úterý 11. září 2018

Číst, či nečíst? To je oč tu běží! | READING SLUMP

Od začátku letošního roku jsem v jednom kole. Nejdříve to byla maturita, teď zařizování ohledně vysoké školy (začala jsem studovat na ZČU, ekonomické fakultě). Nechci se vymlouvat na čas, protože tím to rozhodně není... Ještě před maturitou jsem byla schopna narychlo přečíst knihy z povinné četby, jež jsem nestihla, a pak přišel onen reading slump, ze kterého není úniku. Ať si vyberu jakoukoliv knihu, nejsem schopna se do ní pořádně začíst a udržet sama sebe v příběhu. Poslední knihou, kterou jsem přečetla, je Just The Sexiest Man Alive - romantická jedhohubka na jeden večer. Doufala jsem v zázrak, že právě tato kniha mě dostane z  propasti... avšak to se nestalo.

Čtení mě jednoduše nebaví. Ne, tím to rozhodně není. Jen jsem nenašla správnou knihu, která by mě dostala do kolen a přečetla ji se zatajeným dechem. Avšak to stále nevzdávám a pevně věřím, že se z prokletého "reading slump" dostanu.

Zajímalo mě, zdali existují nějaké "rady" ostatních čtenářů - třeba by mi právě to pomohlo. (našla jsem jich několik, ale tyto tři způsoby se mi líbily nejvíce) 

TŘI ZPŮSOBY, JAK SE DOSTAT Z "READING SLUMP" /zdroj/

1. Přečtěte si něco ze svého dětství. Hodně nápomocná je radost ze čtení, kterou jste pociťovali v mládí. (To vlastně dává docela smysl. Hrozně ráda bych se znovu ponořila do tajuplné Narnie, jenže se trochu bojím, že bych pak lehce změnila názor - byla jsem z ní před pár lety naprosto nadšená, ale od té doby jsem toho přečetla dost. Něco podobného se mi stalo se sérií Zavržený. Byla to má první paranormální romance a vlastně jedna ze sérií, když jsem začalo hodně číst. Před rokem jsem se rozhodla dát re-reading, což byl kámen úrazu. Série pro mne už nebyla tak skvělá a také jsem našla i pár věcí, které mi vadily, i když jsem do Patche byla před tím naprostý blázen...  pořád ji řadím ke svým nejoblíbenějším knihám vůbec, ale o re-reading se již znovu pokoušet nebudu.)

2. Přečtěte si něco z Vašeho to-read listu. Vrátí Vás to zpět do zajetých kolejích a spustí to touhu přečíst si všechny knihy z to-read listu. (Můj to-read list na GD obsahuje 149 knih - hodně z nich se mi válí v knihovničce... to by za pokud nejspíš stálo.)

3. Přečtěte si knihu, o které si myslíte, že ji budete nenávidět. Buď se Vám nebude líbit a budete si chtít přečíst něco jiného, a nebo najdete nový žánr, jenž si oblíbíte. (Třetí radu raději nebudu brát v potaz. Bojím se, že bych chuť ke čtení mohla poté ztratit úplně.)

A teď pár gifů na pobavení: 

Když se snažím rozhodnout, jakou knihu budu číst, když jsem v "reading slump." 


Jsem pozadu ve své čtecí výzvě... 


Když se přes toto těžké období konečně dostáváte...


Hádejte, koho právě "přestalo bavit čtení"... 


Tenhle měsíc jsem přečetla hodně knih, doufám, že i další měsíce budou stejně dobré. 
Reading slump: 


A když se bavíme o mém špatném nečtecím období... co se blogování týká, nejsem na tom o moc lépe. Nechci slibovat, že se to zlepší, protože se znám, avšak se pokusím být více aktivní. Momentálně mám rozepsaných pár článků - recenze a také jeden článek na téma Já & maturita. Za dva týdny mi začne zimní semestr a myslím si, že to pro mě bude velmi těžké období. Doufám, že se rychle adaptuji, zorientuji v areálu školy a nějak si s tím poradím . (Tak mi držte palce!)

2 komentáře:

  1. Já jsem na tom na začátku prázdnin byla podobně. Proto jsem si přečetla něco od autorky Sarah J. Maas. A čtecí krize zažehnána :D Tak doufám, že brzo najdeš chuť zase číst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsem dočetla Dvůr trnů a růží a chystám se na pokračování. Myslím si, že Sarah J. Maas je naprosto skvělou autorkou. Její knihy mě vždy dostanou do kolen. :D

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.