úterý 23. června 2015

RC recenze: Beautiful - Nádherná svatba

Nádherná svatbaNádherná svatba
Beautiful 2.5
Jamie McGuire 
Fortuna libri
Goodreads 4.12

Už víme, že se Abby Abernathyová stala paní Maddoxovou. 
Ale víme, jak se to stalo? 
Proč Abby požádala Travise o ruku? 
Co tajili jeden před druhým? 
Kde strávili svatební noc? 
Kdo o tom ještě věděl… a nepověděl? 
Fanoušci Krásné katastrofy a Učiněné katastrofy se to všechno dozvědí z vyprávění o bouřlivém svatebním dni (a noci!) – a jako všechny dobré příběhy, i tenhle rozhodně stál za to čekání.


Po Krásné katastrofě jsem měla v hlavě ještě pár otázek a narozdíl od ostatních jsem za vydání Nádherné svatby ráda. Četla jsem mnoho komentářů a dost z nich knihu spíše kritizovalo. Prý je Jamie k smíchu, že se na příběhu Abby a Travise snaží vydělat co nejvíce. A i kdyby... mně se Nádherná svatba moc líbila a jejího přečtení nelituji. 

Vracíme se zpátky ke katastrofě, při níž zemřelo několik lidí a Travis byl jedním z viníku. Abby však nechtěla, aby se mu něco stalo, a tak se rozhodla, že se vezmou ve Vegas. A odletí tam ihned. I když má Travise ráda, není si jistá, zda-li je na svatbu připravena. Je však schopna udělat cokoliv pro to, aby Travis neskončil za mřížemi. 

Jak už Vám může být jasné, příběh je dosti zkreslený, v reálném životě byste z místa činu a od nehody jen tak neutekli - aniž byste nenesli následky. Dala jsem svému racionálnímu myšlení sbohem a zaměřila se na milostnou stránku knihy. Kdo četl Katastrofu ví, jak jsou na sobě tihle dva závislí a dobře si dokážete představit, co se asi tak mohlo dít dál. 

Nejvíc jsem si oblíbila scénu, kdy se Abby nechala tetovat. Nervózní byl totiž spíš Travis, i když jeho se to svým způsobem ani netýkalo. Necelých 200 stran jsem přečetla za den, což už o knize něco vypovídá. Autorčin styl mám ráda a tahle kraťoučká novela mi vykouzlila úsměv na tváři. Myslím si, že Abby & Travis se mi dostali pod kůži a jen tak ledajaký jiný knižní pár je nepřekoná. 

Jamie McGuire se narodila v Tulse ve státě Oklahoma. Navštěvovala Northern Oklahoma College, University of Central Oklahoma a Autry Technology Center, kde promovala s titulem v oboru Radiografie. Nyní žije v Enid, ve státe Oklahoma, se svými třemi dětmi a manželem Jeffem, opravdovým kovbojem. Sdílejí svých 30 akrů s pěti koňmi, třemi psy, kohoutem a kočkou. 

Komu bych Nádhernou svatbu doporučila? Rozhodně všem, co četli Krásnou katastrofu a celý příběh si zamilovali. Přečtení krátké novely nebudete litovat, jelikož to culení v průběhu čtení vážně stojí za to. Jamie se znovu předvedla v dobrém světla a obhájila si svou reputaci skvělé autorky. 

Jak už jste mohli poznat, kniha se mi opravdu moc líbila. Travis & Abby. Má oblíbená knižní dvojice, která mě snad nikdy neomrzí a znovu se k nim budu ráda vracet. Ode mne si kniha vysloužila krásné 4 hvězdičky

!Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji nakladatelství Fortuna libri. Nádhernou svatbu si můžete zakoupit zde


3 komentáře:

  1. Hrozně ráda bych si ji přečetla, ale musím si nejdříve přečíst Krásnou katastrofu. Skvělá recenze! Hrozně mě tyto dvě knihy lákají. :)
    http://readingwithlu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Júúúúúj už sa na ňu teším :3 Travis a Abby sú moji miláčikovia, hlavne Travis a rada si ešte o ňom prečítam :3

    OdpovědětVymazat
  3. Teším sa na Nádhernú svadbu,Travis a Abby patri medzi moje obľúbené knižne pary :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.