neděle 13. září 2015

Blbá sázka o fajn kluka | Jedno špatné rozhodnutí za druhým

Blbá sázka o fajn klukaBlbá sázka o fajn kluka
Shana Norris 
Alpress
Edice klokan
Goodreads 3.74 | Databáze knih 74%

Avery šetří každou korunku, aby si splnila sen a mohla studovat medicínu. Proto souhlasí s podivnou sázkou – má své kamarádce přebrat kluka jménem Zac. Pokud se jí to podaří, dostane od ní šek na pět set dolarů. Zac je ovšem úplně jiný, je až příliš bezprostřední, nadto takový zmatkař, že vnese Avery do života nejen chaos, ale i něco víc.

Kniha se slibnou obálkou a názory, jenž nazývaly knihu oddechovou. Shana Norris je velmi příjemná a sympatická autorka, se kterou jsem se v minulosti měla možnost lehce seznámit. Těšila jsem se, co na mne přichystala myslím si, že jsem o tom neměla tolik uvažovat. Nejlepší je o knize nepřemýšlet a pustit se do ní. Jelikož ne vždy se splní všechna očekávání... 

Avery je lehce otravnou knižní hrdinkou, kterou jsem měla párkrát sto chutí praštit židlí po hlavě, aby se jí konečně rozsvítilo. Věděla jsem už dopředu, že se v knize neobjeví žádný  zvrat, ale nečekala jsem, že by místy mohla být kniha až tak nudná. To mne velmi překvapilo. 

Blbá sázka o fajn kluka je o dívce, co potřebuje peníze, aby si mohla splnit sen a chlapci, co chce v životě víc nežli zdědit železářství po otci. Zápletka je velmi jednoduchá, takže tato kniha se řadí mezi ty, u kterých můžete vypnout a nad ničím nepřemýšlet. To může být výhoda, ačkoliv v mém případě tomu tak nebylo.

Mám ráda slaďárny, u jejichž čtení se culím jako malé dítě. Od tohoto žánru nic nečekám a dostane se mi vždy průměrného či nadprůměrného zpracování námětu. Blbá sázka o fajn kluka se bohužel řadí k průměrnějším dílkům, co mou maličkost nepotěšili. 

Naše česká verze obálky nepatří k těm nejhorším, dokonce si myslím, že se Alpress předvedl v dobrém světle a povedlo se vytvořit jednoduchou obálku k romantické knížce bez toho aniž by byla zbytečně přeplácaná. V jednoduchosti se skrývá krása, a to zejména u teto knihy platí. 

Pokud si sami chcete ověřit, jak kvalitní je tato kniha, přečtěte si ji. I já jsem zpozorovala kladné recenze, které Blbou sázku o fajn kluka vychvalují. Mně se bohužel moc nelíbila a dost jsem se při čtení nudila. Očekávala jsem od námětu něco maličko jiného, proto je mé hodnocení tak nízké. 

3 komentáře:

  1. Už jsem o ní kdysi slyšela, ale ani tenkrát mě nijak neoslnila. Po téhle recenzi se už do knihy vůbec pouštět nebudu, díky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, zvu tě na soutěž na mém blogu http://knihomolkasro.blogspot.cz/2015/09/soutez-o-knihu.html

    OdpovědětVymazat
  3. Já si chci knihu přečíst, tak jsem zvědavá, jaký názor na ní budu mít já :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.