tato kniha je také plná postav, které mám ráda. Například Andrea a Derek. Tyhle dvě postavy mám hrozně ráda a nedovedu si bez nich knihu přestavit. Andrea je nejlepší kamarádka Kate a je kožoměnec. Derek pracuje pro Pána šelem nebo-li Currana. Také tu máme Tetu-B, která radí Kate s problémy a snaží se jí pomáhat ( Miluju když Kate říká "družko" ).

Usmála jsem se na něj. "Budu muset vymyslet něco chytrého a vtipného, co bude vystihovat mou schopnost řešit případy ohromující silou intelektu."
"To spíš tvou schopností rozsekat mečem všechno, co ti přijde do cesty."
"Jak myslíte Vaše Chlupatosti."


Když jsem na knihu četla pár recenzí překvapila mě přezdívka pro Kate "kick-ass heroine".  Myslím si, že jí tahle přezdívka vystihuje úplně senzačně. Líbí se mi styl Kate, když jde do akce. Vždy spoléhá na její fyzickou a psychickou vytrvalost. Většinou se do boje vrhá po hlavě a bez rozmyšlení, ale vždy je do toho hodně zapálená takže je jasný, že  nepřítel bude mít potíž.

Day_155___june_04__2010_by_jesselee20_large
S obálkou jsem měla hrozný problém. Když se objevila na internetu hrůzou mi stály vlasy. Nemohla jsem ji prostě skousnout. Předešlé obálky byly takové do tmavé barvy a najednou světlá obálka a ještě k tomu modrá! Modrou mám jako takovou ráda, ale mě to prostě nesedělo ke Kate. Když se mi kniha dostala pod ruce, obálku jsem si hodně dlouho prohlížela. Na konec se mi nezdá, že je  zase tak špatná, ale ten mrtví človíček ze Kate mi přijde..  divný a prostě se mi tam nelíbí. Závěrečné hodnocení obálky je 3,5 hvězdičky. 

Celá kniha četla moc dobře. Děj byl nabitý nečekanými zvraty a prostě to bylo dokonalé. Postavy byli dokonale propracované a u všech jste poznali jejich povahu. Já knihu hodnotím 5 hvězdičkami, protože tolik napětí, romantiky a  záhadna   jsem v knize už dlouho neviděla.




3 komentáře:

  1. A já si říkala: Ona jí určitě dá čtyři hvězdičky, určitě! (Už jsem si pomalu připravovala proslov, kdy ti oznámím, že my dvě už absolutně nejsme kamarádky :'D )
    A bum. Pět! :D Máš štěstí :** xD
    Super! :)) (Ale málo zmiňuješ Currana. Proč sakra málo zmiňuješ Currana?! :D ) Pfffff

    OdpovědětVymazat
  2. Táto séria má vždy vysoké hodnotenie, už by som si ju raz rada prečítala 8)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle sérii jsem si také úplně zamilovala. A úplně souhlasím s tou obálkou. Já si původně myslela, že je to jen plášť, co za ní leží. Ale Když jsem si knížku prohlédla zblízka, tak mě ta mrtvolka opravdu dostala. Ještě teď se mi z té obálky ježí vlasy.
    Taky mám v plánu recenze na tyhle knížky, jen nevím, jak se mi to povede napsat, aniž bych v každé větě neměla slovo Curran :-).

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.