neděle 29. listopadu 2015

Dlouhé zimní večery #4 | Čaj, zapálená svíčka a dojemná kniha + SOUTĚŽ

Projekt pořádaný mnou. 
Úvodní článek naleznete zde.

První adventní neděle je tu. Před chvílí byl konec prázdnin a teď už nám na dveře klepe Štědrý den. Neskutečně ten čas letí. Naštěstí už tak chaotický člověk jako já má většinu dárků nakoupených a doufám, že se letos obejdu bez stresování, zda-li mi všechno přijde včas a omylem nevynechám nějakého člena rodiny. Když jsem včera vybírala dárek pro jednu slečnu, se kterou si píšu, nemyslela jsem si, že to bude tak těžké. Stála jsem v knihkupectví před regálem, na mobilu jsem koukala na její gd profil a modlila se, aby knížku již neměla doma či si ji nepřála k Vánocům. Osobně doufám, že jsem se trefila do jejího vkusu, tak uvidíme po Vánocích, co na knihu řekne. 

Někdo to možná ví, někdo to tuší a jiní o tom nejspíš neměli ani ponětí, ale přiznávám se. Jsem tak trochu úchylná na svíčky a jakmile přijde čas vánoc, moje úchylka se ještě zdvojnásobí. Denně si zapaluji nějakou vánoční svíčku, která provoní celý můj pokoj, zapnu si světélka, které mám nad postelí a poslouchám Do They Know It's Christmas. A to všechno letos ještě s předstihem a dříve než loni. Za chvíli budu už na konci léta pobrukovat písničku We wish you a merry Christmas ♫♫♫

S zimou a vánoci mívám často spojený nějaký film či seriál, ale knihu, přiznávám, ne. Vždy na Vánoce se chci pustit do Inkoustového srdce, zatím mi to však nevyšlo. Dostanu nové knihy a zbytek jde tak nějak stranou. Minulý rok jsem dostala od babičky box Harryho Pottera a ještě jsem nebyla schopna se k němu dostat. Potřebuji si vyhradit čas a chtěla bych přečíst celou sérii najednou, tak to mám nejraději. 

Dnes, jelikož je ta první adventní neděle, jsem se rozhodla, že někomu udělám radost, a proto uspořádám soutěž. Neřeknu Vám, o jakou knihu jde, bude to překvapení a výherce dostane knihu zabalenou, takový vánoční dárek, který si, doufám, nechá až pod stromeček :D 

♦ Knížka je v češtině 
♦ Má 472 stran 

Můžete mít pocit, že vám svět leží u nohou. Než vás svět srazí na kolena.
(Ano, daruji 4 knihy, každou adventní neděli jednu!) 

Do komentáře mi napište: 
1) e-mail 
2) chtěli byste býti nesmrtelnou bytostí? (Proč ano/proč ne?) 
3)  za sdílení máte jeden plus k dobru 

37 komentářů:

  1. 1) piesse15@seznam.cz
    2)Nechtela,protoze jednou by mi vsichni odesli a ja bych tu byla sama :-) Zas tak malo casu nemame na to si ten zivot uzit. :-)
    3)sdilim na svem fb profilu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://m.facebook.com/home.php?s=100007533704382&sstr=1624043667856741&stype=s&gfid=AQA3nomh9JaEvacU&_rdr#!/home.php?s=100007533704382&sstr=1624043667856741&stype=s&gfid=AQA3nomh9JaEvacU&soft=bookmarks

      Vymazat
  2. 1) j.mandragor@gmail.com
    2) Ne.. Jeden z důvodů je, že si myslím, že by mne to nebavilo. Dalším důvodem je, že jsem taková přírodní bytost, zajímající se o keltské pohanství a respektující koloběh života. Nesmrtelností bych koloběh života porušila. A jako poslední důvod zmíním, že bych nesnesla sledovat to, jak všichni a vše kolem mne umírají.
    3) sdílím na facebooku: https://www.facebook.com/jsem.letadylko/

