pondělí 14. dubna 2014

Recenze: My Misery Muse (e-book)

First young love gets sidetracked by dreams that take them on two different journeys, but an unknown bond brings them back together again. 
My Misery Muse je knížka o rockerovi, který se vrátil zpět do města, kde vyrůstal a snaží si najít cestu zpět k jeho bývalé přítelkyni, která je zároveň i matkou jeho dítěte, o kterém neměl ani ponětí. Trošku zamotaný příběh, který je opravdu hodně podobný těm ostatním NA o rockerech.

A proč jsem do knihy vůbec šla, když jsem věděla, jak neoriginální bude? Protože všechny NA bez ohledu na originalitu jsou pro mě něčím novým a neokoukaným. Mám ráda zápletky typu bad boy, nejlépe rocker a dívka, které se k němu vůbec nehodí, ale chemii mezi sebou nepopřou.

Jenže tento příběh je trošku víc zamotanější, než se zdá být. Seth je populárním zpěvákem skupiny My Misery Muse, která se vrací zpět domů, do Dallasu. Jenže když tam přijede, nejenže potká svojí bývalou, okouzlující přítelkyni, zjistí, že s ní má dítě, o kterém předtím neměl ani ponětí. 

Devi Porter je matkou dítěte, která pracuje v tetovacím studiu a v životě jí nepotkalo moc dobrých věcí. Když se vrátí Seth, začne se bát, jak to všechno půjde dál. Co bude s dítětem? Jak to dopadne mezi nimi, když tu pořád je ta chemii, která se od posledního setkání nezměnila?

Jak jsem na tom byla s angličtinou? Popravdě se to četlo dobře a neznalost některých slovíček nehrálo až tak velkou roli. Nejsem nejlepší angličtinář, ale s mojí slovní zásobou jsem si slušně vystačila. Sice knihu nedoporučuji jako první anglickou, ale rozhodně se řadí k těm s lehčí angličtinou. 

Obálka je opravdu velmi jednoduchá a není na ní nic přeplácaného. Potetovaní kluci sice v reálném životě nejsou mojí parketou, ale když jde o knihy... jsou prostě nejlepší! Seth byl milý, pozorný a to, jak chtěl za každou cenu být se svým dítětem a Devi mě naprosto odrovnalo. 

Na knihu jsem narazila vlastně úplnou náhodou na Goodreads. Po dočtený Rocked under se mi v sekci "čtenářům se také líbilo" zobrazila právě tato kniha a v té době jsem neměla tušení, že už ji dávno mám v mobilu. Po zjištění jsem ji začala hned číst a přečetla jí skoro na posezení.                        

My Misery Muse je jedna z těch knih, kde se budete cítit jako na horské dráze, jednu chvíli se neuvěřitelně smát, brečet nebo s tupým výrazem hledět dopředu a přemýšlet nad tím, co jste si právě přečetli. Bylo to velmi zajímavé čtení a moc se těším na druhý díl! Za mě 4 hvězdičky!
My Misery Muse (My Misery Muse, #1)
Název:  My Misery Muse
Série: My Misery Muse
Díl: 1#
Autor: Brei Betzold 
Rok vydání: 2012
Počet stran: 219 
Formát: e-book
GD: 3.88

Brei Betzold sama o sobě: Máma malého chlapečka, která prozatím zůstává doma. Psát jsem žačala v sedmé třídě, kdy mě učitel Angličtiny přiměl k tomu, abych se dala na poezii. Měla jsem ještě jednoho zajímavého učitele na střední škole, který mě dokopal ke psaní krátkých povídek, což jsem si v pozdější době zamilovala.  
Jaks looked up and gave me a big grin. "Daddy!" he screamed and ran at me.
"Hey little man," I said scooping him up and holding him in a tight hug, "how have you been?"
"Good Daddy, my bfday morrow."
"Yea I know," I said. "What do you want?"
"Cars, uitar, colors, paint."
I nodded. "All of those are really cool."
"What kind of party are you going to have?"
"Pirates, arhhh," he said while scrunching his face up in his best pirate face. 
I laughed, damn he was cute. 

Zdroje:
Info 

4 komentáře:

  1. Knižka vyzerá super :) Mám rada podobné príbehy, mohli by sme sa dočkať aj prekladu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překladu se asi nedočkáš :/ I když se překládají super knížky, pořád se nepřekládají všechny :D Ale jestli si někdy troufneš na anglickou knížku, dej My Misery Muse šanci! :)

      Vymazat
  2. Díky za recenzi. Zase si mě pěkně navnadila, takže si knihu připisuji na svůj to-read list:) V knihách mám taky slabost pro potetované rockery a vůbec všechny ti rádoby bad boye:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že sis knihu přídala do to-read listu! My Misery Muse sice není známá kniha, ale stojí za pozornost :)

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.