sobota 18. ledna 2014

Bechwood Bay - Unbroken 1#

Unbroken (Beachwood Bay, #1)Název: Unbroken
Série: Beachwood Bay
Díl: 1#
Autorka: Mělody Grace
Rok vydání: 2013
Počet stran: 170 
Anotace:  “Máma mi vždycky říkala, že na tomto světě existují dva typy lásky: klidný větřík a hurikán. Emerson Ray byl můj hurikán…”


Juliet McKenzie byla osmnáctiletá nevinná holka, když trávila léto v Cedar Cove – a naprosto se zabouchla do Emmersona. Složitý, intenzivní Emerson, místní zlý chlapec. Jeho tmavě modré oči skrývají tajemství a jen jediným dotekem dokáže v Juliet vyvolat plameny. Jejich láska byla náročná a všepožírající, ale když skončilo léto, odtrhla je od sebe tragédie. Juliet si přísahala, že se nikdy nevrátí zpět a svůj slib dodržela… až doteď.

O čtyři roky později Juliet udělala, co bylo v její moci, aby pospojovala trosky svého života. Má skvělého přítele a stabilní zaměstnání po ukončení studia. Když se vrací zpátky do Cedar Cove, aby vyklidila rodinný domek na pláži a připravila jej na prodej, je rozhodnutá nedopustit, aby jí cokoliv vstoupilo do cesty. Jenže stačí jediný Emersonův pohled a všechny city se vrátí. Jednou ji už nechal odejít, ale tentokrát se nevzdá bez boje. A Emerson nehraje fér.


Proč jsem si chtěla knihu přečíst...
Na knihu jsem četla spousty dobrých ohlasů a jedna recenze stačila k tomu, abych toužila si knihu přečíst. Sice nenabízela nic nového a nijak originálního, ale anotace se mi líbila hned, jak jsem si přečetla první větu.

Děj...
Juliet má život přesně takový, jak ho její matka chtěla. Studuje obor, který ji není nijak blízký a má milujícího přítele po boku. Jenže teď je toho na ní dost, a když zjistí, že rodinný domek v Bechwood Bay je na prodej, chtěla si zajet pro své věci - možná už tehdy měla jiné úmysly. Před pár lety si slíbila, že už tam nikdy nepojede. A to kvůli jedné osobě jménem Emerson, který jí zlomil srdce na tolik kousků, že se z toho dlouho dostávala.

Postavy...
Juliet je jedna z těch sympatičtějších hlavních hrdinek, ale někdy mi přišla až moc naivní. To že už nechtěla vidět Emersona, jsem chápala, jenže vůči němu to bylo vlastně dost nefér - to Juliet před tím nevěděla.

Emerson je ten nejtypičtejší bad boy, kterého lze v knize potkat - a to mi právě vyhovovalo. I když už je to docela ohrané, pořád se mi líbil a pod jeho pohledem bych klidně roztálo (kdyby existoval samozřejmě). Jeho přístup k Juliet byl úžasný, když ji po těch letech potkal, snažil se být ochranářský, potom ji odvážel opilou domů a ten konec ♥ 

“You’re mine,” he says again fiercely. “Not his, not anyone else’s. You can try and pretend you don’t feel it, but you do. You’ll always be mine.” 

Můj názor...
Od knihy jsem v celku nic nečekala a hodně mě překvapila její emocionální stránkou, protože párkrát mě pálily oči. Tenhle námět byl použit u tolika románů a NA, ale i přesto si mě kniha získala. Na GD jsem našla i další díly s novými hrdiny, tak jsem zvědavá, jak se to autorce povedlo.

Unbroken jsem přečetla během jednoho dne a nemohla jsem se od knihy vůbec odtrhnout. Dějově se mi kniha líbila a konec byl skvělý. Za mě kniha dostává 4,5 hvězdičky - půl hvězdičky si nechám v záloze na další autorčiny knížky.

2 komentáře:

  1. Tahle kniha vypadá moc dobře! :) Jupí, je tam badboy! :D Pěkná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  2. pekná recenzia :) a knižka vyzerá zaujímavo, budem o nej uvažovať :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.