neděle 2. listopadu 2014

Knihy mého ♥ (#2)

Dnes bych vám chtěla ukázat další knihu, která patří k mým nejoblíbenějším a myslím si, že ten kdo si ji přečte neprohloupí. Je to trochu drsná knížka, která ukazuje na dětskou fantazii, reálný život a hlavně na netvora, kterého máme ve skříni každý. 


Volání netvora
Patrick Ness & Siobhan Dowd
Jota 


Malý Conor nemá lehký život. Jeho máma má rakovinu, a proto se každodenní rutina proměňuje v peklo. Přes den trpí ve škole a v noci má noční můry, které se zdají být tak reálné, že jim začal věřit. Co když to doopravdy ale nejdou noční můry? Co když je to realita?

Volání netvora je geniální knížka, kterou neopovrhne jak starší či mladší člověk. Já jsem jí četla dvakrát, a dokonce jsem přemluvila i taťku, kterému se knížka moc líbila, i když to není zrovna jeho šálek kávy. 

Jestli máte rádi knížky s hororovou atmosférou, neváhejte ani chvilku a knížku si pořiďte! Sice nechápu, proč ji teď prodávají za tak směšnou cenu, ale možná i to vás přiměje si ji pořídit. Ten příběh a i ty naprosto úžasné ilustrace za to stojí, opravdu. 

Knížku si můžete zakoupit zde 

V noci ležel Conor v posteli, nespal a sledoval budík na nočním stolku. 
 Večer se vlekl jako ještě nikdy předtím. Maminka se přípravou mražených lasagní tak unavila, že usnula pět minut po začátku svého oblíbeného televizního seriálu. Conor ten pořad nenávidí, ale vydržel se na něj koukat až do konce, aby se ujistil, že mámě nahrál video. Potom ji zakryl peřinou a šel umýt nádobí. 
 V jednu chvíli začal vyzvánět maminčin mobil, ale naštěstí ji neprobudil. Conor si všiml, že volá Lilyina máma, a přesměroval mobil do hlasové schránky. Napsal si u kuchyňského stolu úkoly, ale slohovou práci pro paní učitelku Marlovou nechal být. V pokojíčku chvíli brouzdal po internetu, potom si vyčistil zuby a šel si lehnout. Sotva zhasl, přivrávovorala se omluvně maminka, aby mu dala pusu na dobrou noc.
str. 38 

4 komentáře:

  1. Nádherné ilustrace, silný a zajímavý příběh, přesto jsem od toho čekala asi něco víc a něco jiného :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda :/ A to jsem si myslela, že tobě se zrovna bude líbit!

      Vymazat
  2. Knižka na mňa čaká na poličke, už len nájsť ten správny moment, kedy ju čítať. :) A ja sa teda vôbec nesťažujem na nízku cenu, inak by som sa k nej dostala asi len ťažko. :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku si chci už strašně dlouho přečíst! Doufám, že se k tomu příští rok dostanu :)

    OdpovědětVymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.