čtvrtek 6. února 2014

Recenze: Rocked - Rocked under (1#)


Název: Rocked under
Série: Rocked
Díl: 1#
Autorka: Cora Hawkes
Rok vydání:  2012
Počet stran: 279
Anotace: 
Falling in love isn't always easy or pleasant. The intense and angst-filled story of Emma and Scott is a painful, gut-wrenching and exhausting portrayal of how hard it can be to let go...

Picking up the pieces and starting again in the US, Emma enrols in college with her cousin, Ashley. She is finally free to do what she wants and live how she chooses, and no man will ever rule her decisions or emotions again.

That is, until Scott Mason walks on stage...

Intense bad boy Scott is the lead singer of a popular local rock band. A ladies’ man and Ashley's long-time friend, Scott holds an instant fascination for Emma — she finds herself drawn to him, even though he represents everything she hates and needs to stay away from in a guy. He treats females like he does a cigarette — light it, use it, and lose it. 

For her cousin's sake, Emma makes an effort to get along with Scott, but she soon discovers that there is more to him than first appears, making him even more dangerous in her eyes. Behind the façade of friendship, jealousy, obsession, fear and insecurity fester — an internal battle rages as she fights her attraction and does everything she can to stop history from repeating itself.

One thing she knows for sure is that if she breaks her rule, it may destroy he


Na GD jsem po dočtení Rule uviděla tuhle knížku. Hodnocení nebylo vůbec špatné a v tu chvíli jsem měla chuť přečíst si knížku v tomhle stylu. Žánr NA mě v poslední době hodně baví a knížka o rockerovi zněla prostě super. 

Em se svojí matkou se přestěhují z Anglie do US, kde Em začne chodit na stejnou vysokou školu jako její sestřenka Ashley. Em se k Ashley dokonce i přestěhuje a jedinou věcí, o kterou jí Ashley prosí je, aby se nezamilovala do jejího kamaráda Scotta. 

“I can’t stop this. I can’t stop wanting you and seeing you with Ad is – it’s driving me fuckin’ crazy. I want to take you right now, in a goddamn back alley and against this fuckin’ wall. It’s so fuckin’ wrong and I’m a scumbag piece of shit that doesn’t deserve to even look at you.” 

Scott hraje v rockové skupině a nikdy se netajil tím, že ženy pro něj znamenají jen to jedno. V posteli vystřídal už tolik holek, že si to sám ani nepamatuje. Když Scott uvidí Emmu poprvé z pódia, začne se o ni zajímat.

Oba se snaží, aby byli jen kamarádi, ale popřít tu žárlivost, kterou mají kdykoliv, kdy je ten druhý s někým jiným, popřít nedokážou. Em nemá ráda, když je Scott s jinou, ale sama sobě slíbila, že se do něj nikdy nezamiluje a to ji tak tíží, protože uvnitř ví, že pro něj city má. 

“One day, Scott, you're going to fall in love and I hope she's the one to say no to you and makes you chase her forever. ”

Emma začne chodit s Adamem, kterého pozná ve škole. Scott na něj žárlí a snaží se jí od něj odradit, leč ví, že se mu to nepovede. Emma chová k Adamovi sympatie, ale necítí k němu to samé, co cítí ke Scottovi. Oba mají pro sebe navzájem jakousi slabost, ale v tomhle případě je Scott jediný, kdo si ji chce připustit. 

Kniha mě velmi mile překvapila, protože jsem si nemyslela, že by mě mohla až tak bavit. Rocked under bych popsala jako emotivní knihu, u které jsem se smála, byla jsem naštvaná, šťastná, chtělo se mi rozbíjet věci nebo brečet. U konce jsem se bála, že to dopadne špatně, protože nezbývalo moc stran a pořád byly věci v pohybu. 
Cora žije v Anglii s jejím mužem a má čtyři děti. Myslí si, že kindle je nejlepší výrobek na světě a vždy má čtečku plnou pranormálních romancí a fantazi. Její oblíbené knihy jsou Kresley Cole's IAD série, Jennifer Almentrout's Covenant a Heather killough-Walden's The Chosen Soul. Kromě rodiných úvazků, čtení a psaní miluje hudbu a chodí na koncerty. Na televizi se kouká jen zřidka, ale jejími oblíbenými seriály je The Vampire Diaries, True Blood a Gossip Girl.
O Emmě a Scottovi si budu moct přečíst i v další knize, kterou o nich autorka píše. Popravdě jsem na to zvědavá, ale bojím se, protože se určitě něco zvrtne a já z toho budu na nervy, jak se znám. Rocked under doporučuji všem, co mají žánr NA rádi a chtějí si přečíst jednu z těch lepších knih. Za mě krásné 4 hvězdičky.
image

1 komentář:

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.