pondělí 27. ledna 2014

Recenze: The coincidence of Callie & Kayden


Název: The coincidence of Callie & Kayden
Série: The coincidence
Díl: 1#
Autorka: Jessica Sorensen
Počet stran: 283
Anotace:  For Kayden, suffering in silence was the only way to survive. If he was lucky, he could keep his head down, do as he was told, and make it through the day. But one night it seemed like his luck-and his life-might finally end . . . until an angel named Callie appeared just in time to rescue him.

Callie has never believed in luck. Not since her twelfth birthday when everything was taken from her. After the worst was over, she locked up her feelings and vowed never to tell anyone what happened. Now, six years later, she continues to struggle with the painful secret that threatens to consume her.

When fate lands Kayden and Callie at the same college, Kayden is determined to get to know the beautiful girl who changed his destiny. Quiet and reserved, Callie still fears letting anyone else into her world. But Kayden is certain that Callie has come back into his life for a reason. And the more he tries to be a part of her life, the more he realizes that, this time, it's Callie who needs to be saved . . .




Tuhle knížku jsem začala číst, když jsem čekala na autobus a nudila jsem se. Myslela jsem si, že si ji jen pročtu a nebude to nic pro mě, ale mýlila jsem se. Od té chvíle, co jsem dorazila domů, jsem nedala mobil z ruky a nemohla jsem se od knížky odtrhnout. 

Callie byla vždy normální dívka, ale ze dne na den se změnila. Přestala se kamarádit s lidmi a uzavřela se do sebe. Jediný, kdo ví o jejím tajemství je Seth. Její jediný kamarád. Spolu vypracují seznam věcí, které chtějí udělat. Jsou tam věci jako tancování v dešti, udělat něco pro sebe… prostě seznam věcí, které jim pomůžou sblížit se s okolím.

Kayden: Yeah, but you're a girl.
Me: Oh, I forgot for a sec. Thanx for reminding me.
Kayden: I haven't forgotten at all. In fact, it's all I think about all the time.
Me: That I'm a girl??
Kayden: That ur a girl I very badly want to touch right now 

Kayden je oblíbený kluk a všem holkám by se o něm mohlo jen zdát. On také má svoje tajemství, o kterém Callie ví. Jednoho večera byla shodou okolnosti na zahradě, kde se ho otec chystal zmlátit a Callie nemohla jen tak přihlížet a proto zasáhla. Poprvé, co Kaydenovi někdo mohl. Poprvé, co se ho někdo zeptal, jestli je v pořádku a myslel to vážně. 

Příběh o Callie a Kaydenovi jsem si vychutnávala, jak to jen šlo. Styl jakým to bylo napsané a ty emoce okolo...tahle knížka se mi opravdu velice líbila. Četla se jedním dechem od začátku až do konce, i když u posledních vět jsem snad ani nedýchala.  

“I’m conflicted. On one hand, I want to stay in and catch up on The Vampire Diaries, but there’s this really awesome restaurant I’ve been wanting to try out.”

Kaydena jsem si oblíbila hned a doufala jsem, že brzo dá kopačky své "přítelkyni" a věci s Callie se dají do pohybu. A vlastně jsem se ani tolik nemýlila. Jejich vztah byl složitý, protože Kayden ji nechtěl ztratit a bál se, že ho bude zase ignorovat, což už párkrát udělala. A Callie se pořád nemůže vypořádat s tím, co se jí stalo o jejích dvanáctých narozeninách. Oba mají hroznou minulost a před světem skrývají dost tajemství, možná právě to je tak sbližuje. 




Jessica Sorense je autorem The New York Times a USA Today Bestsellers. Žije v zasněžených horách Wyomingu. Jessica miluje čtení, psaní a je závislá na TV seriálech The Vampire Daries a Modern Family. Také je obrovský milovník hudby, co které je ponořená, když píše.


Už jsem se zmiňovala, jak je kniha úžasná? Ne? Tak Vám to tedy povím. Kniha je úžasná a její děj má něco do sebe. Kniha Vám dokáže vykouzlit úsměv na tváři, ale také Vás dokáže rozbrečet a může Vám přejet mráz po zádech. Abych pravdu řekla, nemůžu se dočkat, až se pustím do druhého dílu, protože autorka se s koncem nemazlila a utnula to v nejnapínavějším bodě.

2 komentáře:

  1. Vyzerá to teda super ! :)
    Úplne obdivujem, že to dokážeš čítať v angličtine :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to super!
      Není co obdivovat... angličtina nebyla zase tolik těžká a googl vždycky rád pomůže, když něco nevím :D

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.