středa 4. října 2017

BON JOVI | So I'll just say good night my friends



"Není pochyb, že kapela Bon Jovi se svou hudbou významně zapsala do popové kultury. Já na ní i na Jonovi obdivuji, jak dlouho si drží své usilovné postavení. Když se vydám někam na turné, určitě uvidím plakáty na některý jejich koncert. Která kapela by to tak dlouho vydržela, aniž by klesla nebo ztratila podporu? Neuvěřitelné."

- John Petruci, kytarista kapely Dream Theater, leden 2016

Všichni fanoušci pořádného rocku a Bon Joviho, buďte na pozoru! Kniha, ve které nenaleznete jen mnoho fotografií, ale také příběh o tom, jak to vlastně všechno začalo, právě vyšla i u nás. Nenechte si ujít příběh plný zlatých momentů plných slávy, ale také okamžiků, při kterých si všichni mysleli, že  nové písničky už očekávat nemusí. Bryan Reesman dal dohromady naprosto skvělou knihu, v jejímž zpracování se zrcadlí sláva a nesmrtelnost jedné z nejslavnějších hardrockových skupin všech dob. 


In a world that don't know Romeo and Juliet
Boy meets girl and promises we can't forget
We are cast from Eden's gate with no regretr
Into the fire we cry 
Kniha Bon Jovi má za úkol všem fanouškům nastínit vznik kapely od roku 1975 až do roku 2016. Jon Bon Jovi byl vždy ambiciózní a jeho rodina jej podporovala. Skupina, která se dala dohromady a dodnes nese jeho jméno - Bon Jovi - to neměla vždycky lehké. I když byla na vrcholu slávy, popularita má vždy své stinné stránky a ne všichni dokáží takový nápor vydržet. Bryan Reesman vytvořil dílo o dvanácti kapitolách, ve kterých naleznete zajímavosti ze světa showbyznysu, ale i střípky rozhovorů nejen členů skupiny, ale i lidí pohybujících se v tomto průmyslu.

Patřím mezi určené čtenáře? Tak napůl. Bon Joviho mám ráda a od malička jsem díky svému otci vyrůstala na rocku. Avšak nejsem zapálenou obdivovatelkou, která by měla poslechnutá všechny alba a pamatovala si texty všech písniček. Pokud se v hudebním průmyslu jako já nepohybujete, ze všech těch jmen vám půjde hlava kolem. Času stráveného s knihou jednoznačně nelituji. Nejenže jsem si rozšířila obzory,  přiučila se něčemu novému, ale také objevila mnoho skvělých písní, jež jsem dodnes neznala.

Dokud na vaší hudbě záleží, je jedno, kolik vám je let. Sinatra zpíval a jezdil po koncertech až do osmdesáti a B. B. King na té svojí stoličce hrával každý večer. Já ještě v osmdesáti pokračovat nehodlám.
- Jon Bon Jovi (6. listopadu 2009) 
Bryan Reesman je hudební a kulturní novinář, přispíval do více než 100 médií, včetně New York Times, Playboy, MSN Movies, E! Online, American Way, Grammy nebo Stage Directions, a je autorem více než 100 článků a 20 publikací. Psal také doprovodné texty k albům AC/DC, Judas Priest, Black Sabbath, 311 a desítkám jiných rockových kapel. Deset let je členem Recording Academy a přispěl do šesti knih včetně The Art of Metal, Classic Rock Posters a Music Producers.

Pokud v knihkupectví knihu zahlédnete, jen těžko z ní spustíte oči. V jednoduchosti se skrývá krása, a přesně to platí pro Bon Joviho. Rudý nápis upoutá pozornost- a pokud knihu otevřete, rozhodně si ji odnesete domů, protože odložit ji z rukou je opravdu velmi těžké.


Ať jste fanoušci rocku nebo ne, pokud máte skupinu Bon Jovi rádi, rozhodně Vám knihu doporučuji. Pro mne nebyla jednou z těch, které bych četla se zatajeným dechem do začátku až do konce, ale čtení jsem si vychutnala na sto procent. Možnost přečíst si biografii skupiny, kterou mám již od útlého věku ráda, bylo naprosto skvělé. Ráda bych tímto poděkovala nakladatelství Omega, jež mi tento čtecí zážitek umožnilo.

Knihu Bon Jovi si můžete zakoupit zde.


Výsledek obrázku pro nakladatelství omega

2 komentáře:

  1. Jakmile se začne mluvit o rocku, jsem úplně out, možná bych si v něm měla udělat trochu přehled!

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že tuhle knížku dostanu k Vánocům... Navnadila si mě na ni ještě víc... Miluju osmdesátkovej a devadesátkovej rok a Bon Jovi je jedna z nejoblíbenějších kapel... Tak jsem zvědavá...:)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.