středa 7. ledna 2015

Moje knižní nej za rok 2014

Podobných článků je teď v knižní blogosféře zajisté mnoho a ani já nebudu výjimkou. Nestačím se totiž divit, kolik má zobrazení článek Moje knižní nej za rok 2013. Podle mě je číslo 62957 dost pěkné. Ani nevím, co je na tom článku tak extra, ale je vidět, že to lidé čtou. Za rok 2014 jsem přečetla skvělých 77 knih. Některé z nich jsem si zamilovala a některé ne, jak tomu už bývá.

Žebříček jsem sestavila z knih, které jsem za rok 2014 přečetla, ne všechny v tom roce i vyšly :)

Nejlepší knihy, co jsem letos četla
Bez naděje (Bez naděje, #1) V šedých tónech Potrhaná křídla 
Bez naděje je kniha plná zvratů a nečekaných momentů. Líbila se mi po všech stránkách a nemohla jsem ji nezařadit do nejlepších knih roku. V šedých tónech je kniha s pochmurným dějem, neubránila jsem se dokonce i rozporuplným pocitům po dočtení knihy. Potrhaná křídla je také knihou od Ruty Sepetys a také je to jak jinak než báječná kniha. Jestli můj blog navštěvujete pravidelně, museli jste si všimnout, že celkem často zmiňuji knihu Milion malých střípků. O knize se nedá říct, že je nejlepší, ale je pravdivá a realistická. Právě to ji dělá tak výjimečnou. 

Nejlepší knižní hrdinové 
Hon (Hon, #1) Učiněná katastrofa (Krásná katastrofa, #2) Storm (Elemental, #1)
Gen je zapeklitá knižní postava a všechno, co se v knížce stalo mělo nějaký důvod. Právě proto jsem si ho tolik oblíbila. Travis byl ze začátku trochu podivná postava, ale je to typický bad boy a holky myjí bad boye rády. Chris není jen obyčejným člověkem, i když tak vypadá. Ovládá totiž jeden ze čtyř elementů a je zatraceně sexy. 

Nejlepší knižní pár 
The Coincidence of Callie & Kayden (The Coincidence, #1)
The coincidence of Callie&Kayden. Tuhle knihu si nejde nezamilovat. Nejenže jsem se u ní smála jako blázen, ale přiznám se, že i nějaká ta slza byla. Prostě Callie&Kayden. Nejlepší knižní pár roku. 

Největší slaďárny
A is for Abstinence (V is for Virgin #2) The Avery Shaw Experiment
A is for Abstinence je pokračování knihy V is for Virgin. Ani druhému dílu nechyběla ta romantická stránka, která se mísila s humorem. Kelly Oram je opravdu skvělá autorka, proto není divu, že jako druhou největší slaďárnu jsem zvolila zase knížku od ní. The Avery Shaw Experiment se čte lehce a humoru je tam opravdu dost. 

Nejlepší dystopie
Selekce (The Selection, #1) Cress (Měsíční kroniky, #3)
O Selekci jsem měla mylné představy, nemyslela jsem si, že se zrovna mně bude líbit. Ale chyba, opravdu se mi líbila a udělala na mě patřičný dojem. Cress. U téhle dystopie se není čemu divit, Marissa Meyer vymyslela skvělý svět plný nebezpečí a pohádkových postav, které se ani zdaleka nepodobají svým lidovým verzím. 

Nejvíc creepy knihy
Volání netvora Proměna Mary Dyerové (Mara Dyerová, #2)
Pod slovem creepy se mi opravdu hned vybaví Mara Dyer, jedna trochu víc psycho hrdinka, které jsem se chvílemi i bála. Volání netvora je poněkud zvláštní kniha, ale rozhodně patří k těm hororovým. 

Nejvtipnější knihy
Pekáč buchet Bez naděje (Bez naděje, #1)
Pekáč buchet je opravdu zárukou dobré nálady a Bez naděje... prostě LOL.

Nejoriginálnější knihy
 Labyrint: Útěk (Maze Runner, #1) Prozření Mary Dyerové (Mara Dyerová, #1)
Labyrint je jedna z těch knih, které Vás oslní svým jedinečným a originálním příběhem. Při čtení budete přemýšlet nad každou maličkostí, která by Vás mohla dovést k rozuzlení celého příběhu. A znovu tu mám i Maru Dyer, která je prostě úžasně strašidelná a naprosto boží!  

Nejočekávanější knihy roku 2015 
16059938 18705209 17237214
Black Ice si chci přečíst hlavně kvůli Zavrženému, kterého mám moc ráda. Jsem zvědavá, co mě od autorky čeká. K Bohům Olympu nebudu asi ani nic říkat. Prostě Rick Riordan. A kniha Two boys kissing mě zaujala svým námětem, tak snad mě nezklame :) 

11 komentářů:

  1. Pěkné shrnutí, také se mi líbila Selekce a Labyrint :)

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní shrnutí :) Souhlasím, Labyrint je rozhodně originální kniha a Selekce a Cress jsou povedené dystopie :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky jsi to shrnula :-) Já jsem vloni přečetla stejně s tebou jen Selekci a Pekáč buchet. Selekce, jak už jsem psala několikrát, se stala mou srdcovou knihou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Selekce je i mojí srdcovkou, není divu, že je to Kubulínská kniha roku :))

      Vymazat
  4. Selekcia, kto by si ju neobľúbil :))) Volání Netvora sa mi nezdá ako nejaký horor, ale patrí k mojim obľúbeným :)) Pekný príspevok! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že má konečně někdo rád i něco jiného než jen Selekci a Labyrint. Volání netvora má hlavně skvělé ilustrace. Děkuju :)

      Vymazat
  5. V šedých tónech bych si chtěla přečíst. Už se na ni těším. :)

    OdpovědětVymazat
  6. two boys kissing :D ne promiň, nemůžu se vyjádřit k článku po té poslední knize :D Táňa a její choutky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pffff :D Myslela jsem si, že se o tom zmíníš. Ale náhodou... je to jenom kissing, tak pšt! A vyjde to včj :D

      Vymazat
    2. kdo ví... nemůžou do názvu dát celou story :DD

      Vymazat
  7. Ty brďo, ani jednu jsem nečetla :-O. Ale chci číst Labyrint :-). Tak snad se mi taky bude líbit :-).
    Zvu tě na mou Giveaway :-)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.