úterý 4. července 2017

Monthly summary | Květen & červen 2017

Konečně jsou tu prázdniny. Ani nevíte, jak jsem se na ně těšila! Tedy to bylo ještě před tím, než jsem se rozhodla, že bych si konečně mohla udělat papíry na auto. That was stupid. Ne, opravdu. Jsem hrozně nervní a řízení mi vůbec nejde. Pokud někdo jako já projde autoškolou, tak už to musí zvládnout opravdu každý. 
Ale zpět ke škole. Nikdy jsem nebyla ambiciózní, netoužila jsem ve škole excelovat. Pak jsem si vzpomněla, že tomu na základce bylo úplně jinak - zkrátka řečeno jsem se začala více učit a dávat pozor v hodinách. A ulala, konečně jsem měla vyznamenání (měla jsem dvě dvojky). Poprvé na střední. A řekla bych i naposledy, protože příští rok mě čeká maturita a budu asi v jednom kole. 
Moje "nebudu si kupovat žádné knihy" se opět podělo tatam. A to i přes to, že v létě se chystám dočíst povinnou četbu a na ostatní knihy nebudu mít tolik času. 

Knihy, které jsem za květen & červen přečetla:
  1. Případ ukradeného zubu 
  2. Krysař
  3. Dcera čarodějnice 
  4. Nové Pompeje
  5. Panicové 
Knihy, které jsem si za květen & červen pořídila:


Ságu Lartena Hroozleyho jsem si pořídila v Levných knihách za 30Kč/ks. Byla to super cena, přeci jsem je tam nemohla nechat. Panenka z kostí je sice pohádka, ale četla jsem na ni jednu moc pěknou recenzi, která mě na ni nalákala. 


Mr. Good Enough je taktéž z LK. Je to ten typ knih na léto k vodě, protože u ní nemusíte moc přemýšlet a skvěle se odreagujete. The Bad Beginning je prvním dílem ze série Unfortunate Events. Před zhlédnutím seriálu bych si ráda přečetla celou sérii, tak mi držte palce. A poslední anglická kniha manga Vampire Knight - mám moc ráda tuto série jako anime, a v podobě mang je ještě lepší!


Krysař a Válka s Mloky patří do povinné četby. Obě jsem již četla a moc se mi líbily! Bestii jsem si pořídila za hubičku a Poslední let Poxla Westa taktéž. 


Ehm... Na to, že se Němčinu učím již šest let, tak nic neumím. Takže bych se do toho ráda obula a trochu to napravila. A když už v tom budu, tak bych si také o Německu mohl něco přečíst.
Autoškola - moje noční můra. 


Knihy z burzy - obě jsem si vybrala náhodně a ani jednu ještě nečetla, tak uvidíme, jak se mi budou líbit. 

Knihy, které jsem za květen & červen dostala na recenzi: 


Dceru čarodějnice jsem dostala na recenzi od nakladatelství Omega. Bylo to zajímavé a originální čtení, ale nic, u čeho bych seděla do noci a byla nucena číst dále a dále. Případ ukradeného zubu mi poskytlo internetové knihkupectví knihcentrum.cz. William Ritter dokázal, že umí psát a opět si mě omotal kolem prstu. Paní půlnoci mám rozečtenou, zatím se mi však líbí a poskytl mi ji e-shop megaknihy.cz. 

A jaké knihy jste si pořídili vy? 

2 komentáře:

  1. Jéé, Pes Baskervillský, toho miluju ♥ Doufám, že se ti bude líbit stejně jako mě. Jinak já si v poslední době nekupuju žádné knížky, snažím se šetřit si peníze, ale přemýšlím, že alespoň jednu bych si koupit mohla. :D
    A s němčinou jsem na tom podobně. Přijde mi jako takový prokletý jazyk. Učím se jí skoro 5 let a pořád nejsem na takové úrovni, kde bych chtěla být. O letošních prázdninách bych s tím něco chtěla udělat, takže se snažím každý den něco dělat.
    Ještě teda k tomu Vampire Knight. Bylo to moje první anime, které jsem viděla a v těch 11 letech se mi to hrozně líbilo. Znovu už bych se na to ale nedívala :D
    mell.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se také snažím šetřit, jen mi to moc nevychází no :'D
      S němčinou tě naprosto chápu, snažím se momentálně o to samé! A Vampire Knight je mou srdcovkou, takže bych to mohla číst a koukat na anime nonstop ♥.

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.