neděle 28. září 2014

Recenze: Nadpozemská - Zasvěcená (2#)

Nadpozemská • Zasvěcená • Nespoutaná • 

Proč jsem si chtěla knížku přečíst...
První díl této andělské trilogie na mě uďelal velký dojem, ale nebyla jsem si jistá tím, že si chci přečíst další díl. Uvažovala jsem nad tím, jak se bude vyvíjet milostný trojúhelník a představa toho, že Clara bude s Christianem se mi vůbec nelíbila.

Děj...
(může obsahovat spoiler na předchozí díl!)
Clara své poslání nesplnila a teď se utápí v myšlenkách, co když to byla její poslední šance? Christian byl onen kluk v její vizi, ale koho by napadlo, že i on bude částečným andělem. V poslední době Claru však trápí ještě jedna věc a tou je její noční můra, která se stále opakuje.

Angela je stejná jako Clara, i když o  andělech toho ví o dost víc než ona. Na vyřešení snu už Clara není sama a její přátelé jsou ochotni ji pomoci. Onen sen se odehrává na Aspen Hill, na hřbitově. Nejdřív si Clara myslela, že cítí zármutek černokřídlého. Chyba. Někdo z jejích blízkých zemře.

Christian x Tucker 
Moje volba je zde na 100% jasná. Tucker. Už od prvního dílu pro něj mám slabost. Nejenže miluji jeho narážky, ale také jeho styl vyjadřování a prostě všechno je na něm skvělé. Christiana jsem neměla ráda už od začátku, což se potom trochu umírnilo, ale pořád jsem si přála, aby zrovna on neskončil s Clarou.

Clara..
V prvním díle bylo jejím cílem splnit vizi, jenže to se jí nepovedlo. Měla zachránit kluka ze snu, což byl Christian, ale naskytlo se zde pár nepříjemností, které jí to celé zkomplikovali. Její máma se ji ze začátku snažila pomoci, jenže mluvila spíš v hádankách a nerada odpovídala na Clary otázky.

Jeffrey.. 
Clary malý bratříček se zdál být milou vedlejší postavou, která v knize nehrála moc velkou roli. U něj jsem našla jedno velké ALE. I on měl tajemství, které se snaží ututlat, protože se týkalo jeho vize, což nezní nijak vážně, ale ta jeho souvisela s tou Clary. Surprised!

Cynthia Hand... 
Cynthia vyrostla v jihovýchodním Idahu. Již od malička miluje čtení a svou první povídku napsala už v šesti letech – hned jak se naučila psát. Její učitelka na druhém stupni jí jednoho dne řekla, že se určitě stane spisovatelkou. A to se také splnilo. Nyní Cynthia dělí svůj čas mezi jižní Kalifornii, kde žije se svým manželem a synem, a jihovýchodní Idaho. Vyučuje tvůrčí psaní na Pepperdine University.

Obálka..
Jak už je u nakladatelství CooBoo zvykem, i tentokrát ponechali originální obálku, čímš  si u nás knihomolů zase o kousíček šplhli, protože tahle verze obálky je neskutečně úžasná!
Zasvěcená (Unearthly, #2) Hallowed (Unearthly, #2) Hallowed (Unearthly, #2) 
Anjo Sombrio Unearthly - Det fortabte paradis (Unearthly, #2) Hallowed

Pocity, dojmy, hodnocení... 
Podle mě je knížka povedená a je dobře, že autorka si udržela stejnou laťku, jako u předchozího dílu. Styl psaní je pořád stejně dobrý, ale přišlo mi, že děj byl až moc smutný. Chybělo mi tam pořádné jiskření mezi Clarou a Tuckerem. Ale naopak se mi líbil konec, ve kterém dal sice Tucker Claře takové kopačky, jenže to mě přinutilo hned se vrhnout na dlaší díl. 
 ♥♥♥♥/♥♥♥♥♥

Zdroje:

2 komentáře:

  1. Mám doma první díl z této série, ta obálka je moc hezká a jsem také ráda, že zůstala originální :-) ale vůbec netuším, kdy se k ní dostanu :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečti si ji co nejdřív! První díl je podle mě nejlepší ze série (:

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.