úterý 4. června 2019

Mini recenze | aneb co jsem za posledních pár měsíců četla

Myslela jsem si, že nic nebude utíkat rychleji, nežli mé studium na střední škole. Nicméně jsem se po maturitě ani pořádně nerozkoukala a už budu mít za sebou druhý semestr na vysoké škole. V zimním semestru jsem se seznamovala se systém, jiným způsobem výuky a díky sychravému počasí mi přišlo, že se to lehce táhne. Jenže pak jsem měla za sebou zkoušky, mrkla jsem, a letní semestr je u konce, psala jsem tunu zápočtů a ještě mi chybí pár zkoušek. Pokud někdo studuje dvě vysoké školy najednou, má můj obdiv.
Neříkám, že na čtení nebyl čas, ale spíš chyběla ta chuť. Sem tam jsem něco přelouskala v kindlu nebo si znovu přečetla mou oblíbenou knihu. V létě to hodlám napravit a pokusit se snížit množství nepřečtených knih, na které se mi doma práší. (Ale všichni víme, že to nestane. Pravděpodobně si koupím mnoho nových knih a na hromadu nepřečtených knih spíš něco přidám, nežli uberu.) 

The Learning Delusion: Discover The Truth Behind Learning: Increase Your Memory, Learning Abilities, Focus And Direct Your Own Education (BECOME A GENIUS) Fae's Captive Adamův pád (Sestry Masonovy, #2) Vezmi si mÄ›

The Learning Delusion, já vám nevím, knihy ze soudku "osobního rozvoje" mám ráda, ale poslední dobou jsou všechny na jedno brdo a ještě jsem nenarazila na takovou, která by mi vyrazila dech. Myšleno tak, že by mi poskytla cenné informace či rady do života. Možná na podobné knihy budu nahlížet trochu jinak, až budu doopravdy pracovat. 

Fae's Captive - na Amazonu knihu velmi vychvalovali - and you cannot say no to faeries. Nicméně mě podání víl ve stylu Lily Archer moc nezaujalo a do dalšího dílu se nepustím. Pokud chcete kvalitní vílí příběh, zkuste Julii Kagawu či Holly Black. 

Adamův pád je kraťoučká knížka na jeden podvečer. Hledala jsem nějakou oddechovku, kterou bych si před spaním přečetla, proto jsem zabrouzdala k mamce do knihovničky - a Sandra Brown opět nezklamala. I když námět knihy není nic nového pod sluncem, autorka dokáže čtenáře vtáhnout do děje a už nepustit. 

Vezmi si mě. V LK mě velmi zaujala obálka, krátké a cynické povídky na pobavení jsou super oddechovým a relaxačním čtením. Pokud na knihu v LK narazíte, investujte do ni těch pár korun, skvěle se pobavíte a nebudete litovat vložených prostředků. 


Great Quotes From Great Leaders: 1000 Motivational Quotes to Help Create a Positive and Confident Mindset, that Will Lead to Success Letting Go Is an Acquired Taste Sincerely, Milk and Honey

Great Quotes from Great Leaders, jsem ráda, že jsem si ji "koupila" na Amazonu zadarmo. I když bylo fajn prolistovat si citáty slavních osobností, jenž jsou mnohdy inspirativní a moc krásné, knihu si v tištěné podobě neplánuji pořizovat. 

Letting Go Is An Acquired Taste, nejsem znalec moderní poezie, ale za mě průměrné dílko. Dobře se četlo, ale nic, z čeho bych se posadila na zadek či si nějakou báseň opsat. 

Sincerely to samé jako dílko od Christiny Hart. Sincerely pohladí po duši, avšak vracet se ke knize již neplánuji. 

Milk & Honey  - knihu jsem již dvakrát četla v Kindlu, ale konečně jsem se rozhoupala si ji pořídit. Ze začátku jsem k ní měla odpor, protože byla hodně "vyhajpovaná" a celkově kolem ní byl jeden velký boom. Rupi Kaur umí psát, ke knize se budu stále vracet dokola a rozhodě nelituji, že jsem si ji konečně koupila. (Mám takové tušení, že se z M&H stalo moje quilty pleasure).


2 komentáře:

  1. Četla jsem Milk and Honey a musím říct, že se mi kniha líbila. I když chápu ten odpor kvůli hajpu - kniha byla fakt všude a člověk ji vnímal, i když třeba nechtěl... Ale sama jsem byla pak překvapená, jak je ta kniha vlastně ve skutečnosti fajn. :-)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.