čtvrtek 8. října 2015

This book is unputdownable!


Každý knihomol to zná. Uvaří si čaj/kávu a vezme do ruky knihu. O pár hodin později zjistí, že už je na konci a že je jeho čaj/káva studená. Některé knihy prostě nejde odložit - a i když nás druhý den trápí spánkový deficit, stejně se nikdy nepoučíme.

!U obálek je proklik na jejich profil na goodreads a u názvů proklik na mé recenze - pokud jsem na danou knihu recenzi napsala!


Obsidian (Lux, #1) Ten, kdo stojí v koutě Měděný jezdec (Taťána a Alexandr, #1) Milion malých střípků

Obsidian je právě jedna z knih, u které jsem seděla asi do čtyř do rána a nebyla schopna si pokračování nechat na druhý den. Ten, kdo stojí v koutě je poměrně depresivní kniha se zajímavou zápletkou. Měděný jezdec. Brečela jsem jako malý dítě. A ne jenom jednou. Milion malých střípků pojednává o Jamesovi, jenž je závislý na alkoholu a drogách. Styl, jímž je kniha napsaná je opravdu podivně a ne každému sedne. Pokud však na knihu narazíte, dejte jí šanci.

Prozření Mary Dyerové (Mara Dyerová, #1) Eleanor a Park

Mara Dyer. Mohlo by se zdát, že kniha je oddechovkou, ale divili byste se. Mráz po zádech Vám projede nejen jednou a chloupky na rukou vám budou stát. Hlavní hrdinka je totiž opravdu psycho a nikdy nevíte, kdy přijde spád a vše se obrátí vzhůru nohama. Eleanor&Park je za to oddechovka. Je to miloučká knížka, která potěší nejednoho čtenáře.

Knih, které jsem nemohla odložit je mnoho. Když mě chytí už po první kapitole, nerada se od nich vzdaluji. Těchto šest knih je toho důkazem. Právě Obsidian byl tak strašně návykoví, až to bolí. Námět nebyl nic extra, ale jelikož jsem se do knihy začetla, nemohla jsem si jít lehnout. Napínavé knihy jsou v tomhle ohledu zlo. Nikdy nevíte, co se stane a jelikož se to za každou cenu chcete dozvědět, zapomínáte na všechno okolo. 

Jaké knihy jste četli dlouho do rána Vy? 
Znáte nějakou knihu, co Vám doporučuji? 

10 komentářů:

  1. Eleanor a Park milujem a sériu Mara Dyer som zrovna dnes dočítala :3

    OdpovědětVymazat
  2. Ten, kdo stojí v koutě! Srdcovka..

    OdpovědětVymazat
  3. unputdownable... to je přesně to slovo, co jsem potřebovala ve svém slovníku! :) Někdy o těch svých unputdownable srdcovkách napíšu článek... :)

    OdpovědětVymazat
  4. To já jsem teda spáč, zalehávám před devátou a zatím pro mě neexistuje zůstat s knihou do rána :D Jo, některé už byly, že bych četla dál a dál, ale oči se klíží... :D To spíš že brzo vstávám, takže někdo je vzhůru do pěti a pak odkládá knihu, já o pěti knihu popadám, no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je také možnost :D I když já po ránu nejsem schopna číst... jsem vždycky mrzutá a ničemu nevěnuji moc velkou pozornost. Z knihy bych toho potom moc neměla :D

      Vymazat
  5. Já na rozdíl od tebe ale s Lux pokračuju :D A jak říkáš, on ten námět fakt není nic moc special nebo tak. A prostě tam máš dané schéma, podle kterého se to bude udávat, víš, že tihle dva skončí spolu apod. apod. Ale je to zajímavý :P Teď mě čekají už jen poslední dva díly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele... nikdy neříkej nikdy :D Třeba se k tomu zase jednou dostanu, jen teď na to není nějak čas. Mi pak povíš, jak celou sérii hodnotíš! :P

      Vymazat
    2. Jo to jo :D Protože potřebuju dojet konečně tuhle sérii :D S kamarádem nadáváme, jak každá kniha je prostě začátek série a nikde žádnej blbej standalone!:D Takže tak nějak bych nejraději dočetla rozečtené série (jen je blbý, že některý prostě ještě nemám doma anebo ještě nejsou vydaný!). A taky je teda hodně blbý, že až dočtu série, tak si rozečtu další série, když nejsou standalones!:D

      Vymazat
    3. :DDD to je hezký, trochu pomatený, ale hezký! Aspoň budeš mít co dělat!

      Vymazat
  6. Miluju Eleanor a Park :) četla jsem to myslím dva dny :) a jinak máš moc pěknej blog!:)
    http://bookslifelover.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.