pátek 7. června 2019

Monthly summary | Duben&kěten

S články na blog jsem sice krapet pozadu, ale ani to mě neodradilo k sepsání měsíčního shrnutí. A tentokrát jen za dva měsíce! Příště se mi to třeba povede ještě o něco lépe a měsíční shrnutí publikuji doopravdy jen za jeden měsíc. (Ale znáte mě.)
Poslední dobou si moc nové knihy nekupuji, pořád dokola si totiž kážu, že musím dohnat mé knižní resty, a pak si až kupovat nová dílka. Občas však neodolám a z LK neumím odcházet s prázdnou.
Co se seriálů týká, mám stále rozkoukané ty samé, na filmy moc nekoukám a když už mě něco nadchne, jsem schopna to vidět desetkrát za sebou, aniž by mě to omrzelo. 

Za duben&květen jsem přečetla: 
  • Great Quotes from Great Leaders - Albert Goodman
  • Vezmi si mě - Dan Rhodes
  • Adamův pád - Sandra Brown
  • Fae's Captive - Lily Archer 
  • The Learning Delusion -Aleck Noel
Knihy, které jsem si pořídila za duben&květen:

Sérii Kostičas jsem si hned po prvním díle zamilovala, avšak jsem dlouho odkládala pořízení třetího dílu s názvem A zrodí se píseň. Přeci jen má mít série 7 dílů a zatím jsou vydané jen 3, takže na přečtění dalšího dílu mám času až at. Milk & Honey jsem četla dvakrát v Kindlu a nakonec jsem se rozhodla, že knihu nutně potřebuji vlastnit a mít ji v knihovničce vystavenou.

Call me by your name - asi třikrát jsem viděla filmové zpracování a konečně si pořídila i knihu. (I když nejsem ještě ani v půlce, už teď jsem do příběhu zamilovaná a rozhodně se zařadí mezi nejlepší příběhy, co jsem v roce 2019 četla.) Vezmi si mě jsem si pořídila v LK, líbil se mi styl, jakým jsou krátké cynické povídky napsané a okouzlila mě zajímavá obálka. 

Seriály a filmy za duben&květen: 


MÁM ROZKOUKÁNO 

Výsledek obrázku pro swamp thing Výsledek obrázku pro agents of shield season 6 Výsledek obrázku pro the 100 season 6 Výsledek obrázku pro cloak and dagger season 2

 Výsledek obrázku pro chernobyl hbo Výsledek obrázku pro the spanish princess Výsledek obrázku pro good omens

Shrnutí na každý seriál napíšu, až jej doukoukám, ale nemůžu si odpustit a nezmínit dva z nich již teď. Nová minisérie z dílny HBO, Chernobyl, je naprosto skvělá, i když na jednus tranu odpudivá. Pokud máte silnější žaludek a zajímá Vás, co se tenkrát doopravdy stalo, vřele doporučuji. Good Omens jsem měla v merku také už nějaký ten pátek a konečně jsem se k tomu dostala! Dokonalé obsazení + zajímavý příběh, co víc si přát. Jsem sice na páté epizodě, avšak už teď vím, že seriál budu milovat. 

DOKOUKALA JSEM 

Související obrázek  Související obrázek Výsledek obrázku pro the society netflix Výsledek obrázku pro the rain netflix season 2

Pokud jde o quilty pleasure, co se týká seriálů, rozhodně je to Smallville. Kam se hrabe Arrow, Supergirl nebo Flash, já budu vždycky zastáncem starého dobrého Smallvillu. Být teenagerem v době, kdy to vycházelo, mé zdi jsou polepené plakýty s Tomem Wellingem bez trička. Seriál jsem rozkoukala někdy v únoru a do konce května dala všech 9 sérií. Aneb co dělám, když ponocuji na koleji (ne že by ze mě byla spolubydlící nějak nadšená). 

Well Intendet Love, novinka od Netflixu. Mám ráda korejské seriály, avšak jsem nikdy nepřišla na chuť těm čínským. WIL je asi jeden z mála, který jsem si oblíbila a v budoucnu plánuji re-watching. A to i přes to, že jsou tam elementy, co mě poslední dobou začínají v asijských seriálech vytáčet. Milostý trojůhelník + lži, které jsou myšleny dobře + amnézie + velmi bohatý hlavní hrdina a docela obyčejná, neúspěšná hlavní hrdinka, atd. 

The Society - je zde někdo, kdo by mi vysvětlil ten konec? Protože... cože? Mám velmi smíšené pocity, na druhou sérii se podívám jen proto, abych zjistila, o co sakra jde.

The Rain, druhá série dánského postapokaliptického seriálu. Tvůrci si pohráli i s lehce napřirozenými prvky, a i když se nejedná a nejlepší seriál, vřele doporučuji. Každá série má jen osm dílů a já doufám, že se dočkáme i té třetí, přeci jen to skončilo, fakt nečekaným, cliffhangerem.

7 komentářů:

  1. The 100 mám taky rozkoukané a páni...zatím je šestá série velmi povedená. Rozhodně jsem nečekala, že se seriál bude rozvíjet tímto směrem :D Smallville jsem ještě neviděla, ale bylo mi to hromadně doporučováno. Takže se k tomu doufám brzo dostanu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S The 100 naprosto souhlasím. Zprvu jsem se trochu bála, že se mi šestá série nebude líbit, ale zatím je to pecka (rozhodně jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla).
      Smallville též vřele doporučuji! Snad se k němu jednou dostaneš. :)

      Vymazat
  2. Diky za serialove tipy, urcite na neco mrknu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mléko a med mám doma v češtině, ale ještě jsem to nečetla. :D Moje mamka ale knihu četla a sakra moc se jí líbila, takže jsem jí před pár dny pořídila Květy slunce, tak jsem zvědavá, zda si je někdy přečte. :D
    I já mám teď spoustu rozkoukaných seriálů, jako ty sleduji Swamp Thing, The 100, Agents of S.H.I.E.L.D. a Spanish Princess a vážně jsou supr! Na Good Omens se chystám jakmile sjedu čtvrtou sérii Lucifera, kterou jsem začala včera večer, a je to božíí! I na druhou sérii Rain, nebo Perfekcionistky se chystám, ale nevím, kdy se k nim dostanu. :D
    Černobyl byl skvělý a ještě jednou skvělý! Moje mamka tu dobu zažila a něco mi i o tom vyprávěla, ale ten seriál teda měl na mě obří dopad. Vážně, skvělé zpracování, vizuálně podchycené, postavy dokonalé. Příšerná událost, která se seriálu vážně vydařila předat i po tolika letech. Jsem zvědavá, co na to řekne mamka až ji to pustím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rupi Kaur mám sice ráda, ale o něco raději mám Amandu Lovelace, kdyby si hledala další moderní poezii.
      Lucifera mám teď v plánu - a to, že oznámili pátou sérii je naprosto skvělá novinka! :D
      Já zase slíbila taťkovi, že mu pustím Černobyl, tak jsem též zvědavá, co na to řekne a jestli se mu to bude líbit alespoň tolik, co mně.

      Vymazat
  4. z Černobylu mi chybí ještě poslední díl a je to opravdu mistrovské dílo. :-)
    A Good Omens... je naprosto dokonalý. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně někdo, kdo též kouká na Good Omens! :D Snad bude i více sérií.

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.