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoji úchylku naprosto chápu, svíčky pálím celoročně a teď v zimě snad ještě více. Už ty svčky ani nemám kam dívat, přesto kupuji furt další.
    A jo, chtěla bych být nesmrtelná, smrti se děsím a žít věčně by se mi líbilo. Tedy za předpokladu, že by nesmrtelní byli i moji blízcí. Stihla bych procestovat třeba celý svět, přečíst mnohem více knih a zkrátka bych na vše měla moře času.
    charmedka92@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. levhardice@seznam.cz
    Nechtěla bych být nesmrtelná. Věčnost je dlouhá doba a procházet světem a vidět jak všechny, které mám ráda umírají nebo jsou nemocní bych nesnesla. Člověk by si musel uzavřít srdce před světem a být kompletně sám (samozdřejmě jen pokuď bych byla jediná věčná bytost) a to by bylo utrpení. Člověk je společenský čas a tak by občasi tak bych se s někým zkamarádila ale pak bych musela sledovat jak umírá a nemohla bych pomoct a jediné co bych věděla že se to bude opakovat. Věřím že po době bych se snažila přijít na způsob jak umřít a utéct z tohoto světa.

    OdpovědětVymazat
  5. 1. krausovam@centrum.cz
    2. Na jednu stranu je možnost žít věčnost docela lákavou nabídkou v tom, že čas je na Tvé straně; nemusíš spěchat a jako čtenář je věčnost dost času na přečtení všech knížek na wishlistu :D ale při vědomí toho, že i nesmrtelnost má dvou daň; ztráta všech blízkých, že i když najdeš opravdovou lásku, nebude to na dlouho, proto že ty tu budeš mnohem delší dobu a smrt milovaných je i v běžném životě těžká, tak jak to asi bude pro nesmrtelníka?.. kdyby to byla dlouhověkost, tak by to bylo asi snesitelnější :)))
    3. Sdílím na www.facebook.com/Wrrau

    OdpovědětVymazat
  6. 1. E-mail: ivana.kanovska@gmail.com
    2. Chtěla bych být nesmrtelná, protože bych se nemusela bát stárnutí: :D Ale hlavně taky proto, že bych měla na vše moc času, mohla bych v klidu procestovat celý svět, klidně i bez velké částky peněz, protože bych nikde nemusela být rychle. Mohla bych se naučit spoustu věcí, cizích jazyků a podobně. A hlavně bych možná stihla přečíst všechny knihy, co chci. :D Na druhou stranu bych si nedokázala představit, že by moji blízcí stárli a o pár desetiletí už by tu pro mě nebyli.
    3. http://the-beginning-of-eternity.blogspot.cz/ (odkaz je obrázek v menu nalevo)

    OdpovědětVymazat
  7. mis.q@seznam.cz
    Nesmrtelnou bych být nechtěla, ikdyž se smrti bojím. Daleko větší strach mám z toho, že bych se musela dívat, jak mě moji milovaní opouštějí. Navíc to musí být docela nuda. Přijít o to "kouzlo", že všechno jednou skončí a tím pádem si ten život co nejvíce užívat.

    OdpovědětVymazat
  8. 1) rencovav@seznam.cz
    2) Jasně. Nejspíš proto, že nesmrtelní mají moře času. Času na čtení, času na chyby a jejich nápravu. A hlavně bych byla součástí historie, ne jen nějakých sedmdesáti let, ale třeba několika století či tisíciletí. I když něco je na té myšlence Karla Čapka, že nesmrtelní jsou osamělí, protože jejich blízcí umírají. :)
    3) hodím to na Facebook. :)

