čtvrtek 28. února 2013

Čas něhy

Čas něhyNázev: Čas něhy
Autorka: Lenka Lanczová
Nakladatelství: Víkend
Anotace: Která dívka by si nepřála, aby se do ní zamiloval a kvůli ní se dokonce změnil dlouho obdivovaný, krásný a oblíbený kluk? Petra je na tom stejně. Tráví třináct horkých prázdninových dní na chalupě ve společnosti staršího brášky a jeho spolužáků z gymplu i vysoké školy a do toho nejhezčího z nich se bezhlavě zamiluje. Nejprve to vypadá, že letošní prázdniny budou skvělé a ona má šanci prožít voňavou letní lásku, jenomže Ted, jak všichni říkají Tadeášovi, není právě svatoušek a dlouhými vztahy, natož pak láskou, si život rozhodně nekomplikuje. Motá se kolem něj spousta dívek, může si vybírat – a on si vybírá a užívá života plnými doušky. Kvůli nějaké holce přece jen tak nevyměkne! Petra se pouští do nerovného boje a tyhle prázdniny jsou nejen plné nových silných zážitků, ale také důležitým krokem k dospělosti. 

Petra nemá o prázdninách, co dělat a rodiče ji nechtějí doma nechat samotnou. Táta má pracovní cestu a nemůže jí vzít sebou, máma má hodně práce. Je tu ještě možnost a to že pojede se svým bratrem na chatu. Už dlouho tam nebyla, od té doby, co tam jezdí jenom Pavel a jeho "studijní" skupina to tam vypadá jak v pralese. Záhonky zarostly a vevnitř se to uklízí pouze, když mají přijet holky. Petra si to dlouho rozmýšlí, ale nakonec souhlasí. Petr ji bude mít na starosti, jenže lásce neporučíš.

Možná je tahle kniha přeplněná klišé věcmi, ale to mi radost ze čtení nekazí. Tohle je prostě knihá, která spadá pod skupinu "Lanczovek" které mám ráda. Četla jsem ji už po druhé, protože jsem si ji moc nepamatovala a vím že jsem z ní byla jak na trní. Ah, také chci staršího bratra s takovými kamarády! Petra je trošku jednodušší a má svoje tajemství. Nečekejte nic úžasného, ale celkem vás to překvapí ☺

Na chalupě s Pavlem to možná nebude taková nuda jak si zprvu myslela. Ne všichni kluci jsou k zahození, ale ona si vybere toho nejhezčího. A také je to sukničkář. Holky má většinou "na jedno použití" a chodí i s více najednou. I když ji to Pavel rozmlouval, nedala si říct, protože Tobiáš byl okouzlující. Komu není rady, tomu není pomoci. A to se právě stalo Petře. Myslí si, že ho změní a když na chatu přijede jeho holka, puká zlostí a žárlivostí. Podaří se ji dostat Tobiáše do svých spárů?

Originalita, neoriginalina mě se kniha líbila. Bylo to oddechové čtení, u kterého jsem se nasmála a patřičně si knihu vychutnala. Tobiáš byl skoro dokonalý a opravdu jsem milovala, když se zastával Petry. Jeho přítelkyně Elis byla.. no vymaštěná. Bylo pěkné vidět jak ji Petra stírala, ale někdy byla ta poražená Petra. Knížka se mi opravdu líbila a patří mezi jedny moje nejoblíbenější od Lenky

2 komentáře:

  1. Já mám taky ráda "Lanczovky", je to takové pěkné oddechové čtení a taky mi vůbec nevadí, že je to četba plná klišé, stejně se k ní ráda vracím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. I ja mám rada takéto knihy, hoci vieme, ako to nakoniec všetko dopadne :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.