neděle 13. září 2015

Blogtour...aneb autoři zasypaní otázkami

Blogtour má na svědomí Maťa ze Světa knih.

Už delší dobu jsem na svém blogu neměla Blogtour, a proto jsem se chtěla u Mati zapojit. Psala jsem mnoha autorům, avšak jsem získala jen pár odpovědí. Víte, jak to chodí.

Doufám, že se Vám bude dnešní Blogtour líbit!

Kdyby si mohl/a zhmotnit jakoukoliv knižní postavu na jeden den, kdo by to byl a co byste celý den dělali?


Kdybych mohla zhmotnit jakoukoliv knižní postavu, přivedla bych k životu Edwarda Cullena. Vyzpovídala bych ho o jeho dlouhém životě. A pozorovala ho. Celý den. 

Myslím si, že by bylo skvělé strávit den s Frodem z Pána prstenů. Rád bych prozkoumal Kraj, kde žije. Celý den bychom se procházeli či lovili ryby. K obědu králičí guláš se zeleninou a samozřejmě pivo! Zeptal bych se ho na dobrodružství, jež zažil a velmi by mě zajímalo, jak přemohl sílu prstenu a byl schopen ho zničit. 

Kdybych někoho mohla zhmotnit, byl by to Newt ze série Labyrint. Obdivuji totiž jeho statečnost a obětavost. Je vždy nablízku, když je potřeba pomoci a je to nesobecká knižní postava. 
Celý den bychom nejspíš procházeli městem Byla bych jeho průvodkyní a ukázala bych mu Glade free world. 

Existuje spousta knižních hrdinů, se kterými bych ráda strávila jeden den. Ale pokud si musím vybrat, volím Eloise, postavu Kaye Thompsona, byla by zábava prozkoumat s ní celý Plaza hotel! 

Mou první myšlenkou byl Rochester z knihy Jane Eyre. Bylo by skvělé strávit s ním jeden romantický den! Druhou možností byl Atticus Finch z To Kill a Mockingbird. Atticus mi totiž připomíná mého dědečka. Ale kdybych někoho mohla doopravdy zhmotnit, zvolila bych mého knižního hrdinu. Finch z mé knihy byl inspirován opravdovým klukem, kterého jsem milovala. Moc ráda bych s ním strávila alespoň jeden den. Mohli bychom se společně projít a podívat se na věci, co jsme spolu nikdy neměli šanci vidět...

Alenka - prošla bych zrcadlem a podívala se na šachovnici jako pole, slony jako včely a uvěřila v šest nemožných věcí před snídaní. Vždy jsem chtěla prozkoumat Říši divů. 

Nejspíš  Bilbo Pytlík v období kdy pobýval v Kraji. Celý den bych žil tím bezstarostným životem blízko k přírodě. Člověk by zapomněl na uspěchanost a problémy našeho světa.

Asi budu trochu pesimistický, ale pokud bych měl zhmotnit jednu postavu, nemohu si pomoct, ale mně napadá asi jen ta postavička Mámení od Jana Amose Komenského. Mámení by si ale musel vzít s sebou růžové brýle, skrz které vidí svět „lepším.“ Možná mě za to bude někdo kritizovat, ale já vidím společnost, která si hledí svých vlastních zájmů a pomáhat si dokážeme (pokud vůbec) jen když už opravdu teče do bot. S Mámením bych se třeba podíval na zprávy v televizi, aby mi podal informace zkreslené klady. Chtěl bych, aby mi vylíčil pozitivním pohledem faleš politiků, kteří beztrestně kradou naše peníze, sledují své milence skrze bezpečnostní služby státu a od soudů odcházejí vysmátí.  Docela by mne zajímalo, jestli se dá i zkresleně dívat nějak pozitivně na to, že stařence kolemjdoucí nepomohou do schodů. Doby laskavostí jsou už bohužel pryč. Nelíbí se mi závist lidí, kteří za každým cizím úspěchem vidí okamžitě cestu podvodu a intrik. Dopracovali jsme to k vzájemnému podezřívání se. Na světě je například přebytek bohatství, přesto někteří hladoví. Místa máme dostatek, přesto mezi sebou válčíme. Před problémy zavíráme oči a děláme, že neexistují. Nejsem negativní člověk a vidím ve světě hodně pozitiv, ale kdybych se mohl na hromadu koster, jež skrýváme ve skříních, podívat skrze růžové brýle, udělal bych to. Proto volím Mámení…

A co Vy, jakou knižní postavu byste chtěli zhmotnit? 

A kde ešte blogtour nájdete? 
1.9. Maťa - Svet kníh
2.9. Vendea - Vendea´s dream world of books
3.9. Christine - Our universe of books
4.9. Lily Black
5.9. Mara - Knižné nebo
6.9. Naty - World of books by Naty
7.9. Slávka Knihomolka
8.9. Katherine Paul - The world outside reality... are books!
9.9. Zonia - Zonia´s world
10.9. Nataša - Dogmatixx
11.9. Týna Férová - Dark ginger lady
12.9. Timea Borošová - odpovede budú na mojom blogu
13.9. Táňa - Books full of magic
14.9. Erný - My beloved books
15.9. Cherry Bee - GreyCherry´s incredible book stories
16.9. Zet - Infinity of books
17.9.BookGirl - My book world
18.9. Slavko - Books are my life
19.9. Yumeno Katrin - Svět jedné otravné Katrin
20.9. Maggie - Never trust a duck
21.9. Barbora - Never trust a duck

2 komentáře:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.