    OdpovědětVymazat
  9. 1. kristynaferova@gmail.com
    2. Má to své výhody i nevýhody, určitě bych přišla o lidi, které mám ráda. Pozorovala bych, jak stárnou, trpí nemocemi a umírají. Přece jenom ale ta možnost, že budu mít čas na procestování celého světa, že si budu moci vyzkoušet věci, které bych normálně nemohla, nebo bych se jich bála (plavání na dně oceánu klidně celé dny, skákání z velkých výšek,...). Líbilo by se mi, kdybych věděla, že tady budu ještě takových sto let, bez toho aniž bych stárla a na těch sto let bych byla nesmrtlená. To ano, ale celou věčnost? To asi ne, myslím, že jednou bych odtud stejně odejít chtěla.
    3. Sdílela jsem na mém blogu v podobě ikonky :) Pod gadgetem twitter :)
    http://dark-ginger-lady.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. 1)jasmin.a(zavináč)seznam.cz
    2) ne, nechtěla. Nesnesla bych sledovat jak všichni mí blízcí umírají. Byla bych logicky osamělá a to bych nedokázala žít.

    OdpovědětVymazat
  11. eliota@centrum.cz
    Pokud bych svou nesmrtelnost smela sirit, pak ano :) udelala bych nasi rodinu nesmrtelnou a zíi bychom naveky :-D mela bych cas precist veskerou klasiku a i novinky a mohla bych vse procestovat, vse se naucit.. :)

    OdpovědětVymazat
  12. 1) elenyaindil@seznam.cz
    2) Na jednu stranu si člověk říká, že by bylo super být nesmrtelný. Podle mě ale netkví to lákadlo v tom, že by člověk žil navždy, ale v tom, že by měl najednou moře času. Zároveň si ale nesmrtelný život nedovedu představit, je tu tolik věcí, které člověka odradí - smrt milovaných, stěhování se, sledovat tolik let politické dění ve světě.... Ne, nesmrtelnost by pro mě nebyla. Raději bych chtěla žít nádherný život plný možností, ve kterém člověk nemusí chodit do práce aby přežil. Chtěla bych, aby lidí chodili do práce, protože je baví. Takže by to vlastně nebyla práce, ale lidé by dělali svoje koníčky. A když by bylo potřeba udělat něco, co nikoho nebaví, tak aby se semklo více lidí a nesli to břímě dohromady.Vykonali to a opět se vrátili ke svým koníčkům. To by byl svět, který by předčil i nesmrtelnost :).
    3) sdílím u sebe na blogu - www.elenyaindil.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. 1) denisaciprysova@seznam.cz
    2) chtěli byste býti nesmrtelnou bytostí? (Proč ano/proč ne?) Já ani nevím, určitě by to bylo super, kdybych moji kamarádi a přátelé a rodina i přítel byli nesmrtelní. To by bylo super, i když by bylo hrozný vidět lidi, jak postupně stárnou a umírají, ale zase na druhou stranu by to bylo určitě super... Ale kdybych byla nesmrtelná jenom já, tak by to zas tak super nebylo. Sice bych mohla mít třeba v každým století jinýho přítele, ale všichni by mi stárli před očima...rodiče, kamarádi.. a já bych pak zůstala sama :D

    já taky miluju svíčky, teď je pálím více než obvykle, protože budou vánoce, ale jinak je pálím celoročně :D Svíčky jsou prostě dobrý :))
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  14. Barbora.langerova98@gmail.com
    Ne, když víte, že život je konečný, žijete, tak abyste nic nezmeškali.

    OdpovědětVymazat
  15. Já si zapaluji svíčky (nejdřív jsem napsala knížky... :D), jen když objevím nějaké úžasně vonící... takže tvoji úchylku docela chápu. :D
    K soutěži.. andy.pavlicek@seznam.cz
    Nesmrtelnou bytostí bych chtěla být pouze v případě, kdyby se jednalo o mořskou pannu. Na ty jsem totiž zase úchylná já... už od dětství. Ten pocit, že bych si mohla plavat pod hladinou a prozkoumávat všechna ta nádherná místa.. to je prostě fantazie. Brala bych levou zadní, kdyby mi přes noc narostla ploutev. :)

    OdpovědětVymazat
  16. 1. chrisgirl05@seznam.cz
    2. Kdo nikdy nesnil o tom, že by chtěl být nesmrtelný ať zvedne ruku. Několikrát už mě ta myšlenka napadla. Muselo by to ale být s podmínkou možnosti cestování v čase a nějakých magických schopností k tomu navíc (nedávno jsem propadla kouzlu Zaklínače hehe :D), abych měla možnost vidět a případně ovlivnit stěžejní události historie, které neměly pozitivní dopad na další vývoj. Potkat slavné osobnosti a dozvědět se o nich skutečnou pravdu.

