neděle 26. února 2017

Never Never | Jednohubka z pera Colleen Hoover a Tarryn Fisher


Goodreads 4.13 | Databáze knih - | ČBDB - 

Nejlepší přátelé od dob, co umí chodit. Zamilovaní jeden do druhého od svých čtrnácti. Naprostí cizinci od dnešního rána. On udělá cokoliv, aby si vzpomněl. Ona udělá cokoliv, aby zapomněla...

Colleen Hoover mám strašně ráda a na její knihy se vždy těším. Doposud mě žádná z nich nezklamala a o Never Never jsem slyšela mnoho pozitivních názorů. Vyhovovala mi její délka, protože poslední dobou se vyhýbám tlustším knihám - a tak jsem se bez váhání pustila do prvního dílu trilogie Never Never.

Co byste dělali, kdyby vaše veškeré vzpomínky byly pryč? Charlie o tom ví své. Ocitla se ve škole, přesněji řečeno ve třídě během vyučování, a stála na místě bez toho, aniž by něco tušila. Jak se jmenuje? Kdo je? Může někomu říci, že si nic nepamatuje? Ne. Všichni by ji považovali za blázna. A tak se rozhodne hrát, že je všechno normální. Baví se s lidmi, kteří jsou prý její spolužáci a na oběd si sedne k pohlednému černovlasému klukovi, jejímu příteli. Jenže... proč se i on chová tak divně? 

I want to feel that again. I want to remember what it feels like to love someone like that. And not just anyone. I want to know what if feels like to love Charlie. 

Silasovi se stalo to samé. Zapomněl. Zapomněl všechno a teď se snaží najít způsob, jak z toho ven. Když zjistí, že v tom není sám, je to pro něj oddych. Ale jestliže spolu chodí, proč ho Charlie podvádí - a proč podvádí on ji? Čím blíže si jsou a čím více pátrají, začínají nalézat kousky minulosti. Charliin otec je ve vězení a má to co dočinění se Silasovo rodinou. I když se zdá, že by se všechno mohlo vyjasnit, ocitnou se znovu na začátku. 

Never Never je kraťoučká knížečka s velkým potenciálem. Nápad a provedení hodnotím kladně, opravdu moc se mi líbilo, jak autorky Colleen a Tarryn zpracovali tento originální námět. Zpočátku jsem měla pocit, že čtu Maru Dyer, ale je to úplně něco jiného. Hodně zajímavého a nového. A hlavně krátkého, ten konec mě naprosto odrovnal. Takovýhle cliffhanger není pěkný!

I want to tell him that what he did was nice, but nice is such a silly word for kidness. Anyone could pretend to be nice. What Silas did was innate. Boldfaced kidness. 

Pokud máte Colleen taktéž rádi, ale nevěříte si v čtení anglických knih, tak se nebojte. Never Never se řadí k těm s lehčí angličtinou - takže rozhodně doporučuji! Pokud vás dostatečně nenalákala má kraťoučká recenze, tak obálka určitě ano. 

Knize dávám krásné 4 hvězdičky. I když byla super, tak si chci nechat něco v záloze. Věřím a pevně doufám, že další díly budou ještě lepší. 


Knihu si můžete zakoupit na amozon.com a přečist si ji v aplikaci Amazon Kindle. 

2 komentáře:

  1. Túto knihu si chcem už dlhšie prečítať, pretože príbehy o strate pamäti mám rada, ale zatiaľ čo prvé dva diely všetci chvália, tak na ten posledný som počula kopu kritiky, kvôli tomu ako boli veci vysvetlené. Ale to ma vlastne len viac motivuje k tomu, aby som si to prečítala, lebo chcem vedieť čo za blbý koniec to môže mať :D

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.