neděle 14. dubna 2019

Monthly summary | Únor&březen 2019

Únor pro mě symbolizoval návrat do školy a konec mého krátkého válení se doma. Naštěstí jsem zkoušky za zimní semestr zvládla udělat celkem rychle, takže jsem měla skoro 3 týdny volno. Nicméně všechno krásné jednou končí a já už mám za sebou polovinu letního semestru.
Jak už jsem se zmínila, zkoušky jsem zvládla celkem rychle a bez větších potíží, proto jsem se rozhodla udělat sama sobě radost a nakoupila si mnoho nových knih. Zejména jsem měla v úmyslu doplnit série, jenž už vlastním. Pořídila jsem si mnoho knih v angličtině a byla odhodlaná začít snižovat můj tbr list. Jenže jak už to bývá zvykem, na čtení nemám moc čas a chuť, takže se pomalu zase dostávám do onoho "raeding slump". 

Za únor&březen 2019 jsem přečetla: 
  • the witch doesn't burn in this one
  • 10 rules for achieving English Fluency 
  • Krutý Princ
  • Mechanický anděl 
  • Mechanický princ 
  • Mechanická princezna 
  • The Motivation Switch 
  • After the Brindge 
  • Entrepreneurs habits and mindset 
  • Sincerely  
  • Letting Go Is an Acquired Taste
Za únor&březen 2019 jsem zhlédla (filmy&seriály): 
  • The umbrella academy
  • Dirk Gently's Holistic Detective Agency
  • The Magicians 
  • Ženy v běhu 
  • Captain Marvel 
  • Isn't it romantic
  • The Order 
  • LOVEní 
  • The Legends of tomorrow 
  • Doom Patrol 


Výsledek obrázku pro the umbrella academy Související obrázek Výsledek obrázku pro the magicians tv show

The Umbrella Academy je jeden z mnoha seriálu od Netfllixu, tentokrát však podle komiksové předlohy. Na začátku nového roku jsem viděla trailer a byla zvědavá,co nám série nabídne - mám za sebou první sérii a jsem nadšená! Bylo to skvělé a já se těším na pokračování. 
Dirk Gently's Holistic Detective Agency je z dílny ABC, avšak já už seriál viděla třikrát. Strašně mě mrzí, že se neobnovil pro třetí sérii, jelikož příběh, i když bláznivý, potenciál má.
The Magicians vychází již od roku 2014, pamatuji si, že jsem tenkrát viděla první dvě epizody a byla zklamaná, nikdy jsem seriál nedokoukala. Teď mě na něj přivedl kamarád, jemuž se velmi líbí a já po prvních třech sériích uznávám, že jsem tenkrát udělala chybu. 

Výsledek obrázku pro ženy v bÄ›hu Výsledek obrázku pro captain marvel Výsledek obrázku pro isn't it romantic

S mamkou jsem byla v kině na Ženy v běhu. Česká komedie? Buďme upřímní, mé očekávání bylo nulové, doufala jsem, že se pobavím a z kina odejdu s úsměvem ve tváři. Tento český snímek se může pyšnit asi trilionem vtipných scén, které každého člověka rozesmějí a mnohé z nich až dostanou do kolen. Dějově to sice nebylo silné dílko, ale jako komedie je to skvělá oddechovka, na kterou se rozhodně znovu podívám. 
Captain Marvel. Nikdy jsem se nemohla rozhodnout, zda-li jsem více DC nebo Marcel fanoušek, nicméně se na všechny nové výplody těším, a proto není divu, že jsem přemluvila kamaráda, aby se mnou šel na předpremiéru (a dokonce rozdýchal i titulky! - za což jsem mu vděčná). Vím, že hodnocení trochu pokulhává a názory jsou smíšené, mně osobně se film líbil. Našla jsem akci, napětí, humor... rozhodně to není největší pecka od Marvelu, ale jsou to úplné začátky podstaty Avengers. (A ta potitulková scéna? Kde jako mám Endgame?! Vážně musím čekat až do dubna? (Edit: už mám lístky na 24.4.2019! Woho!)
Aby toho Netflixu nebylo málo, že. Isn't it romantic je komedie na jedno odpoledne. Nazvala bych ji jedním velkým klišé a nebylo by to přehnané. Hlavní hrdinka, herečka Rebel Wilson, zahrála svou roli bravurně, a i když jsem ji dříve neměla ráda, stala se pro mě snesitelnou. Proč byste měli film vidět? Protože Liam Hamsworth a jeho sólo na klarinet. 


