pátek 3. července 2015

Recenze: Černý led

Někdy je nebezpečí sotva patrné – až dokud není pozdě. 

Černý ledČerný led
Becca Fitzpatrick 
Egmont
Goodreads 3.85 | Databáze knih 83% 

Britt Pfeifferová se připravovala na výlet do Tetonských hor, ale nečekala, že se k ní bude chtít přidat její bývalý přítel Calvin, který ji stále pronásleduje v myšlenkách. Jenže než stačí Britt zpracovat své city ke Calvinovi, nečekaná bouře ji přinutí vyhledat přístřeší v osamělé chatě u dvou velmi hezkých obyvatel – jenže tito muži jsou uprchlíci a uvězní ji jako rukojmí.

Britt výměnou za svůj život souhlasí s tím, že muže převede přes hory. Ví, že musí zůstat naživu dost dlouho na to, aby ji Calvin našel. Všechno je ještě horší, když Britt objeví mrazivé důkazy o vraždách, ke kterým došlo v okolních horách. Tento objev z ní však může udělat vrahovu příští oběť.

Jenže v horách není nic takové, jak se zdá, a všichni něco tají, včetně Masona, jednoho z Brittiných únosců. Jeho laskavost Britt mate. Je Mason nepřítel, nebo spojenec?

Do knihy jsem se pouštěla bez toho aniž bych četla anotaci či nějakou recenzi. Věděla jsem pouze, že knihu napsala má oblíbená autorka Becca Fitzpatrick, jejíž sérii Zavržený naprosto miluji. Čekala jsem napínavou knihu plnou akce a neznáma. Popravdě jsem nevěděla, jestli bude knihy o nadpřirozených bytostech a tím mě autorka dost překvapila - ukázala, že umí psát i knihy bez padlých andělů! 

Na jarní prázdnin jezdí děti z bohatých rodin k moři, do tepla a daleko od školy. Jenže Britt k těmto dětem nepatří a přes to, že její nejlepší kamarádka Korbie, ano, přesvědčila ji, aby s ní jela na tůru. Nemůže být nic lepšího než týden s kamarádkou a jejím přítelem. Tedy do té doby, než se dozví, že Korbie má hlídat její starší bratr Calvin. Ex-přítel Britt. 

Zajímavé to začne být u pumpy, kde se po dlouhých osmi měsících Britt setká s Calvinem a řekne mu o jejím (vymyšleném) příteli. Samozřejmě ji Calvin nevěří a když ukáže na pohledného mladíka, co právě přijel, raději by se zahrabala. Záhadný Mason však hraje její hru. Přečte její jméno na tričku a potvrdí Calvinovi, že jsou spolu. Bohužel tohle nebylo poslední setkání sladké Britt a Masona. 


"Žádnou paniku," zamumlala jsem nahlas a pomyslela jsem si, že je to zcela jistě první krok k úspěchu. 
"Lije jako z konve, nemáme signál a jsme uprostřed hor. Žádnou paniku. Jasně," řekla Korbie.
str.43

Cestou do Letoviska začne pršet, cesta je neprůjezdná. Britt a Korbie se musí vydat do lesa a pokusit se najít pomoc, Naleznou chatu, ve které je vřele přivítá Shaun a Mason - i když ten se je snaží přesvědčit, aby odešli. Divadélko skončí rychle a dva záhadní ne tak úplně milý cizinci po Britt chtějí, aby je převedla přes hory. Jsou na útěku a Shaun se nebojí použít svou pistoli. 

Do příběhu jsem se rychle ponořila a knihu neodložila až do poslední stránky. Na někoho by mohl být epilog až moc sladký, ale já jsem se šťastně usmívala a věděla, jaké hodnocení knize dám. Mile mě překvapila nejen zápletkou nýbrž i dobře vykreslenými postavami či skvělými popisy. 

Černý led bych doporučila všem, co mají ráda romány s trochou té akce a napětí. Pokud půjdete do knihy bez velkých očekávání, bude se Vám zajisté líbit. Becca má neuvěřitelnou schopnost dokázat už po pár stránkách čtenáře zaujmout na tolik, že se od knihy neodtrhne. Takže pokud hledáte knižního parťáka na dovolenou, Černý led je rozhodně jedna z nejlepších možností

Černý led Black Ice Black Ice Hielo negro


Black Ice Black Ice Black Ice (MsK)

Myslím si, že naše česká obálka je jedna z nejlepších, a i když se mi ze začátku moc nelíbily, zvykla jsem si. O proti originální (ta druhá) je sice jednodušší, ale víte, co se říká. V jednoduchosti se skrývá krása - to na českou obálku sedí. 

Jak už jste mohli poznat z recenze, Černý led se mi opravdu moc líbil a jsem nadšená, že jsem si konečně přečetla další dílo z pera této úžasné autorky. Příběh je určen spíše pro čtenářky, a to díky romantické zápletce, ale ani kluci zajisté neopovrhnou lehčím čtením. Knize dávám pěkné 4 hvězdičky. 

5 komentářů:

  1. Já jsem Černý led vyhrála u Egmontu v soutěži a stále jsem se k ní nedostala. Ale od autorky se mi série Zavržený líbila, tak doufám, že na tom bude Černý led podobně. Obálka se mi líbí a ani ta originální mi nepřijde nejhorší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zavrhnutý je moja obľúbená séria a tým pádom túto autorku zbožňujem, určite si od nej chcem prečítať aj túto knižku. Vyzerá super :3 Ďakujem za super recenziu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. na knizku uz jsem narazila driv, a urcite si ji nekdy prectu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze! Na knihu mám již delší dobu zálusk a doufám, že si ji do konce roku taky pořídím :_)

    OdpovědětVymazat
  5. Nevíte jestli bude nějaký další díl?

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.