neděle 21. října 2012

Mercy Thompson - Měsíční píseň


Název: Měsíční píseň
Série: Mercy Thompson
Díl: 1
Autorka: Patricia Briggs
Nakladatelství: Fantom Print
Rok vydání: 2009
Anotace: Vlkodlaci můžou být nebezpeční, když se jim připletete do cesty, ale pokud jste opatrní, nechají vás na pokoji. Umí se dobře skrývat před lidmi, ale já nejsem člověk. Když na ně narazím, poznám je a oni poznají mě – Mercy Thompsonovou. Mercy Thompsonová má za souseda vlkodlaka. V autodílně opravuje mikrobus patřící upírovi. Její bývalý šéf je gnón. Ale ani Mercy není úplně normální… a její pouto s tajemným světem nadpřirozena ji brzy dostane do pořádného průšvihu.  Není radno si zahrávat s vůdcem vlkodlačí smečky… A unést mu dceru byla osudová chyba…


Moje hodnocení obálky: 4/5
Moje hodnocení: 4,5/5

Můj názor:
Všude jsem četla dobré recenze a všichni si tuhle sérii vychvalovali. Jednou jsem ji v knihkupectví držela v ruce, ale vyhrála jiná knížka. Ke knize jsem se pořád nedostávala a když jsem ji mohla mít tak jsem se odtáhla.  Konečně jsem měla šanci si ji koupit a tentokrát jsem ji nepromarnila. Opravdu to stálo za to.

Do knihy jsem se hned začetla a nápad mi přišel zajímavý. Kožoměnec. Musím přiznat, že mi to slovo moc nesedlo, protože jsem četla kde byli kožeměnci a prostě mi to přišlo divné. Také jsem nevěděla jestli si vybrat Adama nebo Samuela. Oba mi přišli něčím zvláštní a oba jsem si oblíbila.

Mercy byla přesně taková jakou jsem si ji představovala. Nebyla nejsilnější, ale nedávala to na sobě znát. Bydlí vedle vlkodlaka takže je na jeho teritorium. Ona si ho však nevšimala a žila si svůj život. Ať jí nařídil cokoliv udělala to opačně nebo to nechala být a nedělala nic.

Je to už docela dlouho, co jsem si u knížky pobrečela a u téhle se mi to stalo. Umřela moje oblíbená postava a já z toho byla na větvi. Nebyl sice hlavní postava a nehrál nejdůležitější roli a také tam nebyl moc dlouho, ale i to stačilo k tomu abych si ho oblíbila.

Samuela i Adama mám ráda, ale velké mínus pro ně je, že oba berou Mercy za svoji. Chrání jak mohou a mají ji rádi, ale mě by zajímalo o koho má vlastně zájem. Já osobně se přikláním k Adamovi. Takže budu doufat, že se nepřikláním na špatnou stranu.

Od knihy jsem toho hodně očekávala a k mému překvapení mě ještě překvapila. Všechny postavy jsem si oblíbila.... dobře je tu jedna kterou opravdu nemám ráda a je to Bran.Je mi od začátku nesympatický a přijde, že je lhář. Rozhovory s ním jsem nemohla vystát a a doufám, že se mu něco v dalších dílech stane.

Už jsem říkala, že mě kniha příjemně překvapila a moc se mi líbila. Ale dám jí pouze 4,5 hvězdičky, protože doufám, že tohle byl jen rozjezd a další díly budou o něco lepší. Obálce dávám 4 hvězdičky. Je pěkná a do modra což je ode mne velké plus, ale přesto si Mercy představuji jinak než jaká je na obálce.


3 komentáře:

  1. Obálky kníh ma nijak veľmi nenadchli, ale s hodnotením viac-menej súhlasím. Dala som prvej časti len 3 hviezdičky, ale od pokračovania čakám vcelku dosť. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Kdysi jsme o celé sérii četla v pevnosti, ale nikdy se k ní nedostala. No možná jednou :)

    OdpovědětVymazat
  3. "doufám, že se mu něco v dalších dílech stane" - tím si mě dostala :D Asi tě zklamu, ale nestane ;) A celkem se divím, že ho nemůžeš vystát, třeba já ho mám ráda. Co se týče týmů, já se naopak přikláním k Samuelovi :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.