úterý 4. února 2014

Recenze: Marked Men - Rule (1#)


Název: Rule
Série: Marked Men
Díl: 1#
Autorka: Jay Crownover
Rok vydání: 2012
Počet stran: 327
Anotace: Opposites in every way . . . except the one that matters 
Shaw Landon loved Rule Archer from the moment she laid eyes on him. Rule is everything a straight--A pre-med student like Shaw shouldn’t want--and the only person she’s never tried to please. She isn’t afraid of his scary piercings and tattoos or his wild attitude. Though she knows that Rule is wrong for her, her heart just won’t listen.

To a rebel like Rule Archer, Shaw Landon is a stuck-up, perfect princess-and his dead twin brother’s girl. She lives by other people’s rules; he makes his own. He doesn’t have time for a good girl like Shaw-even if she’s the only one who can see the person he truly is.

But a short skirt, too many birthday cocktails, and spilled secrets lead to a night neither can forget. Now, Shaw and Rule have to figure out how a girl like her and a guy like him are supposed to be together without destroying their love . . . or each other




V poslední době dávám hodně na kamarádčino mínění a čtu knížky, o kterých ona básní ve škole. Rule patří mezi ně a já jsem už delší dobu umírala touhou si knihu přečíst. Anotace zněla zajímavě, i když obálka se mi moc nelíbí, nechala jsem se unést zvědavostí a do knihy se pustila.

Potetovaní kluci mi nevadí, ale nikdy mě nijak neokouzlovali a to se změnilo po dočtení Rule. První polovinu knihy jsem byla zvědavá, jak to všechno skončí, i když mi to mohlo být jasné už od začátku. Tenhle typ knížek s přeslazeným koncem mám prostě ráda.

"Here's my heart Shaw. You have it in your hands and I promise you're the first and last person to ever touch it. You need to be careful with it because it's far more fragile than I ever thought and if you try to give it back I'm not taking it."
- Rule Archer

Shaw Landon je silná dívka a tím, čím si musí s rodiči procházet, jí vážně nepřeju. Mít bohaté rodiče zní sice suprově, ale ne vždy tomu tak je. Shaw je už dlouho zamilovaná do Archera, který o tom samozřejmě nemá ani zdání. Ona ví, že by do něj neměla být zamilovaná, on není pro ni, ale srdci neporučíš. 

Rule se neřídí žádnými pravidly a hodné holky nebyli nikdy pro něj. Shaw byla jedna z mála, co ho znali tak dobře a věděla o jeho rodině až příliš. Rule měl dvojče, které umřelo při autonehodě. Jeho matka mu pořád cpe pod nos, že je to jeho vina, ale ne vždy všechno je tak, jak se zdá být. 

“Guys Rule's girl is here and she's like an actual girl with an actual brain. un-freaking-believable.” 

Při čtení knihy jsem měla lehké Déjà vu a bylo to hlavně tím, že klišé věcí tam bylo dost. Neposkvrněná dívka se zamiluje do "zlýho" kluka, který má každou noc jinou holku a nikdy neměl vážnější vztah. I přesto se mi to líbilo. Hlavní i vedlejší postavy mi byly sympatické a o to přece jde.  

Už dlouho se mi nestalo, abych narazila na tak milou a sympatickou autorku. Po dočtení knihy jsem po autorce pátrala a její přístup ke čtenářům se mi hrozně líbí.

Jay Crownover žije Coloradu a má tři bláznivé psy. Miluje psaní a baví jí číst knihy, které v ní po dočtení něco zanechají. Její přírodní barva vlasů je zrzavá a miluje tetování. Jay by si přála být spíše rockovou star nebo barmankou než spisovatelkou, ale jak o době říká, na tyhle věci má nulový talent.

Popravdě jsem od Rule nečekala nic extra a věděla jsem, do čeho se pouštím. Kniha se četla rychle, svižně a samozřejmě nechyběly ani vtipné scény. Druhý díl ze série je o Ayden, kamarádce Shaw, kterou jsem si oblíbila už v této knize. Za mě 4 hvězdičky :)


3 komentáře:

  1. Tak po takovéhle knížce se zrovna dívám a až budu zase někdy objednávat z bookdepository myslím, že ji nakonec neodolám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Toto bola vydarená kniha, ale počula som, že pokračovania už nie sú také super, ale aj tak ich chcem skúsiť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na příběh o Ayden těším, ale také jsem někde četla, že to není tak dobré jako Rule :D

      Vymazat

Pokud se Vám článek líbil, napište mi to! Jsem ráda za jakoukoliv zpětnou vazbu, i tu negativní.