úterý 18. března 2014

RC recenze: Syn pekel - Vlčí krev

Největší obrázek výrobku Syn pekel – Vlčí krev
Vlčí krev
Syn pekel
Michaela Burdová
Fragment
Goodreads 3.35

Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky – nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí.

Minulost vlkodlaka Nerana, nazývaného Syn pekel, je s Temnovlky pevně svázána. Pouze čarovný nektar Étarlininy slzy by mu mohl pomoci se odpoutat a zvrátit svůj osud. Musí uzavřít spojenectví s elfkou Liadel, kterou ze srdce nenávidí. Podaří se mu odhalit její tajemství? Bude Neranovi odpuštěna dávná zrada? Ve Velwetii mezitím propuká boj temných sil - třinácti démonů. Neran je vtažen do bitvy o moc. Kdo zvítězí, rozhodne o osudu celé země.



Temnovci prahnou po lidské krvi, jsou to strašlivá stvoření, která nemají s nikým slitování. Bez starostí vás zabijí. Existuje jeden jediný způsob, jak by mohli odvrátit jejich temnou stranu. Nektar Étarlininy. Ve Welwetii propuká válka o moc a kdo zvítězí, rozhodne o osudu celé země. Dobro vítězí nad zlem? Ne vždy tomu tak bývá, ale existuje pár způsobů, jak by se to mohlo stát. Musí se spojit i bytosti, od kterých byste to nečekali.

Fantasy kniha od mé oblíbené autorky mě spíš zklamala než nadchla, ale rozhodně si myslím, že to nebyl špatný příběh. Doufala jsem, že se Míša v psaní trochu zlepšila, ale kniha je na stejné úrovni, jako Poselství jednorožců či Křišťály moci. 

Zápletka není nic extra, ale jestli máte rádi napůl romantické a napůl fantasy knihy, dejte Synu pekel rozhodně šanci. Byla jsem mile překvapena, když se to konečně rozjelo a příběh dostal spád, na který jsem tak dlouho čekala. Prvních padesát stran pro mě bylo utrpení, protože jsem se do příběhu vůbec nemohla vžít a nelíbilo se mi to. 

Elfové tu nemohli chybět a asi by to pro mě bylo divné, protože jsou v každé z Míšiných knih. Jsou to spojenci dobra a jejich laskavost a upřímnost mi někdy leze toršku na nervy a je to s nimi k nevydržení, ale elfka Liadel mi byla sympatická. 

Obálka není ošklivá, vlastně je hodně povedená a dokáže upoutat pozornost čtenáře. Na knihu jsem před čtením četla spousty rozporuplných recenzí a byla jsem zvědavá, jak se bude Syn pekel líbit mně. Když mi přišly oba dva díly domů, hrozně dlouho jsem se od knih držela dál. 
Michaela Burdová se narodila v roce 1989 v Příbrami a vyrůstala v malé vesničce u Sedlčan. Miluje rekreační potápění a zvířata, ráda čte, a to především fantasy literaturu. Ke psaní ji přivedl její velký koníček kreslení. Jejím literárním debutem se stala v roce 2008 fantasy trilogie Poselství jednorožců, první díl začala psát už v šestnácti letech. Třetí díl Záchrana Lilandgarie se umístil na 3. místě v ceně dětí ankety SUK za rok 2009. S celou trilogií se potom umístila mezi dvaceti nominovanými knihami na Zlatou knihu 2010 a také mezi dvaceti nominovanými autory. Trilogie Poselství jednorožců prorazila i do zahraničí a koncem roku 2010 vyšla v srbském nakladatelství Evro Giunti.

Konec mě přimněl těšít se na další díl a doufat v Happy end, který by si kniha opravdu zasloužila. Ale jak znám Míšu, konec mě určitě hodně dostane.  Kniha nebyla špatná, ale ani nijak skvělá - byl to spíš průměr. Za mě 3 hvězdičky!
Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji nakladatelství Fragment. 
Knihu si můžete zakoupit zde. 

Odkazy:

2 komentáře:

  1. 3 z 5? Ok :D Mám tu knihu už hodně dlouho v seznamu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem od autorky četla už první díl Křišťálů moci a nelíbil se mi. Navíc nemám ráda knihy s romantikou podobného ražení a Míša sice chrlí jednu knihu za druhou, ale co jsem tak četla ukázku z téhle knihy, tak se asi zasekla na místě nebo co. Takže knihu si asi nepřečtu, na druhou stranu Míšu opravdu obdivuji za to, co dokázala. :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.