neděle 23. března 2014

Posuď knihu podle obalu (31)

Toto meme pořádá Syki. 

Název: Ve stínu černých ptáků 
Díl: ---
Série: ---
Autor: Cat Winters 
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 12.března 2014
Anotace:
V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega.
Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka.

Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.
Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?


Můj názor:
Jako milovník hororů jsem si tu obálku zamilovala a její paranormální nádech jí dodává na strašidelnosti. Podle mě je to opravdu velmi povedená obálka, která upoutá oko čtenáře. Anotace se mi příliš nezná, ale knize dám rozhodně už kvůli obálce šanci a jsem zvědavá, jak se mi bude líbit! :) 


3 komentáře:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.