neděle 17. února 2013

Rozpolcení


Název: Rozpolcení
Série: Svět Tryllů
Díl: 2
Autorka: Amanda Hockingová
Nakladatelství: Fortuna libri
Anotace: Obětuje Wendy pravou lásku pro záchranu přátel?
Když Wendy Everlyová objeví pravdu o svém původu, dojde jí, že její život už nikdy nebude takový jako předtím. Stále však přicházejí nová a nová překvapení.
Dozvídá se, že její spojení s Vittrou je velice úzké, užší než si kdy dokázala představit, a že Vittra se nezastaví před ničím, aby ji získala na svou stranu. Pokud Wendy dokáže ovládnout své schopnosti a pokud se provdá za stejně mocného Trylla, jako je ona sama, bude mít moc ochránit Trylly před válkou s Vittrou. To pro ni však znamená, že se musí navždy vzdát Finna, svého milovaného ochránce, a že musí zapomenout i na Lokiho, okouzlujícího markýze z Vittry.
Je rozpolcená mezi svými vlastními touhami a potřebami lidu, mezi láskou a povinností. Wendy se musí rozhodnout, kterou cestou se vydá. Pokud se rozhodne špatně, může ztratit vše a každého, na kom jí záleží, v obou jejích světech.
Můj názor: 

Unknown-3Wendy se rozhodla vrátit domů do její hostitelské rodiny. Po útoku Wittry, kterou porazily si byla jistá, že ji nic nehrozí. V tomhle se však nehorázně spletla, protože ji celou cestu stopovali a při vhodném okamžiku ji s Mattem a Rhysem odvlékli do paláce Vittry. Tam si moc dlouho nepobyla, protože ji Finn a Ducan přišli osvobodit. Bylo to však až příliš snadné a nic ani nikdo jim v tom nebránil....

Druhý díl ze série o Tryllech mě náramně překvapil. Nečekala jsem, že by na mě mohl udělat větší dojem než první díl, ale podle mě byl víc akční, napínavý a romantický. O té romantice si nejsem tolik jistá, protože ty vztahy byly trochu zamotané. Musí se oženit se šlechticem, aby ochránila království, ale miluje Finna a na scéně se objevil Loki. 

Eloře se udělalo špatně a byla si jistá že umírá. To by znamenalo, že Wendy usedne na trůn a musí si někoho vzít, aby uchránila celé království.  Ona z toho není nijak zvlášť nadšená, ale co jiného jí zbývá? Oni potřebují někoho rozvážného a hlavně s velícími schopnosti. Wendy není obyčejná Tryllská princezna a všichni doufají, že bude v něčem výjimečná. 

V prvním díle jsem fandila Finnovi, ale ten se mi v druhém díle trochu zhnusil a já teď kopu za tým Lokiho. Doufám že s ním skončí, ale jedna moje část si myslí, že skončí s Finnem. NADĚJE UMÍRÁ POSLEDNÍ. Takže já budu plně doufat, že si vybere Lokiho.

T-1
Nejzajímavější jméno: Ludlow. 
Nejoblíbenější postava: Loki
Nejméně oblíbená postava: Oren. 
Humor: Někdy.
Akce: Ano.
Napětí: Málo, ale přece :) 
Láska:  Trošku zamotaný milostný trojúhelník. Nebo spíš čtyřúhelník? :)* 
Nuda: Ne, ta tam opravdu nebyla. 
Překvapení: Ano, ale pro mě ne, protože jsem ho uhádla :D 
Obálka: Naprosto úchvatná a ještě když ji vidíte naživo.. ach ♥ 
Originalita: Podle mě je celá série dost originální a už jenom proto, že je o "trolech". 
Konec: Potřebuji nutně další díl! 
Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček. 


Za poskytnutí RC děkuji nakladatelství Fortuna libri.
Knihu si můžete koupit zde.

Zdroje:



4 komentáře:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.