čtvrtek 4. června 2015

Možná bych v těch hodinách mohla dávat pozor

Píše se hodina biologie, probíráme buňky a jejich stavbu. Jelikož jsem biolog jak se patří, rozhodla jsem se, že pracovní listy dělat nemusím a poprosila kamarádku, aby mi napsala pět věcí, jenž souvisí s knižním světem. Popravdě mě její volba překvapila a trochu vyděsila. Kombinace těchto hrdinů... v "reále" by z nich parťáci rozhodně nebyli.

Bones utíkal od boje se strigoji. Bylo jich moc a sám na ně se svojí sílou nestačil. Není upír jako upír. Strigojové jsou zlí, krvelační a bezcitní. S ničím a s nikým nemají slitování. Takové monstrum lze jen těžko zabít. 
Cat by jim nakopala prdel, pomyslel si Bones a usmál se. Jeho zrzavá přítelkyně dávala zabrat všem upírům a s její sílou to bylo o dost snadnější. Jenže do tohoto boje se dle Bonese nehodila. Nechtěl, aby se ji něco stalo, tak ji zavřel ve sklepě, jež v jeho jeskyni zel prázdnotou - nikdy ho nevyužíval. 
Momentálně hledal svého spojence, který tu měl být každou chvíli. I když je to z Atlanty docela dálka, pro něj to byla hračka. 
"Beztak si skáče někde po střeše," zamumlal rozhořčeně Bones. 
Dveře od sálu se otevřely a v nich se objevil zadýchaný Curran. Měl na čele kapičky potu. V ruce držel burákové máslo. Bones zamrkal nejdřív na plastovou nádobu, podíval se Curranovi do očí a nevěřícně zakroutil hlavou. 
"Neříkej mi, že si tohle bereš do boje jako sváču po vítě-" než to stačil doříct, Curran ho přerušil. 
"Tohle," pozvedl burákové máslo, "je pro Kate. Zamkl jsem ji ve sklepě. Až se vrátím, bude šílet," zavrčel a postavil nádobu na skříň. 
Nad hlavami jim proletěl reprodrozd, jež hlásal další útok. Studenti byli jeden do druhého sice schováni či přemístěni, ale i tak tu pobíhali zmatení lidé - ti, kteří sloužili jako "krmení". 
Bones hodil po Curranovi šibalský úsměv a oba se dali do běhu. Jelikož je jeden ješitnější než ten druhý, závodili mezi sebou, kdo pobije strigojů víc. 
Doma na ně čekala však mnohem větší nebezpečí. Naštvaná ženská jako je Cat nebo Kate... nic horší snad ani neexistuje. 

Víte, jaké knihy se v textu ukrývají?  Tak schválně, co poznáte :D 
• Bones (Noční lovci)
• Curran (Kate Daniels) 
• VA - budova (VA) 
• reprodrozd (HG)
• Burákové máslo (Too Far) aneb moje nejoblíbenější scéna s Rushem ♥ 

3 komentáře:

  1. Akademii a Currana na první pohled. A reprodrozd - jasný jak facka =). Ale burákové máslo?! =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, burákové máslo :3 :D *Asi jen já jsem na tu scénu tak ulítlá - četla jsem ji snad milionkrát* :D

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.