úterý 7. července 2015

Recenze: Krvavá horečka

Krvavá horečka (Horečka, #2)Krvavá horečka
Horečka
Karen Marie Moning 
Jota
Goodreads 4.33 | Databáze knih 80%

MacKayle Laneové zabíjí sestru a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Netuší ale, že se tím současně vydává na dlouhou cestu plnou záhad, nebezpečí a také nelehkého sebepoznání. Seznamuje se s dvěma tajemnými muži, bohatým a nepřístupným knihkupcem Jerichem Barronsem a pro pozemské ženy neodolatelným dananským princem V’lanem, jenž jí nabízí pomoc. Chce-li přežít a dobrat se pravdy o sestřině smrti, musí dovedně využívat oba průvodce, jimž sama nedokáže věřit, a především najít Sinsar Dubh – milion let starou knihu černé magie ovládající svět nesmrtelných i smrtelných bytostí. Stínová říše Dananů dlouhá tisíciletí nerušeně existovala vedle světa lidí. Nyní ale zeď, která je dělila, mizí a Mac zůstává osamoceným bojovníkem za záchranu svého druhu.

Mac se rozhodla pomstít vraždu své sestry, a proto se vydala do Dublinu. Jenže ona je velmi zvláštním člověk -  patří totiž ke skupině vidoucích. Kdyby oné noci nezabloudila do Barronsova knihkupectví, byl by z ní už dávno předkrm jednoho z Dananů. Vidí vše, co je lidskému oku utajeno. Jenže od ostatních vidoucích se liší svým darem - je mrázka. Dokáže svým dotekem Danany zmrazit. A také "cítí" dananské artefakty, jež Barrons hledá a chce vlastnit. 

Komu má Mac věřit - záhadnému Barronsovi, který ji sice využívá jako detektor, ale nedovolí, aby ji někdo ublížil či smrtelně okouzlujícímu dananskému princi V'laneovi? Sama neví, na čí straně stojí a komu by předala Sinsar Dubh, kdyby knihu našla. V její blízkosti se však Mac dělá špatně a omdlívá. Dokáže ji najít a zabránit tak otevření brány, přes kterou by se na svět dostali monstra? 

Na knižní sérii Horečka jsem narazila už před nějakou dobou, a opravdu nechápu proč jsem se od ní tak distancovala a nevěnovala ji pozornost. Přišla jsem o hodně. Karen, autorka, se znovu ukázala v dobrém světle a předvedla, že psát nadupané knihy umí. Ani na chviličku jsem se nenudila, a když jsem se nesmála, tak jsem si okusovala nehty a byla zvědavá, co se dál stane. 

"Chci, abychom byli...jak tomu vy lidé říkáte? Ano, chci, abychom byli...přátelé."
"Vyšinutí násilníci nemívají přátele."
str.51

V'lane and Cruce by ichan-againV první knize jsem byla jednoznačně na straně Barronse, ale jak se pomalinku začínají objevovat útržky jeho minulosti, tak nevím, co si o něm myslet. V'lane by nejraději Mac, v dobrém slova smyslu, ošoustal. Zabijí oběti sexem, ale jak sám říká, nenutí je k tomu. Jenže kdyby Mac podlehla pohlednému dananskému princi, stala by se z ní Priya - žena lidského rodu posedlá sexem z Danany. 

Dále se objevuje Rowena, se kterou jsem se setkala už v prvním díle. Je jedna z vidoucích, které se nacházejí v opatství. Ani jí nemůže Mac na sto procent věřit. Ráda by totiž získala její kopí - jedna ze dvou posvátných zbraní, co dokáží Danany zabít. Měč mají vidoucí a kopí Mac. Je také mrázka a přežila bez znalostí jaké mají ony. Bez nich se také obejde, ale někdo, komu může věřit by se jí hodil. 

Stál v nich Barrons. hrozivě se v nich tyčil a sledoval mě ledově chladnýma očima, černýma jako nejtemnější noc. Chvíli si mě prohlížel a nevynechal při tom jediný kousíček mého obnaženého těla. "Jste vážné moc pěkně opálená, slečno Laneové. Mohla byste mi do prdele říct, kde jste celý ten měsíc byla?"
str.197

Krvavá horečka je nadupaná knížka plná akce a napětí. Přečtení určitě nebudete litovat. Najdete v ní kousek keltské mytologie, akci, romantický trojúhelník, i když si nejsem jistá, čí vztah teď vlastně podporuji. Stojím na straně Barronse či V'lana? Knihu doporučuji všem. Pokud máte podobné knihy rádi, nebudete litovat! 

Série Horečka se mi dostala pod kůži - a to v rekordním čase. Dlouho se mi nestalo, že bych přečetla jednu knihu za den a zatím jsem to tak měla s prvním i druhým dílem. O proti Temné horečce se mi Krvavá horečka líbila o kousek více. Proto dávám knize zasloužených 5 hvězdiček!

4 komentáře:

  1. Tuhle sérii bych si strašně moc chtěla přečíst! :) Snad mi to někdy vyjde.

    OdpovědětVymazat
  2. Túto sériu mám v hľadáčiku dlho, ale nedávam veľké šance, že sa k nej raz aj dostanem. Zaujala ma témou, ale zase nie až tak, aby som všetko iné odložila. Teraz už u mňa trochu zapadla do zabudnutia, ale možno raz príde ten čas, že na ňu dostanem predsa len chuť 8) Často je hodnotená skôr pozitívne.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je naprosto dokonalá série a myslím si, že by si rozhodně zasloužila více pozornosti. Jota mě pěkně naštvala s tím, že ji nechce dovydat.. je jí strašná škoda :(
    Jinak taky se mi 2. díl líbil víc, protože Mac už nebyla tolik na zabití :D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.