sobota 13. prosince 2014

The Most Beautiful Christmas (#8)

Tento projekt mám na svědomí já a Snow Fairy. 

Kde jsou ty časy, kdy jsem věřila na Ježíška a vždy potajmu poslouchala za dveřmi, jestli už nejde. Moje vzpomínky na Vánoce když jsem byla malá jsou jedny z těch nejúžasnějších, jaké mám, opravdu. 


YeahJeště do dnes si pamatuji ty radostné chvilky, kdy jsem s mamkou psala dopisy Ježíškovi, které obsahovaly miliony věcí, ale měla jsem radost i z maličkostí. Přála jsem si gumičky, fixy, papíry a všechno, na co si vzpomenete. Dopis jsme společně s mamkou dala za okno a ráno už tam nebyl. Teda jednou na to rodiče zapomněli a já byla strašně nešťastná, i když dnes se tomu směji a každý rok jim to opakuji, jen tak s tím nepřestanu :D Čím jsem starší, tím mám míň dárků, ale za to nákladnějších. Gumičky si k Vánocům už opravdu nepřeji. Letos jsem chtěla televizi, nějakou menší, aby se mi vešla ještě jedna polička na knížky, tak uvidíme. Ten můj starej krám totiž už začíná vypovídat a je strašně neskladný. Také jsem si už objednala - zase - knížky od babičky Neřeknu, co to je, ale vážně se už nemůžu dočkat :3 

Dříve jsme byli na Vánoce doma čtyři, ještě ze strejdou, kterého jsem do roka moc neviděla a když přijel, hádali jsme se o ovládání na televizi, on chtěl písničky a já pohádky, jinak normální rodinná idylka. Když přestal jezdit, bylo to ze začátku hrozně divné. U večeře jsme byli místo čtyřech tři a něco mi tam pořád chybělo, teď už mi to ani nepřijde. 

😊😊😊😊Já a knížky? Jako malá jsem dostávala skoro každé Vánoce alespoň jednu knížku, i když jsem tolik nečetla, měla jsem z nich radost. Měkké dárky. Čím jsem byla starší, tím jsem je měla míň ráda. Někdy se mi totiž mamka do vkusu trefila a jindy ne.  Nechápu lidi, co si kupují malé vánoční stromky. Dneska jsem byla s taťkou pro borovičku, která je tak stejně vysoká jako já, ale když jsem byla menší, mívali jsme stromy až ke stropu, byly to kouzelné Vánoce. Malý, zapadlý stromeček, který se krčí na stolečku podle mě ty správné Vánoce nezaručí, i když nejdůležitější je, aby jsme byli všichni zdraví, šťastní a znovu se na svátky sešli :) Opravdu se těším až budu jednou svým dětem balit vánoční dárky a budu s nimi sepisovat dopisy. Pro rodiče to musí být možná i kouzelnější období než pro jejich děti :) 

5 komentářů:

  1. Ježiš :D keď som čítala že si bola s otcom pre borovičku :D ktorá bola navyše taká vysoká ako ty, tak som sa normálne začudovala, že aký divný vianočný darček, taká veľká fľaša alkoholu O:-) až potom mi to došlo :D že to strom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by mě nenapdalo :'D Stejně vysoká jako já.... heh, to by byla docela sranda :D

      Vymazat
  2. Já si také pamatuji jak jsem s mamkou psala Ježíškovi byly to dlouhé seznamy. Teď si ale přeji jen knihy, ale i také kotníčkové ponožky, kterých mám málo. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si pamatuji, když jsem psala dopisy Ježíškovi, stejně jako ty, měla jsem tam plno věcí :D Jsou to úžasné vzpomínky :)

    OdpovědětVymazat
  4. určitě je to kouzelnější, moje mamka neustále vzpomíná na mnohé okamžiky z našeho dětství a věčně říká, že to byly nejhezčí časy

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.