neděle 29. října 2017

4 KROKY JAK NAPSAT KNIHU | Michaela Burdová (soutěž)

Název:  4 kroky jak napsat knihu
Autor: Michaela Burdová
Rok vydání: 2017
Počet stran: 35
Formát:  e-book

Na co se můžete v ebooku těšit? 
  • Dozvíte se jak vytvořit živou postavu. 
  • Naučíte se napsat skvělý začátek knihy, vydržet u psaní středu a také vytvořit napínavý konec. 
  • Můžete se těšit na různé úkoly a cvičení, u každé kapitoly samozřejmě nechybí 1 ze 4 kroků, jak napsat knihu 
  • A to není všechno. Ebook obsahuje i bonusy a to rovnou dva: Jak se vyrovnat s psací krizí a jak nejlépe oslovit nakladatele. 
  • A ještě něco navíc! Dárek v podobě pracovního sešitu Vám přijde společně s ebookem přímo na Váš email.
Když se někdo dozví, že ráda čtu, jedna z prvních otázek je vždy: A píšeš i své příběhy? Ráda bych všem odpověděla, že mám skvělou představivost a psaní je pro mě hračkou, to však není pravda. Dříve jsem mívala období, kdy jsem ráda psala, jenže jsem ten typ člověka, kterému to moc dlouho nevydrží. Ano, několikrát jsem začala psát různé příběhy, v počítači mám mnoho z nich uložených - jediným háčkem je, že ani jeden není dokončený. Vždy ztratím iniciativu a jednoduše to vzdám. Kniha 4 kroky jak napsat knihu je dle mého skvělou pomůckou pro lidi, kteří by rádi psali, jen jim něco dělá problém a nebo pro lidi, co se chtějí pouze inspirovat od Míši. Tak či tak jsem velmi ráda, že jsem měla možnost si knihu přečíst. 

Skvělé je, že knihu napsal člověk, který má praxi. Míša Burdová píše fantasy knihu už nějaký ten pátek a co se oslovovaní nakladatelství týká, knihy ji vycházejí pod nakladatelstvím Fragment. Pokud potřebujete poradit právě s tím, není nejlepší nechat si poradit od člověka, co se v tom vyzná? Ale všechno pěkně od začátku. Nejdříve tu knihu musíme napsat. Dle Míši jsou základem každého příběhu postavy, které, jak sama říká, musejí dýchat, cítit a žít.

Čtení tohoto e-booku pro mne bylo potěším, protože po grafické stránce se velmi vydařil. Míša se nezaobírala zbytečnými detaily a šla rovnou k věci. Pokud teprve začínáte psát, rozhodně Vám pomohou i úkoly, které Míša stvořila. Já osobně se zatím na psaní knih necítím - na rovinu řeknu, že raději čtu než píšu. Avšak pokud se v budoucnu zblázním a rozhodnu se napsat nějaký ten příběh, k téhle knize se mile ráda vrátím.

Všichni máme nějaký sen. Nezáleží na tom, jestli je malý nebo velký, nebo že se zdá bláznivý či naprosto neuskutečnitelný. Sny jsou tu od toho, abychom si je plnili. Abychom z nich vytvářeli realitu. Já jsem si svůj sen splnila, ale mám ještě další sny. S každým splněným snem se posunete zase o kousek dál a budete snít o dalších věcech. Sny dávají našemu životu větší rozměr. Ale jak dosáhnout jejich splnění? Za svou kariéru jsem se naučila, že ze všeho nejdůležitější je vytrvalost.  
Jak tě napadlo dát dohromady knihu nebo spíš takový návod 4 kroky jak napsat knihu? 
Vlastně mě k tomu přivedli moji čtenáři. Chodilo mi totiž spoustu dotazů ohledně psaní  knihy, protože spousta mých čtenářů také touží napsat vlastní knížku. Tak mě napadlo, že bych zkusila dát dohromady svoje zkušenosti a svůj pohled, jak to zkrátka vidím já. Hodně také vycházím z článků, které jsem psala pro časopis Pevnost do rubriky Profíci radí. E-book ale navíc obsahuje i další myšlenky a především procvičování a úkoly. 

Proč bys svou knihu doporučila? 
Myslím, že se mi celkem podařilo shrnout základní pravidla a tipy, aby člověk mohl nejen příběh začít stavět a psát, ale také u psaní vydržet. Psaní knihy je dlouhý proces a je potřeba hodně trpělivost a vytrvalosti. Každý ji v sobě může najít. Tenhle e-book je pro každého, koho psaní opravdu baví. Navíc si můžete všechna cvičení zapisovat do pracovního sešitu.

