sobota 4. ledna 2014

Recenze: Domonion


Dominion (Guardian Angels, #1)Název: Dominion
Série: Guardian Angels
Díl: 1#
Autorka: Melody Manful
Rok vydání: 2013
Počet stran: 254
Anotace:
I dare you.
Podívej se za sebe.
Vidíš je?
Jsou za tebou.
Vždycky tam jsou.

Abigail Cells měla noční můru den před tím, než potkala Gideona, nového kluka ve škole, nad kterým každá holka slintá, když je v jeho blízkosti. V její noční můře byla zavražděna podivným stvořením. Když se poznají, Abigail se ho začne bát, kvůli jejímu snu, kde jí zabil. A když zjistí, že on není člověk, je šokovaná. Kdo Gideon vlastně je? Dovolí Abigail sama sobě zamilovat se do něj? Nebo on je ta katastrofa, která se má stát?

Tahle kniha mě zaujala ještě před jejím samotným vydáním, ale potom jsem ji ztratila z dohledu a zapomněla na ni. A když jsem dostala šanci si jí přečíst, šla jsem s chutí do toho. To jsem ještě nevěděla, co mě čeká. 
Tristan a Gideon jsou andělé, ale oba jsou jiní. Tristan je hodný a má za úkol lidi ochraňovat, zatím co Gideon lidi zabijí a té dobroty moc nemá. Co se stane, když bude chtít Gideon zabít dívku, která má za strážného anděla Tristana? A ještě k tomu jí párkrát místo zabití zachrání život. 

Abigail měla noční můru před tím, než Gideona vůbec poznala. Zdálo se jí o tom, že Gideon není člověk a v jejím snu ji zabil. Když ho potká ve škole neví, co si má o něm myslet. Zprvu se snaží na něj být nepříjemná a nevšímat si ho. Jenže to se jí dlouho nedaří.

“No one can force you to become a monster – you hurt someone and you create your own demons.” 

Gideon. Kdo by si neoblíbil typického záporňáka, který si ze začátku hraje na drsňáka a na konci se chová jako úplně jiný-zamilovaný-anděl. Já jsem si ho oblíbila, ale u konce mě fakt štval. Tristan je hodný ze začátku a chvilkami jsem ho měla i raději. Abigail je "hodná" holka, kterou tatínek učí zacházet se zbraní a učí ji bojovat. Párkrát jí to zachránilo život. Nejdřív nechtěla mít nic s Gideonem, potom zase jo, pak ne.. ta holka neví, co chce. 
Melody Manful se narodila 8.června 1994 ve městě Ghaně nazývaném Tema. Začala psát už v mládí a dodnes se jí to drží. Melody má dva sourozence a žije v Dánsku se svojí rodinou. Miluje hudbu, čtení, psaní a svoje kamarády. 


Na autorčinu prvotinu to nebylo vůbec špatné, i když pár much to mělo. První polovina knihy se jí opravdu povedla a tu zápletku jsem žrala, ale..... ta druhá polovina byla horší. Jednoduše řečeno: šlo to od deseti k pěti. Dva andělé. Jeden dobrý a jeden zlý. Jeden chce Abigail chránit a druhý ji chce zabít. Od knihy jsem čekala hodně a to jsem neměla. Jenže ta obálka toho slibovala hodně *sob* *sob* 

Knihu doporučuji a nebo ne? Jestli se vám líbila Nadpozemská a máte rádi knihy s anděly, dejte knize šanci, ale moc toho neočekávejte. Kdybych úplně zapomněla druhou polovinu knihy, moje hodnocení by bylo vysoké, ale když jí počítám, tak dávám knize 3,5 hvězdičky. I to je pěkné☺



4 komentáře:

  1. Hmm vypadá to na zajímavé čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím ,že si knihu zkusím přečíst :) Nadpozemská se mi líbila a ten nápad s dobrým a zlým andělem je zajímavý,možná se mi kniha bude líbit :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.