neděle 27. prosince 2015

Dlouhé zimní večery #4 | Next Year? Well... Mé novoroční předsevzetí

 

Projekt pořádaný mnou. 

Nikdy jsem nepochopila, proč si lidé dávají předsevzetí. Stejně to většina z nich v únoru vzdá a řekne si, že příští rok to zkusí znovu.  Nač čekat až do nového roku, proč nezačít hned. Naučila jsem se jednu věc, nic neodkládej na zítřek, pokud to můžeš udělat dnes. Jsem lenivý člověk, to o sobě vím a snažím se s tím něco dělat. Nejlépe přestat prokrastinovat, jenže jak, když nejsem ani schopna dočíst knihu Konec prokrastinace a To do listy nejsou mým šálkem kávy. 

Do příštího roku chci rozhodně přečíst více knih. Letos jsem pokročila onu osmdesátku a i číslo 85 by mi příští rok stačilo. Také bych chtěla přečíst více knih v angličtině a konečně se alespoň jednou německou nějak prokousat. I když jsem se o to snažila u knihy Der Kleine Prince, to mi nějak nevyšlo. Přeci jen je tam mnoho slovíček, jež v německém jazyce neumím. Třeba se mi to jednou povede a konečně něco přečtu. 

Dalším bodě je angličtina sama o sobě. Od září jsem začala chodit na kurzy, jednou týdně v úterý a jsem ráda, že jsem se rozhodla tam přihlásit. Naučila jsem se dost nových slovíček a konečně se trochu rozmluvila. Po základce jsem byla s anj na dobré cestě, pak přišel zlomový bod, střední škola, kde jazyk není považován až za tak důležitý - možná je to přístupem naší učitelky a moji milovaní spolužáci jsou na tom bídně. Neříkám, že na tom jsem nějak dobře, nejsem, ale narozdíl od nich se chci učit.

 Když už jsem u té školy, tak tam ještě chvilku zůstanu. Chci více zaměřit na odborné předměty, což v mém případě je ekonomie a účetnictví. Je mi jasné, že toto je asi docela nesplnitelné, jak se znám, tak mi to moc dlouho nevydrží. Jak to vidím příští rok? Heh, to sama nevím. Nedělám z toho až takovou vědu. Uvědomuji si, že ten čas letí strašně rychle a to, co jsem letos chtěla stihnout jsem nestihla. No, tak třeba přísti rok :D

 Dáváte si novoroční předsevzetí?  

6 komentářů:

  1. Tak máme to podobně. Já si předsevzetí dávám, ale většinou je nedodržím. I přesto chci začít více číst, přihlásila jsem se do kniží výzvy (pro mě to znamená 50 knih za rok), ale i tohle bude úspěch. Taky více pohybu, a možná začít lépe žít, snažit se udržovat pořádek... Je toho dost, ale pokusím se spíše začít pomalu, než si dát velká předsevzetí, která nemám možnost zvládnout. :)
    Pinki Claire

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím s tebou jednoznačně souhlasím :D Začít pomalu a snažit se. A s tím pohybem také, no, uvidíme.

      Vymazat
  2. Nedávám. Nemá to smysl. Se mnou je těžké pořízení, ne tak si ještě dávat 'úkoly' :-P

    OdpovědětVymazat
  3. Vidíš, jak jsem říkala, že ti budu psát vzkazy průběžně, tak jsem se k tomu nedostala, tak jsem se dneska naštvala a napsala to, co jsem předtím měla v plánu :D A tak to nějak nakonec zvládnu a ty doopravdy dostaneš celou knihu :DDD

    A jinak, jak furt říkám, že jsem samouk, tak jsem si pak uvědomila, že jsem taky chodila na kurzy angličtiny ve škole... Nějak rok. Vím, že jsem se tam naučila spoustu užitečných věcí, já chápu, že teda učivo ve škole v té ájině je taky dost zásadní, to neříkám, ale tohle mi osvětlilo některý věci, naučila jsem se i hovorovou angličtinu a tak... Bylo to fajn, ale stejně tu ájinu mám spíš naučenou srdcem, učila jsem se sama, škola byla podpůrná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, také bych už mohla začít odepisovat, abych to pak zase nepsala po etapách měsíc :D

      S tou angličtinou si mi to už říkala a obdivuju tě, že ti to fakt takhle vydrželo. Nežíkám, že mě to nedrží - mám okolo sebe strašně moc věcí, které mě motivují k tomu, abych se zlepšovala a je mi jasné, že jen v hodinách ve škole se mi to nepodaří.

      Vymazat
  4. Máš zajímavé předsevzetí :) Já už jsem to vzdala před pár lety, když si něco naplánuju, neudělám to. Vždycky skončím s nějakou knihou :D Ale tobě přeji, abys je dodržela :) A šťastný Nový rok :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.