Výsledek obrázku pro the order netflix Výsledek obrázku pro lovení Výsledek obrázku pro the legend of tomorrow Výsledek obrázku pro doom patrol

The Order.. velmi zvláštní seriál? Nemám k němu slov, nijak zvlášť se mi nelíbil a rozhodně se na pokračování, pokud bude, dívat nehodlám. Dokoukala jsem jej jen kvůli Adamovi DiMarco, kterého mám ráda z The Magicians. 
Na dalším českém snímku LOVEní jsem též byla v kině. Nečekala jsem od filmu vůbec nic - raději - a byla mile překvapená, i když na Ženy v běhu to nemá, v kině jsem se pobavila, takže sečteno a podtrženo film splnil svůj účel. 
The Legends of Tomorow, jeden z mých mnoha rozkoukaných seriálů, na který jsem po první sérii nějak zapomněla. Momentálně jsem na třetí sérii a užívám si každý díl. I když další seriály od DC jako je Arrow, Flash a Supergirl mě přestaly bavit, na "legendy" asi jen tak nedám. 
A když už jsme u DC universe, za zmínku stojí i Doom Patrol, který svou kvalitou předčil The Titans a sklizí zatím dobré ohlasy, hlavně doufám, že se dočkáme dalších sérií. 

Za únor&březen 2019 jsem si pořídila: 


Krutého prince jsem dostala na recenzi od internetového knihkupectví Mega knihy. Z příběhu jsem byla tak nadšená, že jsem si z Book depository hned musela objednat druhý díl s názvem The Wicked King, nicméně ten jsem ještě nedočetla. Zpívá, zpívá každý pták je jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Autorka má velmi atipický styl psaní, jenž mně sedl a byla jsem nadšená. 


A Poison Dark and Drowning je druhým dílem ze série Kingdom of Fire, první díl se četl jedním dechem, tak jsem si z Better world books objednala i druhý díl. The Witch Doesn't Burn In This One byla mou druhou sbírkou poezie od Amandy Lovelace - a abych pravdu řekla, Princess se mi líbila o dost více. Sweet Peril je též druhým dílem ze série Sweet, kterou u nás vydalo nakladatelství CooBoo, avšak já chtěla mít knihy doma v angličtině. 


The Probability of Violet and Luke, The Resolution of Callie and Kayden, The Coincidence of Callie and Kayden. Čtvrtý, šestý a první díl ze série The Coincidence aneb slevy na BD a moje oblíbená série. Feverborn je osmým dílem ze série Fever (což je btw moje nejoblbenější urbanfantasy). Obsidian jsem četla třikrát, mám jej na Kindlu, avšak jsem se rozhodla, že už bych si knihu mohla konečně pořídit do své knihovničky a doufejme, že se k ní v blízké době připojí i zbytek série. 


Znáte internetové knihkupectví booktook.cz? Minulý měsíc zde měli akci 1+1 kniha zdarma, i když pouze v rámci Yoli, tak jsem si domů pořídila 6 knih. Na fotce mi chybí první díl Magisteria, Železná zkouška. I když jsem sérii ještě nečetla, tak se na ni velmi těším, protože mám velmi ráda obě autorky. Mechanická princezna mi chyběla do série, kterou jsem tedy konečně dočetla. Pekelné stoje byly naprosto skvělé! Rozkaz zabít mi též chyběl k Labyrintu a nějakou další knihu jsem si vybrat musela. 

A jaké knihy jste si za únor a březen pořídili vy?  

2 komentáře:

  1. To jsi měla hodně nabitý měsíc, stihla jsi toho spoustu přečíst i zkouknout :) Já viděla jen Kapitánku Marvel a dost mě láká i LOVEní :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tu akci na yoli jsem taky viděla, ale bohužel všechny knihy od nich, co jsem chtěla už mám, tak jsem si neměla co vybrat :-D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.