sobota 1. září 2012

Noční lovci- Na půl cesty do hrobu

Jméno : Na půl cesty do hrobu
Série : Noční lovci 1
Autorka : Jeaniene Frost
Nakladatelství : Fantom print
Počet stran :271
Rok vydání : 2012
Anotace :Poloviční upírka Catherine Crawfieldová loví upíry s jediným cílem - pomstou. A přitom doufá, že jednou ze stvůr bez tlukoucího srdce bude její otec. Muž, který zničil život její matce. Dříve, než se jí to podaří, je ale zajata Bonesem, upířím lovcem odměn, a přinucena vstoupit do nerovného partnerství. Bones je ochoten Cat pomoci hledat otce, ale pouze pod podmínkou, že s ním začne trénovat. Cat tedy souhlasí, aby ji přitažlivý noční stopař trénoval, dokud se jí bojové reflexy nezostří jako tesáky jejího trenéra. Ale dřív, než si Cat dokáže plně užít svých nově nabytých schopností drsné lovkyně démonů, jí i Bonesovi se vydá ve stopách skupina zabijáků. Nyní si Cat musí zvolit, na jakou stranu se přidá. A Bones ji přitahuje více než jakýkoli jiný muž s bijícím srdcem…


Moje hodnocení obálky : 4/5
Moje hodnocení : 4,5/5


Ke knize jsem se dostala omylem. Kamarádka mi ji nabízela ať si jí přečtu a byla z ní úplně hotová ( ne jako z Currana, ale také hodně ) a říkala jak je "bestovní" a dokonalá + Bones semhle a Bones támhle. Já jsem byla jednou v náladě, tak sem se zeptala, jestli mi knihu půjčí. Anotace vypadala lákavě a obálka říkala vše za sebe.

If_you_run____by_jeannemoon-d3gal5m_large
Z knihy nejsem vůbec zklamaná spíše  mě překvapila.  Ze začátku jsem byla  nadšená, ale v druhé polovině to na mě bylo moc, ehm, "sexuální". (Což moje kámoška absolutně nechápe, protože ona by tam těch sexuálně napraných scén dala mnooohem víc :DD )


Hlavní hrdinka Cat (Catherine) je podle mě ideální hrdinka z proříznulým jazykem. U několika pasáží jsem se válela smíchem po zemi, protože byla opravdu vtipná. Její nenávist k upírům je trochu přehnaná, protože by je nejraději vyhladila z povrchu zemského (a co já bych dala za to, aby byli skuteční!). Její dvacet tři a zabila šestnáct upírů. Dostala jich už dost, ale ten, který měl být v pořadí sedmnáctý, byl vychytralejší než ona a stalo se ji to osudným.


"Jaká škoda Catherine.Dívka jako ty, celý život před sebou, a všechno to zahodíš, jen aby ses  mohla zapojit do obchodu s bílým masem. Dokonce jsi zabila i prarodiče, aby jsi zakryla, co děláš. To je tragédie."
"Důstojníku Debile, polibte si prdel," zřetelně jsem odpověděla. 

Night_huntress_fanmix_by_jeannemoon-d3gao53_largeCat je polo upírka. Její otec byl upír a znásilnil její matku. Ona se narodila v pátém měsíci, což je dost předčasně, ale byla plně vyvinutá. Když přeprala tři o dost starší kluky, všimla si, že je s ní něco jinak. Její matka ji to pověděla a ona se rozhodla, že toho grázla, svého otce, najde a zabije.


Když našla v baru dalšího upíra, zeptala se, jestli si nechce "zašukat ". Jenže jí odmítl, proto si vyhlédla jiného a toho záhy zabila. Ale neuvědomila si, že ji ten předešlý sleduje. Skoro z ní vymlátil duši, aby zjistil pro koho pracuje. Když řekla, že je "poloupír" on ji nevěřil. Pak se její oči zazelenaly. Přesně tak, jak se to stává upírům. Stala se pro něj vyjímečnou nejen pro jeho biznis.


Když ji navrhne aby s ním spolupracovala na zabíjení upírů, nic jiného než to přijmout ji nezbývalo. Bones, tak se její nový parťák jmenuje. Je to dvěstěčtyřicet let starý upír.  Nejdřív, než začnou lovit upíry, musí ji vycvičit. Upíry lákala na svoji přirozenou krásu, to však na velké upíry, takzvané Mistry, nestačí.



Znáte ty staré báchorky o zabíjení upírů? Třeba to, že spí v rakvích, že je sluneční svit zabijí (spálí na prach) , že je zabijete, když jim srdce propíchnete dřevěným kůlem..... Všechno sou to lži. Když na ně vytáhnete obyčejný kůl, akorát se vám vysmějí. Platí na ně stříbro a useknutí hlavy. V tomhle je Cat dobrá. Na povrch má dřevěný kůl, ale v něm je schované stříbro.


"Tak sladká," zamumlal.
"Víc........ne," řekla jsem zadýchaně.
"To stačí. Teď jsi také uvnitř mě." A přestože jsem myslela, že už je to nemožné, přitáhl si mě ještě blíž.


You_have_no_idea____by_jeannemoon-d3gal9s_largeCatina máma nenávidí upíry. Podporuje svoji dceru v jejich zabíjení a likvidaci. Kdyby zjistila, že se Cat spřáhla s upírem, nejspíš by to s ní šlehlo a proto si to nechává Cat pro sebe. Její prarodiče nemají o upírech ani páru.


S Bonesem je to čistě pracovní, ale s jejím osobním životem to hodně mává. Děsivá pravda pro ní je, že jí přitahuje upír. Její máma by s toho měla mrtvici a ona si to nechce přiznat, protože je to upír. Jednou v životě se snažila mít vztah, ale nedopadlo to dobře, a proto se rozhodla, že už nikdy nebude mít žádného chlapa.

Když to mezi nimi začne být žhavý, tak se ani jeden neubrání. Oba ví moc dobře, že by to tak být nemělo, ale jak to mezi nimi jiskří, nedá se to popřít. Jeden touží po druhém a on ji miluje. Jejich "láska" je trochu víc složitější. Cat nechce být upírkou a bojí se toho, že ona zestárne a on ji nechá jít a proto se o to postará sama.

Jeanie Frost žije v Jižní Karolíně se svým manželem Matthewem. On je  jejím "pokusným králíkem" pokaždé, když něco nového ( žhavého) napíše. Kromě psaní ráda čte poezii, sleduje  filmy, prozkoumává staré hřbitovy a cestuje autem. Letadla, děti a kuchařské knihy ji vyloženě děsí.

Obálka se mi velmi líbí. Vystihla zrzku Cat, a není to ani kýčovité. Jsem ráda, že nechali originální obálku a písmo změnili. Podle mě to originální je děsný. Na obálce je Cat se stříbrným mečem a sedí na hrobě.  Opravdu výstižná Cat. 


0 komentářů:

Okomentovat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.