čtvrtek 10. dubna 2014

Recenze: Fly High! - Leť výš 3!

Předsedkyně studentské rady Meru si užívá sladký život středoškolačky. Anebo až tak sladký není? Parta spolužáků jí hází klacky pod nohy. Všechno zkomplikoval první polibek a hlavní hrdinka se už nemůže spolehnout na svou neobvyklou sílu. Do toho všeho odhalí podivnou šikanu, která se na škole před časem odehrála a jejíž následky tíží některé studenty dodnes. Meru by chtěla všem pomoct, ale jde to vůbec? Neublíží tím jenom sama sobě? A může se stát zapřisáhlý nepřítel přítelem, ne-li něčím víc?

Třetí díl Fly high pro mě byl velkým překvapením už díky bonusové oneshot manze na konci. Příběh byl víc napínavější, než jsem si mohla myslet a než jsem očekávala. Hlavní hrdinka Meru je hodně naivní, což už jsem v předešlých recenzích zmiňovala, ale je hodná a nemá ráda, když někdo ubližuje jejím kamarádům. To je jedna z mnoha dobrých vlastností, co na ní obdivuji.

I když je Meru silná dívka, má jednu slabinu, která ji dokáže naprosto odrovnat a zbavit veškeré síly. Ona není zrovna typickým příkladem dívky, a proto není divu, že záležitostem ohledně kluků nerozumí. Když Ruka objeví její slabinu, nezačne toho narozdíl od Ičiji využívat.

Milostné trojúhelníky jsou skoro všude a ve Fly high tomu nebylo jinak. O Meru má zájem Ruka, ale očividně i Ičija, který si to pořád nemůže přiznat. Jako obyčejnou holku mě to táhne k Ičijovi, protože on je ten správný bad boy, kterého každá dívka shledává jako hot character.
  
 
Děj byl o něco lepší než v předchozích dílech a líbilo se mi, že byl i víc propracovanější. Po grafické stránce je kniha velmi povedená a dokonce si myslím, že obálka třetího dílu je také nejhezčí obálkou celé série. Kresby jsou úžasné *a já se do nich zamilovala*

Sloupečky, které jsou věnovány autorce jsou naprosto úžasné a autorka Nacumi mi přijde strašně sympatická. Její sloupečky jsou nejlepší!

Celkové dojmy a pocity? Úžasná manga, která zakončuje sérii Fly high. Jestli máte rádi Shojo mangy, neváhejte do knížky investovat, určitě se vám to vyplatí! Ode mne kniha dostává 4 srdíčka z pěti.

Leť výš!
Fly high!
2#
Nacumi Óči 
2013
Zoner press



♥ ♥ ♥ ♥/♥ ♥ ♥ ♥ ♥

2 komentáře:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.