Držíš se těchto kroků pokaždé, když píšeš knihu? 
Ano, většinou ano. Postup je téměř pokaždé stejný, jen se pak v průběhu změní děj nebo zápletky, nebo mě napadne něco nového, takže musím hodně předělávat. Jde ale o můj  vlastní osobní postoj, moje názory. Mně můžou vyhovovat, někomu jinému nemusí vyhovovat vůbec. Jde spíš o to získat přehled a najít svůj vlastní styl a postup. 

Vytvořila sis obálku sama? 
Ne, vytvořila ji jedna velice šikovná grafička. ☺ 

Co bys vzkázala svým čtenářům? 
Tenhle e-book vznikl pro Vás. Věřím, že Vám přinese potěšení i užitek a pomůže Vám na Vaší vlastní cestě ke splněnému snu. 


A teď něco o soutěži. Pokud byste si knihu rádi přečetli, mám pro Vás skvělou novinku. Míša mi poskytla dva e-booky do soutěže! Soutěž ukončím  19. listopadu 2017  a 2 výherce vylosuji pomocí random.org

Podmínky: 
  • Soutěž je otevřena pro ČR a SK
  • Soutěž probíhá od 29.10. - 19.11. 2017
  • Komentovat můžete jen jednou - duplikáty mažu 

Komentář: 
  • Jméno/přezdívka
  • E-mail 
  • Odkaz sdílení soutěže (můžete sdílet kdekoliv chcete) 
  • Pokud jste četli některou knihu od Míši, jak se Vám líbila? Pokud jste jich četli více, která je Vaše nejoblíbenější a proč? 
Ráda bych Míše tímto poděkovala za rozhovor a poskytnutí knih do soutěže!

8 komentářů:

  1. Recenze i s rozhovorem s autorkou! To je opravdu top :)

    OdpovědětVymazat
  2. Táňuline, házela jsem na twitter, ale je protected:).

    Tobě asi moc nepřispěju :D. Nečetla jsem od ní nic, ale tuším, že právě ona je ta autorka "vlčí série"?:) Tu jsem kdysi číst chtěla... a možná se k ní i někdy doberu, protože ze současných autorů jsem kdysi dala šanci jen Kateřině Petrusové, ale rozhodně jsem nelitovala... takže možná tomu může být i s Burdovou

    OdpovědětVymazat
  3. Veronika Balloková

    weekkaa@seznam.cz

    https://www.facebook.com/verun.ballokova/posts/1537310236307596?pnref=story

    Četla jsem všechny Míšiny knížky kromě těch, co vyšli po druhém dílu Sirény. Nejvíce se mi líbila série "Křišťály moci", neboť byla má úplně první a právě ona mne inspirovala natolik, abych začala psát taky příběhy žánru fantasy. V té době mi nebylo více než dvanáct, takže má tvorba opravdu pramenní ze čtení knih stejného žánru, jako je napsaná.

    OdpovědětVymazat
  4. Kristýna Kaderová
    kakristyna@seznam.cz
    https://plus.google.com/u/0/114935534894890117679/posts/KPv3Se3vFSh
    Četla jsem skoro všechny. Těžko říct, která se mi líbila nejvíc, všechny jsou úžasné. Ale do srdce se mi navždy zapsalo Poselství jednorožců, které jsem od ní četla jako první a proto k nim mám zvláštní vztah. Kvalitou se mi ale líbí všechny stejně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Casion
    casionangelova@gmail.com
    zdieľané na FB stránke: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=659358704269514&id=143006052571451

    Priznávam, že hoci som o autorke veľa počula, ešte som nemala to potešenie si niečo prečítať. Určite by som chcela siahnuť po sérii Syn pekel, ale treba našetriť peniažky. Možno bude toto práve moja prvá kniha, ktorú si od nej prečítam :D

    OdpovědětVymazat
  6. nevím zda čtete i ebooky novinka: tajneknihy.cz sekce Lit.faktu pecka: Inkvizice v Čechách po 400 letech nebo sekce Historie-Dějiny České , velmi stará kniha oskenovaná a našimi dějinami. Pokud znáte někoho kdo čte ebooky pošlete mu odkaz - tak dík e-knihmol

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.