sobota 20. dubna 2013

Slepá vášeň

Slepá vášeňNázev: Slepá vášeň
Autorka: Meg Cabot
Nakladatelství: BBart
Přeložila: Tamara Vosecká
Rok vydání: 2011
Počet stran: 286
Anotace: Scenáristka Lou Calabreseová se cestou na natáčení v aljašské divočině musí mačkat v helikoptéře s tím posledním, o koho by stála: je to Jack Townsend, sex symbol Hollywoodu, ale pro Lou jen nafoukaný sukničkář. Zrovna nedávno ho odkopla hrdinka posledního filmového hitu, která se vzápětí provdala za Louina dlouholetého přítele. Lou má pocit, že nic horšího ji už nemůže potkat.

Ovšem jen do chvíle, než se z pilota vyklube nájemný zabiják, který má miláčka Ameriky zastřelit, a jejich vrtulník havaruje uprostřed zasněžených lesů. V té nejhorší možné chvíli, kdy by měli myslet jen na záchranu, si pak Jack začne lámat hlavu, proč si nikdy nevšiml, jak je ta jedovatá scenáristka sexy. A ona v něm pomalu přestává vidět jen náfuku a sukničkáře…



Děj
Scénáristka Lou Calabreseová má jet na natáčení se svojí kamarádkou Vicky a sex-symbolem Jackem 
Towsendem. Její kamarádka je však náhle odvolána, a tak se Lou ocitá sama s Jackem. Cesta se zdá zprvu bezpečně, až na to, že Lou nemůže vystát Jacka. Když s ním natáčela, dovolil si změnit scénář a řekl "Potřebuju větší zbraň". Od té doby se ti dva nemůžou ani cítit.

Po spadnutí letadla se ocitají sami v aljašské divočině. Nejenže jsou promrzlí a hladoví, ale také na ně útočí zabijáci, kteří mají v plánu Jacka zabít. Lou se do toho omylem připletla, a kdyby si před odletem přečetla SMS, mohla být doma a Jack nejspíš mrtvý.
Na útěku v aljašské divočině narazí na loveckou chatu. Samota, bezpečí a chemie, dokážou svoje. 

Postavy
Lou je sympatická scénáriska, která chová zášť k Jackovi a v  aljašské divočině  se chovala odvážně.  Její "stírání" Jacka jsem si zamilovala. Jack se od začátku choval mile a někdy mi ho bylo líto, protože Lou to 
někdy s tou nenávistí přeháněla. Vicky byla jedna z mnoha ex-přítelkyní Jacka a on jí zlomil srdce. To je také jeden z důvodů, proč Lou nemá Jacka ráda.

Meg Cabot
Meg Cabot se narodila 1.řína 1976 během Čínského roku ohnivého koně. Nyní je to jedna z nejznámějších autorek a má na kontě téměř padesát knih pro dospělé a mládež, již mnoho z nich se staly 1# New York Times bestsellerem. Nejznámější její série jsou Princezniny deníky, které jsou publikovány ve více než 38 zemích.


Můj názor
Skvělá romantická knížka s akcí a napětím. Hlavní dvojku si zamiluje snad každý. Meg píše čtivě, a  i když je tohle jedna z mých prvotin od ní, už teď miluji její styl psaní!

Slepá vášeň se vyhoupla v žebříčku mých oblíbených knih vysoko. U knihy jsem se nenudila, ale trošku jsem se jí ze začátku bála, protože jsem od ní měla opravdu vysoká očekávání. Bát jsem se ale nemusela, kniha mě totiž nezklamala.

A v tom se ta jeho pusa- rozesmátá, nestoudná, dokonalá pusa-přitiskla na její. A Lou zemřela a ocitla se v nebi. 

Obálka není špatná. Podle mě na ní Lou asi nebude, protože ona je zrzka. Font písma je pěkný a dobře vyniká jak název knihy, tak jméno autorky, která je hodně známá a hlavně oblíbená u spousty čtenářů.

Čtivé, romantické a roztomilé. Kniha se četla opravdu dobře a nenudila jsem se u ní. Meg Cabot napsala skvělou knihu, která nezklame a ba naopak pobaví a zkrátí dlouhé a nudné chvíle. Knize dávám 5 hvězdiček! 

Nejzajímavější jméno: Lou. 
Nejoblíbenější postava:  Jack♥
Humor: Smála jsem se hodně nahlas :) 
Akce:  Ano! 
Napětí:  Chvilkami. 
Láska:  Ano♥ 
Nuda: Ne :D
Překvapení: Malinký. 
Obálka:  Celkem pěkná :) 
Originalita:  Nějaká ta kapka originality tam je. 
Konec:  úžasný! 
Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček. 

0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.