pondělí 8. prosince 2014

Dlouho zimní večery #3 - Ve které knižní zemi bych chtěla strávit Vánoce?

Projekt pořádaný mnou :)

Tuhle otázku jsem viděla položenou již na několika blozích, jejichž jména si nepamatuji, ale přišlo mi to jako zajímavé téma na zamyšlení.  Co bych si asi tak vybrala... Napadá mě spousta knižních světů, ve kterých bych tyto kouzelné svátky strávila. Například Narnie, Bradavice, Tábor polokrevných nebo třeba v Erilianu. 

V Narnii to má své klady i zápory. V zimě je u vlády zlá královna, tak nevím, jestli by ji moji přítomnost moc neštvala a neudělala by si ze mě ledovou sochu. Ale za ten pohled na krajinu, bájná zvířata a například i pár neobyčejných hrdinů by za to rozhodně stál!

Bradavice. Četla jsem pouze první díl, ale filmy znám snad nazpaměť. Svátky pohody a míru, tak nějak bych to nazvala. Když ta škola v zimě vypadá tak neodolatelně a Štědrovečerný večeře v jídelně? OMFG, kdo by to nebral.

Společně s Percym bych proseděla u krbu v jeho chatě a poklidně bych si nechala vyprávět o dobrodružstvích, která zažil. Jo, Tábor polokrevných by byla určitě jedna z mých prioritních voleb. Nejenže bych se o svátcích učila bojovat, ale také bych je mohla prožít s mými oblíbenými hrdiny. 
Nico & Hazel :)) 

Další země plná čarodějů. Erlian je jednou z dalších říší, ve které by jistě stálo za to strávit Vánoce. Tereza Janišová popsala strukturu města tak pěkně, že si živě dokážu představit, jak by to tam vypadalo v zimě. Rozhodně by to byly nezapomenutelné Vánoce. 

A kde byste Vánoce trávili Vy? Ráda bych si vybrala pouze jednu z výše uvedených zemích, ale to není možné. Ve všech by to byly úžasné Vánoce, na které bych dlouho nezapomněla. Někdy je zapotřebí nechat se trochu unést na vlnách fantazie. 

4 komentáře:

  1. Vánoce bych taky nejradši strávila v Bradavicích, které byly ve filmu nádherně vyzdobené, a nebo v Narnii :)

    OdpovědětVymazat
  2. Rokfort :D ! Alebo aj tá Narnia má niečo do seba :D...

    OdpovědětVymazat
  3. Super miesto by bol určite aj palác Vatry, (Kristin Cashore). Všetky tie presklené steny, vodopád, most aj záhrady ...

    U Alaegazi váham. Eragon by stál za všetko ale celá tá stredoveky ladená spoločnosť po modernej dobe na ktorú som zvyknutý by chcela čas na prispôsobenie sa. Ak tak, u elfov by som sa ako vegetariánka a milovníčka prírody cítila asi oveľa lepšie =D - vtedy by som šla bez váhania.

    A toto asi moc ľudí nepozná no šla by som kuknúť aj k Phedre (Jacqueline Carey).

    OdpovědětVymazat
  4. Chtěla bych se určitě podívat do Bradavic. Přiznám se, že jsem nečetla ještě ani jeden díl (to se chystám napravit), ale přesto se tam chci strašně moc o Vánocích podívat. Viděla jsem totiž filmy a ty mě přesvědčily, že tam chci! :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.