pátek 18. září 2015

Štenice | Zprvu se mohlo zdát, že všechno je pouhá iluze...

Štěnice
Ben H. Winters 
Fragment
Goodreads 3.39 | Databáze knih 74%

Milujete příběhy, při kterých se bojíte tak, že rozsvěcíte všechna světla, ale prostě musíte číst dál? Tak tuhle knihu nepouštějte z ruky! 


Susan a Alex našli byt snů. Majitelka domu je sice poněkud výstřední a údržbář stále mumlá něco o sklepě, ale za tak nízký nájem by byl hřích ten byt nebrat.

Jednoho rána se Susan probudí s divnými štípanci na těle. Každé ráno přibývají další. Susan zjišťuje, že jejich byt je zamořen štěnicemi. Proč má ale štípance jen ona? A jak to, že odporný hmyz nikdo jiný nevidí?

Susan vždy toužila po větším bytě, kde by se našel koutek pro její potřeby. Byla umělkyně a malování pro ní znamenalo hodně. Se svojí dcerkou Emmou a s Alexem se rozhodli přestěhovat do celkem slibně vypadajícího bytu, v jehož prostorách byla malá místnůstka s jedním oknem, kde se Susan vysnila svůj vlastní malý ateliér. 

Všechno se zprvu zdá být v pořádku. Jenže postupem času začíná pár přicházet na různé závady, jichž si při prohlídce bytu nevšimli. Vyplatilo se jim nakonec vzít byt s tak levným nájmem, když se v tom domě odehrávají tak podivné věci? 

Na Štěnice jsem se velmi těšila. Psychothriller. Dosud jsem žádný nečetla a byla jsem zvědavá, co si na mě autor, Ben H. Winters, připravil. První polovina knihy byla velmi slibná a já jsem se bezmyšlenkovitě ponořila do děje. U konce jsem si okusovala ret a byla zvědavá, jak to celé dopadne. Opravdu jsem už dlouho nečetla tak skvěle promyšlenou knihu. 

Někomu by se mohlo zdát, že se jedná o průměrné dílko na jedno odpoledne. Bohužel Vás nevyvedu z omylu. I když se mi kniha velmi líbila, myslím si, že jsou i lepší, a proto ji hodnotím, jako lehce nadprůměrnou, za to velmi zajímavou a dobře zpracovanou knihu. 

Bála jsem se? Já nevím, jestli jsem jediná, ale ani u hororových knih se nebojím. Všechno se mi přehrává v myšlenkách, jako kdyby se to doopravdy dělo, jen mi to mnohdy přijde nereálné, a tím pádem nemám sklony k tomu být paranoidní. 

Obálka je velmi jednoduchá a dle mého skvěle sladěná s příběhem. U obyčejných obálek mám ráda to, že si můžu většinu příběhu domyslet sama, s postavami, co se mi z obálky zaryjí do paměti je to už o kapánek horší.  Jak už z recenze vyplývá, Štěnice na mne udělala dojem a líbila se mi. Hodnotím ji jako průměrné dílko, jenž se skvěle hodí na podzimní večery. Kniha dostává pěkné 3 hvězdičky! 

!Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji nakladatelství Fragment. Knihu si můžete zakoupit zde!

1 komentář:

  1. Já zbožňuju detektivní příběhy a thrillery, ale do hororového žánru jsem se zatím nepustila, jsem poseroutka :) Recenze mě ale velice navnadila, tak třeba se překonám... Díky! :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.