pondělí 15. prosince 2014

The Most Beautiful Christmas (#10)

Tento projekt mám na svědomí já a Snow Fairy. 

Konečně je tu článek i o Snow Fairy, se kterou jsme vymysleli tento projekt na Vánoce. 

Jak jsme se vůbec dali dohromady? 
Minulý rok jsem se zapojila do projektu Days until Christmas a psala jsem jí e-mail, jestli nechystá zase vytvořit podobný projekt, moc mě to totiž bavilo! Snow Fairy navrhla, že bysme mohli udělat jeden společný projekt a po pár odeslaných e-mailech byla struktura projektu hotová. Jsem ale moc ráda, že jsem mohla trochu blíž poznat tak úžasného knihomola jako je ona. 


.1. Nejoblíbenější vánoční pohádka?
Mojí nejoblíbenější pohádkou na Vánoce je Stella. Je to film o velkém a pevném přátelství a pokaždé, co tento film vidím, což je vlastně jenom na Vánoce, vím, že jsou Vánoce konečně tady, cítím tu nádhernou atmosféru Vánoc a z toho, co ve filmu je a o co v něm jde, mi pokaždé těčou z očí slzy, jak je to nádherné.
A samozřejmě, co by to bylo za Vánoce bez Kevina ze Sám Doma. :)

2. Kde by si nejraději trávila Vánoce? Narnie, Tábor polokrevných či Bradavice? 
Tak tohle je hodně těžké rozhodování. Ale pravděpodobně bych si vybrala Bradavice. O Vánocích jsou vždycky tak kouzelné. 

3. Jaké tradice dodržuješ? 
Nejsem člověk, který by nějak dodržoval tradice, ale samozřejmě u nás doma máme každý rok vánoční stromeček, který si zdobíme, kapra (a kuřecí řízky), taky bramborový salát. Posloucháme koledy. Taková klasika. Ještě si občas pustíme lodičky.

4. Knížka, kterou si spojuješ s tímto obdobím? 
Já vlastně nemám nějakou konkrétní knihu, kterou bych si spojovala s Vánocemi. Každá kniha má o Vánocích své kouzlo, ale ta nejkouzelnější knihy ze všech jsou určitě ty o Harrym Potterovi.

5. Nejoblíbenější spisovatel/ka, proč? 
Tak tady je to taky strašně těžké určit. Mám spoustu spisovatelů a spisovatelek, které mám hrozně ráda, jako například Veronica Roth, Rainbow Rowell, Morgan Matson, Francisco Strok a spousty a spousty dalších. 
Ale abych jmenovala spisovatelku, tak to bude Suzanne Collins. Ona a její Hunger Games absolutně změnili svět i můj pohled na dystopie a zatím se u mě Hunger Games nic nevyrovanlo, stále je u mě na prvním místě nejlepších dystopií.
Za spisovatele budu jmenoval Johna Green, protože je to muž, který píše úžasné knihy, sice takové, které mě pokaždé přivedou k slzám, ale ty knihy stojí za všechny slzy a zaslouží si všechen úspěch.

6. V jaké barvě máte ozdobený vánoční stromek? 
U nás to není žádná konkrétní barva, spíše taková všehochuť. Ale nejvíce je to klasická vánoční červená a zlatá. A samozřejmě zelená. 

7. Nejoblíbenější cukroví? 
Jednoznačně perníčky. :)

8. S jakým knižním hrdinou by si šla na rande zasněženou přírodou? 
holidaysSe Čtyřkou z Divergence. Težko říct, jestli by se mu taková procházka zasněženou krajinou se mnou líbila, ale pro mě je to úžasná postava, které si moc vážím a strávit s ní pár chvil by pro mě bylo jako splnit si sen. :)

9. Co se chystáš číst? 
Bohužel musím říct, že povinnou četbu. Ale rozhodně si přečtu i nějakou knížku, kterou nemám povinně do školy, protože zahltit si vánoční čas jenom povinnou, to bych nezvládla. Co určitě plánuji číst, je Dash a Lily: Kniha přání. Vlastně ji mám už rozečtenou, ale myslím, že nechat si ji na Vánoce, na prázdniny, bude lepší. 


10. Kupuješ rodinným příslušníkům nebo kamarádům pod stromeček knihy?
Rodině knihy nekupuju, protože rodiče ani bratr knihy nečtou, mamka sice ano, ale kdyžtak si nějakou knihu pujčí z mojí knihovničky. Ještě občas i bráška si nějakou knížku pujčí ode mě, ale spíše nemá na knihy čas.

Takže knížky kupuju jenom přátelům, kamarádkám. S mojí drahou kamarádkou Anetou si dáváme na Vánoce knížky, a i když se většinou domluvíme, jaké tituly si předáme, abychom nekoupily něco, co by se nám nelíbilo, tak je to přesto krásná věc darovat knihu.


4 komentáře:

  1. S Harrym Potterom určite súhlasím! Ach, perníčky, dobrota.. :D
    Skvelý príspevok!
    www.universeofwonderfulbooks.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek! Johna Greena mám taky ráda, i když se teď bojím Papírových měst, protože se mnoha lidem nelíbila, tak snad nebudu patřit mezi ně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Johna nečetla ještě nic, nějak nemám odvahu. Koupila jsem si Hvězdy a nedokázala je ani začít číst, jsem srábora. Ale ráda bych to napravila.... časem :D

      Vymazat
  3. Tak Veronica Roth u mě už ani nevede :D

    A s Čtyřkou bych určitě nešla na rande. Měla jsem ho ráda, ale nehorázně mě v Allegiant zklamal. Obecně teda ta kniha neuvěřitelně.

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.