pátek 1. února 2019

Monthly summary | leden 2019 (+ listopad a prosinec 2018)

Leden pro mě byl velmi chaotickým měsícem. Čekalo na mě první zkouškové období na vysoké škole. I když už si můžu oddechnout a říct, že to mám za sebou, nebylo to pro mě tak lehké. Jsem mistr v zahlcování se učením a materiály, které ani nepotřebuji, takže mi u učení každého předmětu trvalo, než jsem si dala dohromady jen to podstatné a neučila se úplně všechno, co jsem našla. Nakonec jsem si v tom udělala systém a jsem na sebe pyšná, že jsem všechny zkoušky dala na poprvé (na naší škole jsem tři pokusy, jeden řádný a dva opravné). Ponaučení do dalšího semestru? Nenechávej všechno až na poslední chvíli. 
Co se čtení týká, kupodivu jsem toho přečetla dost, až jsem se divila, jelikož jsem měla dost věcí na práci a normálně přečtu tak 5 knih měsíčně, když se snažím. Také jsem si pořídila nový telefon, takže jsem začala číst v Kindle app. Na jednu stranu je to dobré, na druhou mě to ničí. Protože kdykoliv rozečtu knihu na telefonu, neodložím jej, dokud příběh nedočtu. 


Za leden 2019 jsem přečetla: 
  • Ubulená hromádka neštěstí 
  • King 
  • Eclectic Jackie: An Anthology of Short Stories and Random Works
  • Dvůr mrazu a hvězd 
  • Malý princ 
  • Successful Student Study Plan
  • My Stepbrother Dearest 
  • In Another World, I am called: The Black Healer 1 
  • In Another World, I am called: The Black Healer 2
  • In Another World, I am called: The Black Healer 3
  • Fejetony 
  • Maybe Now 

Za leden 2019 jsem zhlédla (filmy&seriály) 


Výsledek obrázku pro tomb raider 2018 Výsledek obrázku pro call me by your name Výsledek obrázku pro the man from uncle 

Tomb Raider, re-boot jednoto z mých nejoblíbenějších filmů. Čekala jsem víc, ale když přivřu oči, jedná se o průměrný snímek, který jsem si užia. Call me by your name... jakožto knimol se stydím. Nečetla jsem knihu a film jsem viděla již 3x, ale určitě se dostanu i ke knižní předloze! The man from U.N.C.L.E. se řadí k mým oblíbeným filmům, viděla jsem jej už poněkolikáté a nikdy mě neomrzí. Za to Aquaman je novinka od DC. Dlouho jsem odkládala zhlédnutí, avšak jsem k tomu neměla důvod. Film splnil má očekávání a užila jsem si ho.  


 Výsledek obrázku pro roswell Výsledek obrázku pro charmed 2018 

Roswell, New Mexico - když jsem na seriál narazila, nevěděl jsem, že se jedná o re-boot. První díl se mi docela líbil, ale vrtalo mi hlavou, jak to, že na originál jsem nikdy před tím nenarazila. Proto jsem se na Roswell z roku 1999 podívala. V té době to muselo být super, a i když mám ráda staré seliály jako je například Smallville nebo Veronica Mars, originál Roswell na mě neudělal dojem. Charmed, aby tu těch re-bootů nebylo málo, že. Nový seriál o sestrách čarodějnicích sklízí špatná hodnocení, já osobně starou verzi miluji, ale i ta nová má něco do sebe. Takže rozhodně dokoukám a uvidíme, zda-li se tvůrci rozhodnou pro další série. Deadly Class, jsou venku zatím tři díly... a je to naprosto skvělé! Vřele doporučuji. 

 Výsledek obrázku pro legacies  Výsledek obrázku pro inuyasha

Nikdy jsem nedokoukala Upíři deníky, ale za to naprosto miluji The Originals. Legacies je spin-off série k spin-off sérii. Pojednává o Hope, dceři Klause. Zatím nejsem ze seriálu nijak odvázaná, vlastně ani nevím, proč na něj koukám. Nejspíš čekám, že se to zlepší. Konečně jsem dokoukala Deathnote. A naprosto mě to zničilo. InuYasha: jedno z prvních anime, co jsem kdy viděla, samozřejmě až po Narutovi. Nicméně jsem měla chuť se na něj znovu podíva. Aneb když máte po zkouškovém hromadu času a rozkoukáte anime "jen s nějakými 150 epizodami". 

Pořídila jsem si za listotopad, prosinec 2018 a leden 2019: 
(a dost možná ještě před tím, protože si nikam nezaznamenávám, kdy jsem knihy pořídila...) 