    OdpovědětVymazat
  17. bloglivreslibri@gmail.com
    Na to mám jasnou odpověď, určitě ne. Ačkoli to bude znít divně, líbí se mi, že se člověk jednou narodí a jednoho dne zemře. Dává mi to smysl. Kdybych byla nesmrtelná, byla by to obrovská nuda a to není nic pro mě. :) Určitě bych ale chtěla být jinou bytostí, než člověkem, kdybych měla tu možnost. Chtěla bych být nějaké zvíře.

    OdpovědětVymazat
  18. balokoc@seznam.cz
    "Nesmrtelná bych určitě být nechtěla" bylo první, co mě napadlo. Žila bych, když by moji nejbližší postupně jeden po druhém odcházeli. Žila bych, když už bych neměla žádnou motivaci vstát ráno z postele. A žila bych, přestože bych svůj život pouze žila, ne prožila. Měla bych dostatek času na všechno. Proč to dělat teď, když to počká den? Týden? Nebo století? Čím víc mám času, tím víc mám pocit, že mohu všechno odložit na později. A tak bych jenom neustále věci odkládala a odkládala, nikdy bych se nezačala učit japonsky, nedokopala se jít na hodinu pole dance a nekoupila si modelové otázky na Karlovku, protože když se nedostanu teď, můžu to zkusit každý další rok. Život mi přijde tak krásný i kvůli tomu, že je konečný. Jak mi říkávala máma po Štědrém dnu: "Všechno dobré někdy skončí." Maminka se má vždycky poslouchat, no ne? Ano, nechtěla bych být nesmrtelná.

    OdpovědětVymazat
  19. 1) marie.hoangova@seznam.cz
    2) Když vidím napsané to "nesmrtelnou bytostí", tak to zní příšerně a já si představuju nějakou zrůdu. Takže to budu prostě brát, že bych byla nesmrtelný ČLOVĚK. :) Věřím v nový život v Ráji, tam snad žít věčně bude každý. Ale aby to nevypadalo, že jsem odpověď odflákla (i když myslím zcela vážně, co píšu), tak ne, nechtěla bych být nesmrtelná, třebaže nabídka je dost lákavá. Prostě furt uvažuju racionálně a můj koutek fantazie je dneska jakýsi černobílý. Procházím si tady všechny šlechetné odpovědi, jak by čtenářky kvůli rodině nemohly, ale já bych aj mohla. Máme tu však ten háček, že nechci. Bože, to, co jsem právě napsala, zní tak příšerně kostrbatě a falešně. :D
    3) https://twitter.com/mary_berry13/status/671066849937879041

    OdpovědětVymazat
  20. 1)kanka.michaela@gmail.com
    2)I kdyz to ma dost negativnich aspektu nesmrtelbosti, ale stejne bych do toho sla. Prijde mi to jako neco uzasneho. Sledovat jak plynnou věky. Takove skoro az magicke, ze clovek by byl takovou jedinou stálicí ve měnícím se svete.

