středa 26. srpna 2015

Knižní prostřeno (12)

Toto meme má na svědomí  VeEee :))

Dnes jsem si pro Vás přichystala menu, jež se nebude zamlouvat každému a knižní žánry k sobě přeci jen moc nejdou, ale nebojte se mixovat a risknout to!



Předkrm 
Dvě zrcadla

Předkrm představuje malou jednohubku před hlavním jídlem, tentokrát jsem zvolila knihu Dvě zrcadla od české autorky Karolíny Limrové. Upíři po česku - zní to děsivě, nebojte, kniha je dle mého velmi povedená a kvalitní. I když upírů a nočních tvorů bylo už příliš, námět této knihy je přesto originální a velmi dobře pojatý. So, in the end - Dvě zrcadla rozhodně stojí za povšimnutí!


Marina
Hlavní chod
Marina 

Kniha s ponurou atmosférou a lehce hororovým námět, po níž Vám bude běhat mráz po zádech. Moje zkušenosti s Marinou jsou velmi pozitivní a pokud hledáte knihu do deštivého odpoledne, nejlépe bouřky, Marina je jasná volba. Citlivky by si měli ke knize připravit kapesníky, pokud se totiž začtete, budou na konci pálit oči i Vás! 


romeo__julie_a_tma_3D
Zákusek 
Romeo Julie a tma

Příznivci klasiky budou nadšení mým výběrem. Tuto knihu jsem četla minulý rok, a i když jsem ji neměla v povinné četbě na ZŠ, velmi se mi líbila. Přiznávám, že Shakespear mě neoslovil, za to Otčenášek velmi. Líbil se mi jeho styl vypravování a celý příběh jsem přečetla během jednoho odpoledne. Takže poslední slovo a závěr - DOPORUČUJI! 



3 komentáře:

  1. Mně teda Marina moc neokouzlila :D Každopádně na Limrovou jsem zvědavá :)
    Tohle je skvělý meme, divím se, že jsem na to nepřišla dřív :D

    OdpovědětVymazat
  2. Romeo, Julie a tma je sladký hlavní chod! :D A klidně bych si ho přidala. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak takovéhle menu by se mi taky zamlouvalo :) Četla jsem jenom Dvě zrcadla a líbila se mi :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.