pátek 21. února 2014

Rozhovor s Kelly Oram

1. Kdy jsi se rozhodla, že se staneš autorem?
Psaní povídek jsem měla vždy jako koníček, ale nikdy jsem se ve skutečnosti nerozhodla stát autorkou. Pořádně jsem začala psát až na mateřské se synem, když jsem měla víc volného času. Psala jsem novely a přátelé mi říkali, ať je zkusím vydat, tak jsem to zkusila a ono to vyšlo.

2. Co je nejtěžší věcí na psaní?
Podle mě je nejtěžší věc na psaní vžít se do příběhu. Spousty krve, potu a slz je skryto v každém slově. Není lehké dát příběh, na kterém jste tak tvrdě pracovali, na oči všem kritikům a pak jen sledovat, jak se bude čtenářům kniha líbit. Každý autor musí být silný.

3. Čteš hodně? A pokud ano, jaké autora máš ráda?
Ano! Čtu okolo 3-4 knih týdně. Někteří z mých oblíbených autorů jsou Meg Cabot,  John Green, Scott Westerfield, Sarah Dessen, Simone Elkeles, Cassandra Clare, Kelly Armstrong, James Dashner, Kristin Cashore a Jennifer L. Armentrout. A to jen malá většina autorů, kdybych měla vypsat všechny, jsme tu hodně dlouho.

4. Jaký je tvůj názor na knižní trailery?
Popravdě na ně nemám žádný názor. Někdy mě trailer zaujme, ale většinou si čtu jen anotace ke knihám. Osobně mám jen jeden trailer k mé knize, který miluji. Myslím si, že je úžasný, ale z druhé strany jsem neobjektivní.

5. Kde se vidíš za pět let?
Jako matka teenagerů (Bože chraň mě!). Pokud přežiji dospívání dětí, jsem si jistá, že budu pořád psát knihy. V poslední době jsem přemýšlela, že bych měla práci jako autorka na plný úvazek. Pokud bych tak učinila, za pět let bych byla jinde, než teď.

6. Děkuji moc za rozhovor! Chceš nám říct něco na konec? 
To já děkuji! Nikdy nemůžu naplno vyjádřit svou vděčnost všem bloggerům a čtenářům, kteří čtou mé knihy. Jsem ohromena tou podporou, kterou od vás všech dostávám! Těším se, že ještě delší dobu budu moci se světem sdílet moje příběhy.

2 komentáře:

  1. asdfghjkl milkujem rozhovory s autorkami, od ktorých knihy naozaj čítam :D síce sa mi Being Jamie Baker nepáčilo (skôr mi to príde pre také mladšie obecenstvo :D) ale Avery Shaw experiment a V is for VIrgin sa mi veľmi páčili :33

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se také V is for Virgin a The Avery Shaw experiment hodně líbily, ale Being Jamie Baker jsem ještě nečetla, tak jsem na to zvědavá :D

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.