    OdpovědětVymazat
  21. 1) luculi@seznam.cz
    2) spíš ne, už tak je život těžký a představa, že bych tu byla věčně, no nevím, to už bych opravdu nedala :-)
    3) https://www.facebook.com/groups/knizniakce/

    OdpovědětVymazat
  22. 1. kuliskova.d@seznam.cz
    2. I když mě pomyšlení na umírání a smrt děsí, nechtěla bych být nesmrtelná a nechtěla bych ani žít tak dlouho, abych musela pohřbít třeba vlastní děti.Jak se říká: rodiče by neměli přežít své děti...chci žít prostěvtak dlouho, abych se mohla muchlat s vnoučaty a strávit důchod se svým manželem, z něhož bude jednou určitě protivnej dědek ;-), a doufám, že budu mít natolik zdravé oči, abych si v houpacím křesle a důchodkách mohla číst :-)
    3. Sdílím na fb ;-)

    OdpovědětVymazat
  23. 1) BookGirl1@seznam.cz
    2) To je velmi ošemetná otázka. Jako první totiž člověka napadne "Ano, být stále živý a zdravý, to chci!" Ale když se nad tím zamyslím trošku déle, začnou na povrch vyplouvat i negativa: člověk by ztrácel své blízké, jeho život by byl nenaplněný a po nějakém čase by si přál být stejný jako všichni ostatní. Tak to alespoň vidím já. Samozřejmě, že to je lákavá záležitost, neboť je to něco "navíc", ale k člověku prostě patří smrtelnost.
    3) https://mobile.twitter.com/Tanickaa/status/671287402661572608

    OdpovědětVymazat
  24. Muhehe, víš, žes si tímhle článkem docela naběhla :D? Teda bohužel až do příštího roku, ale já si to zapíšu, a máš tak už jisté, co budeš mít pod stromečkem příšít rok :D A klidně si ten článek znova přečti, nepoznáš z něj nic!:D

    k soutěži: Hele, nechtěla, fakt ne. Začala jsem se totiž opírat o fakt, že jednou stejně umřu... a že je to bohužel blízko, když už mně je 21 a fakt to ubíhá rychle, a proto jsem si řekla, že se přestanu opírovat tolik o materiální hodnoty... Začala jsem si uvědomovat, že bych se v životě měla udělat šťastnou. A to všechno by tímhle pádem zmizelo - samozřejmě se mi ani nechce opustit mé drahé, bolelo by to sakra hodně, rodina je nenahraditelná, lidi potkáváš stále nové, takže sama bys asi nikdy nebyla, ale rodinu si už novou nenajdeš... Ale do toho všeho by prostě tohle kikslo, moje demagogie :D
    Počkej, jdu si zapnout twitter :D https://twitter.com/osmtsn/status/671303814750846976

    OdpovědětVymazat
  25. No tak já jsem opustila svíčky a přešla na aroma lampu :-D Není večer co bych si nezapálila aroma lampu,zachumlala se do deky na posteli,pustila si světýlka (btw. také je mám nad postelí :-D ) a jen tak seděla.
    1, seabook04@gmail.com
    2,Nevím.Je pravda,že by bylo strašně moc bolesti,protože bych ztrácela lidi co mám ráda a po najití dalších bych je zase ztratila.Ale určitě by se nějaké výhody našly,třeba čtení nových a nových knížek a vědět,že všechny co chcete přečíst stihnete,protože máte nekonečno času :-D
    3, Sdílení na blogu :)
    http://seabooklook.blogspot.cz/2015/11/soutez-u-books-full-of-magic.html

    OdpovědětVymazat
  26. lenus.ka133@gmail.com
    To je veľmi dobrá otázka.. Keď sa nad tým zamyslím tak by som aj chcela pretože nikdy neumrieť, vidieť ako sa svet stále vyvíja, zažiť toho táák veľa, precestovať toho čo najviac.. To je skvelá vidina, len keby som sa ešte zasekla v nejakom mladom veku a tak ostala už naveky :D Ale zase keď sa a to pozriem z druhej strany.. Nechcela by som vidieť umrieť celú moju rodinu, priateľov.. Všetkých skvelých ľudí ktorých som mala šancu za život spoznať.. Keby tam aspoň moja najbližšia rodina mala tiež túto výhodu žiť naveky určite by to bolo áno ale takto naozaj neviem... Je to také 50 na 50.. Ale asi sa skôr prikloním k tomu áno pretože sa veľmi bojím smrti..

