neděle 10. května 2015

Mých sedm knižních smrtelných hříchů TAG

Tenhle tag vymyslela Ohana. Našlě jsem ho však u Bětky, jejíž článek také stojí rozhodně za přečtení! 

Při psaní jsem zjistila, že u všech knižních smrtelných hříchů jsem věděla co napsat. Že bych opravdu "trpěla" všemi? 

"Pýcha občas zasáhne každého z nás. Na který přírůstek ve své knihovně jste nejpyšnejší?"

Všechny své knížky mám ráda, ale nejraději mám podepsaný výtisk The Marcelo in the Real World. Potom samozřejmě na celou sérii Parcyho, Harryho nebo Letopisů Narnie :3 

"Lakomství je mrcha. Jakou knihu byste nikdy nikomu nepůjčili, protože pro vás hodně znamená a nechcete o ni přijít?"

Normálně lakomá nejsem. Ale jak přijde na knížky... 

Nikdy bych nikomu nepůjčila podepsané knížky. 

Párkrát jsem půjčila sérii Zavržený a vůbec se mi nelíbilo, v jakém stavu se ke mně dostaly knížky zpět! 

Když ode mě někdo chce půjčit knížku, dlouho si to rozmýšlím. Pár lidem bych ji zajisté půjčila - jelikož ti už se osvědčili, že mi moje miláčky tolik neošmatlají a vůbec mi je neponičí! 

"Existuje něco, co vy závidíte ostatním lidem co se týče knižního světa? Ať už konkrétní knihu, celou jejich obrovskou sbírku nebo prostě jen čas nebo schopnost rychleji číst.."

Závist... to není zrovna dvakrát nejhezčí vlastnost, ale jako všichni ostatní, i já jí v sobě mám. 

Závidím těm, kteří si můžou dovolit koupit x knih za měsíc. I když brigádničím, pořád si jich nemůžu kupovat tolik a rodiče mi na knížky nic nepřispívají. Chjooo, budu si muset šetřit :D 

"Hněvu a zloby je ve světě. Co rozčiluje vás, co je relevantní ke knižnímu světu?"

Filmové zpracovaní knih. Ne všechny mě zklamou, ale ve většině případech to tak je... 

Kroutím hlavou a jsem naštvaná, proč to tam sakra dali, když to v tý knížce nebylo! Aaarg! 

Např. Nejdřív jsem milovala Hobita (filmy). Pak jsem si přečetla knížku. Myslím si, že na filmy se už dobrovolně nepodívám. 

"Tohle je velice zajímavý hřích. Co se smilstva týče, zajímalo by mě, kterou jednu knižní postavu (muže či ženu) byste z postele rozhodně nevykopli (případně s ním chtěli chodit a pusinkovat se někde za školou, pokud na opravdové smilstvo nemáte věk)?"

Jenom jednu? :O

Je tu mnoho postav, se kterými bych ráda dělala víc různých věcí, ale většina z nich už je obsazených. Našli lásku svého života. Oženili se. A mají děti. 

Travis, Rush, Percy... je jich mnoho :D  

"Toho mám dost i ze života se svou ledničkou, ale co knihy? Trpíte knižním obžerstvím? Ať už co se týče nakupování, nebo čtení více knih najednou."

Když mám peníze na utrácení, utrácím. Nakupuji jak v kamenných obchodech, tak i přes internet. Největší zásilka byla asi 10 knih :D Teď už se krotím, jelikož si musím šetřit a hlavně tolik knih... rozptylují mě od učení! :D 

"Existují nějaké knihy, do kterých se vám prostě nechce, protože jsou příliš dlouhé nebo komplikované, a i když vám je všichni doporučují, ne a ne se donutit? Nebo nějaká kniha, kterou byste si i chtěli přečíst a čeká na vás na poličce, ale vždy ji přeskočíte a jdete k něčemu dalšímu?"

Letní zahrada. Zakončení Taťány a Alexandra. Bože, jak já tuhle knižní dvojici zbožňuji, ale už přes půl roku se do třetího dílu nutím! Kolikrát jsem ji držela v rukou, skoro ji otevřela a začala číst...jenže vždycky jsem ji odložila. 

Hmp, měla bych s tím začít něco dělat! 

7 komentářů:

  1. Pěkný, asi taky trpím hříchy. Moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto výborný tag, je to skvělý nápad a i tvé zpracování je super! :) Já sama trpím snad vším kromě toho posledního... :D s tím smilstvem je to děs, máš pravdu, jakmile se najde nějaká zbožňováníhodná postava, je zabraná hlavní hrdinkou. Která je navíc většinou pořádně otravná :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak teď jsem si jistá, že se dostanu do knižního pekla ! :D Moc pěkný TAG!

    OdpovědětVymazat
  4. Kašli na to, že jsou zadaní :D A s Hobbitem mám stejnej problém, ale já teda měla ty knihy předtím. A u filmu nadávám :D Naštěstí si knihu už zase tolik nepamatuju, takže když pak vidím ty filmy po dlouhý době, tak pohoda. Třeba příští týden je v letňáku třetí díl, tak si dám premiérku (a taky "bye, bye, vím, že tě vidím naposledy") :D

    OdpovědětVymazat
  5. To je hodně zajímavý tag. A líbily se mi tvoje odpovědi, ale já bych asi odpovídala jinak. Co se zfilmovaných knížek týče, nemůžu vystát první film Percyho Jacksona. Knížku mám ráda, ale u filmu jsem se tahala za vlasy.

    OdpovědětVymazat
  6. To je hodně zajímavý tag. A líbily se mi tvoje odpovědi, ale já bych asi odpovídala jinak. Co se zfilmovaných knížek týče, nemůžu vystát první film Percyho Jacksona. Knížku mám ráda, ale u filmu jsem se tahala za vlasy.

    OdpovědětVymazat
  7. To je hodně zajímavý tag. A líbily se mi tvoje odpovědi, ale já bych asi odpovídala jinak. Co se zfilmovaných knížek týče, nemůžu vystát první film Percyho Jacksona. Knížku mám ráda, ale u filmu jsem se tahala za vlasy.

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.