Sarah J. Maas se řadí k mým nejoblíbenějším autorkám. Její série naprosto zbožňuji, a proto není divu, že chci mít doma každou knihu, co napsala. Říši bouří mám od nakladatelství CooBoo, kde jsem vyhrála ve víkendovce, za což ještě jednou moc děkuji. Věž úsvitu a Dvůr mrazu a hvězd jsem dostala od našich k Vánocům. 


King je recenzním výtiskem od interntového knihkupectví Megaknihy.cz. I když mi trvalo se do knihy začíst, nakonec nebyla tak špatná.  Knihu Písečníci a bludný asteroid jsem dostala od samotného autora na recenzi - je to pěkná pohádková knížka z pera českého autora, doporučuji. 


A Shadow Bright and Burning jsem zakoupila na betterworldbooks.com, byl to náhodný výběr, přeci jsem tam hardback s tak nádhernou obálkou a skvělou cenou nemohla nechat. Již jsem knihu přečetla a hned si objednala druhý díl. Chlapec, který uměl létat je maličkou knížkou od českého autora publikujícího na wattpadu. Nelituji jediné koruny, co jsem do knížky investovala, zlomila mi srdce. Something about you a Practice makes perfect - mám ráda Julii James a její knihy, i když jsem se k těmto zatím nedostala, určitě se mi budou líbit. 


Levné knihy jsou zlo. Nikdy neodejdu s prázdnou. Animal farm bylo nutností, dlouho jsem si knihu chtěla přečíst a co se týká The Little Prince... ano, mám jej i v češtině, no a co. Ta druhá zapisovatelka mě zaujala anotací, uvidíme. Kdo klikne koupí, lže nebo zemře, zajímavý námět a pěkné zpracování. Rozhodně to nebude knhy, co přečtu na jeden zátah, avšak jsem zvědavá. 

Když jsem knihy fotila jednotlivě, zapomněla jsem na Ubulenou hromádku neštěstí, jež jsem dostala od kamarádky k Vánocům. Komiksy od Sarah mám ráda a těším se, až si pořídím další sbírku. 

Na Amazonu jsem si stáhla do Kindle app: 

Magic of the Gargoyles (Gargoyle Guardian Chronicles Book 1) by [Chastain, Rebecca] Secret Games by [Cooper, J. S.] Unsteady Heart by [Belle, Keira M.] The Motivation Switch:  77 Ways to Get Motivated, Avoid Procrastination, and Achieve Success by [Winters, AJ]
Soulbound (The Return of the Elves Book 1) by [Adams, Bethany] Maybe Now (Maybe Someday Book 2) by [Hoover, Colleen] Wolf's Bane (Moon Marked Book 1) by [Easterling, Aimee] The Successful Student Study Plan: Take Control of College, Study Less, Earn Great Grades by [Shields, Jessica]
Beg for Mercy (A Cambions Series Book 1) by [Dermott, Shannon] Tarnished Crown (The Royals) by [Watt, Erin]

Mám ráda akce na Amazonu, mnohdy narazím na skvělé knihy, které si můžu koupit zadarmo. To se mi stalo například u Maybe now a Beg for Mercy. U ebooků se často rozmýšlím, zda-li si je koupím nebo ne, například u knihy Pestilence nelituji, to se týká i Obsidian či Happily Ever After od Kelly Oram. Niky jsem nebyla fanouškem e-booků, ale poslední dobou mi vůbec nevadí, protože se díky tomu dostanu i ke knihám, které bych si za jiných okolností nemohla přečíst a přišla tak o skvělé příběhy. 

Jaký máte názor na e-knihy? 

6 komentářů:

  1. Miluju měsíční shrnutí.
    Já e-knihy moc nemusím, radši normální knížka z papíru :)
    Hlavně úplně se vyžívám v chození do knihovny, lepší než nakupovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také ráda chodím do knihovny, ale mnoho knih, co čtu, nejsou ani vydány v češtině a jejich pořízení v angličtině je nákladné, takže v tom mi přijdou e-booku fajn. :D

      Vymazat
  2. Successful Student Study Plan
    To mě velice zaujalo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zajímavá knížka. :D Ale nic nového pod sluncem.

      Vymazat
  3. Staré Charmed miluji, a proto jsem se bála rebootu. Nakonec to není strašné a líbí se mi, že to se starým seriálem nemá zase tolik společného. Až na ten svět, pochopitelně :D Postavy jsou ale jiné. Zatím mě seriál baví a jsem zvědavá na další sérii :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, akorát mě štve, že i když je zápletka jiná, mnohdy se její části dají lehce odhadnout. :D Nicméně se také těším na další díly, popřípadě i další série.

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.