    OdpovědětVymazat
  27. 1. email: baluchova.daniela 305@gmail.com
    2. Nad touto otázkou sa ľudstvo často zamýšľa, ale moja odpoveď je nie. Nechcela by som byť nesmrteľná a neviedieť žiaden koniec. Život nemôže byť nekonečný, aspoň nie ten tu na zemi, pretože si myslím,že by nás časom omrzel a netešili by sme sa z vecí tak ako teraz :) preto sa teším na večný život, v ktorý verím <3
    3. Na FB: Daniela Baluchová a zdieľam :) https://www.facebook.com/daniela.baluchova.3/posts/961192720640156?pnref=story

    OdpovědětVymazat
  28. kikkina@seznam.cz
    Brala bych být nesmrtelnou bytostí, pokud by to byla nesmrtelnost typu, nemůžu zemřít na stáří, ale až toho budu mít dost, zabít se můžu. Také by nebylo špatné, mít k té nesmrtelnosti ještě nějakou super schopnost... Já bych například chtěla rozumět všem jazykům světa, nynějším, mrtvým i těm budoucím... :-)
    sdílím... ;-) na fb https://www.facebook.com/katerina.cechova.750

    OdpovědětVymazat
  29. Čítanie počas zimy je asi to najlepšie :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj :)
    luciezln@gmail.com
    Nesmrtelnost má své výhody i nevýhody. Nechtěla bych být nesmrtelná, protože bych stále viděla, jak mi někdo odchází, pořád dokola.ak by mi už nikdo nezbyl. Ale když jsi nesmrtelný, tak můžeš pozorovat různé změny ve světě, varovat lidi před něčím, co se už dávno stalo a předejít tak něčemu špatnému. Nebo můžeš mít víc času na vynalezení něčeho, co trvá velice dlouho. Teď mě ale napadá, když prostě skončí Země, co bych dělala? Kde bych to něco dělala?
    Celkově bych ale byla raději smrtelník.
    https://plus.google.com/117411501742076769262/posts/iNeMpjCp6q3

    OdpovědětVymazat
  31. Dárky jsem dokoupila v úterý a jsem dost ráda. Byla to celkem fuška, hlavně pro rodiče. Ale s knihami jsem měla dost podobný problém jako ty.
    Já mám svíčky ráda, ale moc si je nezapaluji, protože mi výrazné vůně nedělají zrovna dobře. Hodně mě z toho bolí hlava. Takže si je tu spíš jen nechávám vystavené, aby voněly jen tak :)

    1) kakristyna@seznam.cz
    2) Určitě chtěla. Abych měla dost času na všechno, co chci stihnout. Mezi to patří přečíst tisíce těch úžasných knih, které vycházejí a plno dalších věcí :)

    OdpovědětVymazat
  32. 1) verzapadlikova@seznam.cz
    2) Ne, rozhodně nechtěla. Nějakou dobu by to určitě bylo super ale pak? Co kdybych našla opravdu tu svou pravou lásku a měla s ní dítě a já bych pak jen koukala, jak moje vlastní dítě začíná být starší než já a zkrátka bych musela vytrpět smrt každého koho znám a mám ráda. Do bych asi nezvládla...

    OdpovědětVymazat
  33. h.madlenka@gmail.com
    Asi ne, pokud by to znamenalo, že budu nesmrtelná jenom já a všichni ostatní budou proplouvat mým životem a zase odcházet. A navíc se člověk musí časem v té nesmrtelnosti začít nudit!

    OdpovědětVymazat
  34. funny75@seznam.cz
    Nechtěla. Všichni blízcí by odešli a já bych tady zůstala sama. Hlavně bych musela protrpět i to, jak odchází dítě a to bych opravdu nechtěla. takže NE.
    sdíleno na fb - https://www.facebook.com/M%C5%AFj-kni%C5%BEn%C3%AD-r%C3%A1j-1557734931160117/

    OdpovědětVymazat
  35. Super blog! Aj táto súťaž, cením si to :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.